directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bustos renuncia a tots els càrrecs institucionals i es veu víctima d'una mà negra

L'exalcalde de Sabadell diu que ha arribat al seu límit i demana celeritat a la justícia per evitar judicis paral•lels

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Sabadell (ACN).- L'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, deixa tots els càrrec institucionals que mantenia com a regidor de l'Ajuntament de Sabadell, diputat adjunt a la vicepresidència quarta de la Diputació de Barcelona i vocal a les comissions d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies i la comissió Especial de Comptes de la pròpia Diputació. Bustos diu que ha arribat al seu límit després de gairebé dos anys de sentir-se perseguit per unes "acusacions injustes". Sobre el darrer afer del presumptes sobresous de la FMC, Bustos nega que es cobressin "sobresous encoberts" i diu que tothom va cobrar "per la feina feta" i "declarant-ho a hisenda".

Comparteix
   


Etiquetes
 
"Tota persona té un límit i la meva família i jo hem arribat al nostre". Manuel Bustos comença així el comunicat de premsa que ha fet públic aquest dilluns per anunciar que es desvincula "totalment" de l'activitat política. Pocs mesos després d'esclatar el cas mercuri, Bustos deixava l'alcaldia de Sabadell i la presidència de la FMC. Aquest dilluns el seu pas enrere és definitiu.
 
Durant el darrer any i mig, Bustos encara ha compatibilitzat la seva imputació en el cas amb el càrrec de regidor -sense cap responsabilitat assignada-. També era adjunt a la quarta vicepresidència de la Diputació de Barcelona i vocal de dues comissions: la d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies i la comissió Especial de Comptes.
 
Bustos explica que ha pres aquesta decisió "pensant en el bé col·lectiu", i amb la voluntat de no perjudicar ni el PSC ni la resta de formacions polítiques. L'exalcalde de Sabadell diu que no ha fet aquest pas enrere abans perquè considerava "injusta" la seva situació i n'esperava una resolució ràpida.
 
En aquest sentit, Bustos ha aprofitat l'anunci per denunciar la lentitud de la justícia i demana més celeritat "més enllà de les malinterpretacions de les converses telefòniques" que, diu, estan "tretes de context. Segons Bustos, cal que els òrgans judicials examinin bé tota la documentació i "comencin a desimputar" els encausats per aquest cas.
 
L'expresident de la FMC explica, sobre el darrer cas dels presumptes sobresous a l'entitat municipalista, que "en cap cas eren sobresous encoberts", sinó que tots els alcaldes assenyalats havien cobrat "per la feina feta" i l'havien declarat a hisenda: "No es pot parlar de malversació perquè és obvi que tots els electes de la FMC van portar a terme una activitat".
 
Bustos també assegura que les converses telefòniques de l'atestat policial que han transcendit també s'han malinterpretat i assegura que no pretenia mentir sobre la manera de percebre els pagaments. Segons el mateix Bustos, vola "evitar que sortissin publicades les quantitats que cobràvem per evitar la fàcil i comprensible demagògia sobre el que cobren els polítics".
 
L'expresident reconeix, però que les liquidacions pressupostàries de la FMC es van "conceptuar de forma jurídicament poc precisa, però en cap cas es tracta de pagaments sense causa i desvinculats de l'objecte i finalitat de la Federació". Confia, afegeix Bustos, que "el temps ho posarà tot al seu lloc".
 
Bustos recorda que no s'ha tornat a saber res de les acusacions de corrupció urbanística que van fer esclatar el cas Mercuri i sospita que el cas té altres motivacions: "Per què va començar, qui va ordenar les escoltes i per què es va punxar el meu telèfon durant tant de temps quan no hi havia cap indici que apuntés que jo tingués res a veure", es pregunta.
 
