directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "ERC és l'únic partit que si es fessin eleccions guanyaria i fa l'impossible perquè no se celebrin"

El líder republicà subratlla que confia en Mas però alerta que la trobada amb Mariano Rajoy no "pot anar mai en contra" de compromisos com la consulta

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha revelat que el president de la Generalitat, Artur Mas, li va anunciar que mantindria una trobada amb Mariano Rajoy aquest passat divendres, després de la sessió al Parlament. Junqueras assegura que "confia" en el Govern i Mas, subratlla que "entén i li sembla bé" la trobada però alerta que la xerrada "no pot anar en contra" dels compromisos adquirits, com per exemple la consulta. En aquesta línia i durant la conferència que ha fet a Girona - dins de les Jornades Catalunya vol viure en Llibertat i amb Dignitat- Junqueras ha assegurat que ERC és "l'únic partit del món" que tot i saber que guanyarien les eleccions fa "l'impossible" perquè no se celebrin.



Comparteix
   


Etiquetes
Cal ampliar la base social que defensa la consulta i la independència

Durant una conferència, que s'ha allargat més d'una hora, a l'Auditori de Girona, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet un repàs dels temes d'actualitat més rellevants i ha fet una crida a tots els ciutadans perquè ampliïn la base social que defensa la consulta i la independència. L'acte s'ha emmarcat en les jornades 'Catalunya vol viure en Llibertat i amb Dignitat', que ha organitzat el diari El Punt Avui.

Ple de gom a gom a l’auditori

L'acte ha omplert de gom a gom la sala mitjana de l'Auditori de la ciutat i centenars de persones no han pogut accedir al recinte. L'expectació que ha despertat l'arribada del líder d'ERC, ha estat ben aprofitada per Junqueras, que ha fet un discurs amè, molt proper, ple de tocs d'humor i que ha arrencat els riures i aplaudiments dels assistents. El cap de la formació republicana ha arrencat el seu discurs tot assenyalant el paper clau que juguen els ciutadans i els municipis en el procés sobiranista. "Són una de les principals institucions a favor del procés i també poden ser la institució decisiva", ha assegurat.

Votar, votar i votar

Durant el seu discurs, Junqueras ha remarcat una i una altra vegada que des d'ERC faran tot el possible perquè el procés i la consulta arribin a bon port. No obstant això, el president del partit ha deixat clar que ell -a títol individual- ja fa temps que hagués apostat per la via del procés unilateral. "És irrellevant si jo sóc el president de Catalunya, no cal patir per formalismes, no us heu de preocupar d'això", ha explicat als assistents. En aquest sentit, Junqueras ha comentat que no creu que el PSOE, el PP o l'Estat acceptin mai la consulta. "No serà un procés bilateral, perquè al final s'hauran de resignar. El procés serà multilateral", ha comentat.

El més important, anem a votar

Ha estat en aquest punt on Junqueras ha volgut fer un repàs del poder que els mercats financers, Alemanya o els propietaris del deute espanyol exerceixen davant del govern de l'Estat. "Som el 16% de la població espanyola, produïm el 20% del PIB, paguem un 24% d'impostos i rebem un 11% dels pressupostos", ha volgut exemplificar amb dades. En aquesta línia, Junqueras ha subratllat que l'Estat farà tot el possible perquè no es produeixi la consulta i ha assegurat que el valor més important que té el procés, és el fet que la població podrà votar.

Ple suport al govern per caminar cap a la consulta i a la independència
 
Segons el líder d'ERC, aquest és un dels elements i valors més rellevants. "El procés d'ara té dos elements claus, d'una banda cal que els ciutadans votin i, de l'altra, és necessari que tots els partits pro consulta s'entenguin perquè si les relacions es trenquessin, estaríem acabats", ha assegurat.
 
Seguint amb aquesta idea, Junqueras ha destacat la feina que realitza el partit donant suport a CiU, arribant a acords amb altres formacions i intentant ser un pont entre l'esquerra i la dreta catalana. "No vull veure mai més la derrota en els ulls dels meus. No vull, no vull i no vull. Per això vull que fem tot el possible per guanyar i és responsabilitat de tots", ha subratllat.

Confio amb el president Mas i la seva entrevista amb Rajoy

Junqueras també ha explicat que aquest divendres, tan bon punt es va acabar la sessió al Parlament, el president de la Generalitat, Artur Mas, el va cridar davant del seu escó tot preguntant-li si tenia un moment per parlar. Va ser llavors quan li va explicar que l'acabaven de trucar de la Moncloa i que estava previst que hi tingués una conversa amb en Mariano Rajoy. "Jo li vaig dir, confiem en vostè, és lo normal. Què voleu que li digui?", ha qüestionat al públic que ha esclafit a riure. "Deu ens guardi que no poguéssim confiar-hi no? Ell té una responsabilitat, l'ha d'exercir i ja ho entenem, ens sembla bé", ha assegurat.

Tenim uns compromisos i ara toca votar

Tot i això, Junqueras ha deixat clar que la trobada que hi hagi entre els dos presidents no pot anar "mai en contra dels compromisos adquirits amb la majoria parlamentària i la societat". "El referèndum no és una cosa que ell hagi promès sinó que ha estat pactat amb altres formacions i té el suport de tota mena d'entitats; per tant hi ha uns compromisos i evidentment farem tot el possible per mantenir-los", ha conclòs. En aquesta línia de confiança, el líder republicà ha volgut deixar clar que faran tot el possible perquè el pròxim 9 de novembre vagi tot "de puta mare" i ha reivindicat la funció i el paper de la formació.
 
"ERC és l'únic partit polític del món al qual les enquestes li diuen que guanyaria les eleccions i no fa tot el possible perquè hi siguin", ha explicat. "Qualsevol altre partit faria el possible perquè se celebressin les eleccions però nosaltres fem el possible i l'impossible perquè no se celebrin", ha assegurat. Segons Junqueras, això ho fan per continuar donant suport a una "majoria parlamentària" que ja hi és i que té la responsabilitat de "fer allò que s'ha compromès a realitzar".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
PereelDigne fletxa Granollers
15 de juliol de 2014, 12.30 h

Oriol Junqueras, primer President de la República Catalana restaurada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 de juliol de 2014, 12.05 h

JO CONFIO TOTALMENT EN EL NOSTRA PRESIDENT, PENSO QUE MAI ENS TRAIRIA I ANSIO PODER VOTAR EL SI-SI. VISCA CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
14 de juliol de 2014, 09.44 h

#6 NO company, no t'equivoquis es passa tota la península ibérica i la deixa a mans dels españoles, del poble que està d'acord a ser expoliat i desafortunat.
Per el Sr. Junqueras tan CATALUNYA com els CATALANS han de ser un poble LLIURE i RESPECTAT per TOTHOM, si tu no vols que et respectin i t'expolien i no ser lliure allà tu queda't en un país d'enganys i desprestigi al món. Crec no te'n pots sentir orgullós, i mira la majoria dels catalans ens HI sentim, és un privilegi!. VISCA CATA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Emili fletxa Terrassa
14 de juliol de 2014, 09.42 h

#10 Em dius: "Suman todos los que tengan el pensamiento único del régimen".
No entenc el que em vols dir. De quin règim parles? M'ho pots aclarir, si et plau?
Per a mi també sumen el que vulguin la INDEPENDÈNCIA de Catalunya, pensament únic del NOSTRE règim. És el teu cas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat.II*II
14 de juliol de 2014, 03.35 h

#10


i de pas en el teu dialecte : que te jodan paletorra nazificada


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat.II*II
14 de juliol de 2014, 03.33 h

#10


Comprobar la crua realitat fa mal,molt de mal,i mes si es
irreversible .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat.II*II
14 de juliol de 2014, 03.30 h

#10


Ja surt el nazi de torn


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
I am a Catalan fletxa so don´t call me spanish
13 de juliol de 2014, 22.54 h

#10 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Santi fletxa Terrassa
13 de juliol de 2014, 21.52 h

#9
Suman todos los que tengan el pensamiento único del régimen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Emili fletxa Terrassa
13 de juliol de 2014, 21.47 h

#8 Si todos los que excriben como tu, pensaran igual que tu, tendríamos una mayoria màs que absoluta, gràcias a todos los residentes de Catalunya.
En Catalunya sumamos todos i un OLË para Eduardo Reyes i también para ti por decidirte.Te he escrito en tu idioma para honorarte i a todos los que piensen como tu. Encantado de haberte leido i votado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.