"Potser algun dia tindrem les proves per demostrar que ha estat tot un procés molt ben pensat. Segurament la meva manera de fer, la meva vehemència, incloses les sortides de to, l'atreviment polític i les ganes de fer avançar la meva ciutat i el meu país van provocar que fes nosa a determinades persones", conclou.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
8 de juliol de 2014, 16.26 h

ex director espiritual de la corrupción y mafioso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 de juliol de 2014, 14.20 h

El psoe es un partido terrorista que ha llevado a este pais a la estacada con sus politicas retrógradas, basadas en el terrorismo de estado,la confrontación abierta con todos los que no piensan como ellos,con una ideologia basada en la corrupción, el estancamiento social, la degradación pública y de la juventud mediante el patrocinio de drogas ,alcohol, sexo barato, y todas las patrañas que les han funcionado tan bien a esta gentuza, porque la gente también tiene su culpa, se han degrad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
8 de juliol de 2014, 13.12 h

EL HEDOR DEL FALSO DICTAMEN JUDICIAL Y LAS MENTIRAS DEL SYNERA HA LLEGADO HASTA AMNISTIA INTERNACIONAL. !!!!DEMOLEDOR!!!!!!

Amnistia Internacional gira l'esquena al 9-N
“No hi ha una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació”, diu l'ONG que "no té una posició ni a favor ni en contra"

“Actualment no existeix una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació ni aquest dret està reconegut a nivell internacional com un dret que pugui pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
8 de juliol de 2014, 11.52 h

Pobre Bustos! I tanta mà negra com hi ha. No a tothom li agrada el "federalimmo" espanyol com a vostè. Però no pateixi que el PSOE el salvarà,. o el farà màrtir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 de juliol de 2014, 11.51 h

EL VICTIMISMO NAZIONALISTA ALCANZA NIVELES INPENSADOS. MAMA, EM TENEN MANIA PERQUE SOC CATALA!!!!!!

Un senador de CiU vincula els llamps amb l'ofensiva «contra el procés»
El tarragoní Jordi Sendra, en una piulada, explica que aquest matí han caigut 2.500 llamps a Catalunya

http://www.naciodigital.cat/delcamp/tarragonadiari/noticia/6480/senador/ciu/vincula/llamps/amb/ofensiva/contra/proc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 de juliol de 2014, 10.47 h

Bustos cap pietat ni Compacio per un POCASOLTA Com tu mentres bas ROBAR diners publics als Catalans no deies res Mentres colocabes a tots de la terva familia en puestos de trasbajo de importancia a dedo no deies res . ARA Vols te poguen tenir compacio de UN LLADRE I CORRUPTE Com tu . Que bas corrunpir bas fer Corruptes a molts altres politics de tots els partits politics a la Preso tindries que esta lladre .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
8 de juliol de 2014, 09.47 h

JORDI PUJOL EX--PRESIDENT de Catalunya tambe va ser un GRAN CORRUPTA un LLadre no pensaba pas tan en Catalunya com fe Rica ala seva familia , prova de aixo son els Molts Cotxes de Lujo Gama alta que te un Fill NO ES TE PER QUE VA TREBALLAR el altra Corrupta CAS ITV . Tot es descubreis tard ho de hora ara si alguns volem pensar que Jordi Pujol no va ser un LLADRE UN Corruptes esta al seu dret PERO FELIX MILLET Va portar molts diners a las arcas de la familia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
8 de juliol de 2014, 09.40 h

5 ) Per ve Justicia primer a de ve una Investigació falla la invrestigacio nimgu vejila un ba parar el diner public , cuan algu avisa del delito es cuan arriba la Justicia es lenta pero tard pero arriba moltes vegades NO amb la contundencia que tindria que actuar contra els politics Corruptes cada dia en tenin molts mes .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 de juliol de 2014, 09.33 h

Quina Casualitat tots els Corruptes pensen es fican amb els sense motiu , els no han fet res malament ROBAR DINERS PUBLICS es veu es algu ben fet segons els .. POCASOLTES CORRUPTES .. Fa riura que ara volgui li tinguen llastima despres de m SER UN LLADRE I CORRUPTA UN MAL POLITIC .. Sense PIETAT NI COMPACIO Contra ELS POLITICS CORRUPTES . Roben diners que tindrien que serper BECAS DE MENJADORS DE ALUMNES .. Ja molts corruptes que fa tinguen MALNUTRICI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
8 de juliol de 2014, 08.52 h

La inspecció de la corrupta DIPUTACORRUPCIO DE BARCELONA es una obligació de la Fiscalia!!!! i el Bustos no TORNA LA PASTA? com es possible que l'Esteve permeti la corrupció total? POLITICS O DELINQUENTS COMUNS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.