directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maniqueisme per complicar-nos el camí

La jungla del procés a disset setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Enric Masip, Lina Morales, Ángel Ros, Pedro Sánchez, Sergio Santamaría, Ramon Tremosa.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-La setmana ha vingut marcada per la sentència absolutòria de l’Audiencia Nacional espanyola sobre el cas de l’anomenat setge al Parlament. És possible no ser ni dels uns ni dels altres? criticar la sentència, extemporàniament política des de tots els punts de vista, d’un tribunal especial espanyol sobre afers dels catalans i alhora no trobar adequat l’empresonament dels més brètols que es van ultra-manifestar? Un país, el nostre, ben complex, encara massa obsessionat per barallar-se com a nyerros i cadells per un conflicte a l’Orient Mitjà, mentre permetem que fins i tot Amnistia Internacional escarneixi els nostres drets col·lectius. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Masip, Enric(exjugador d’handbol).
Unanimisme esportiu.
Només volem una selecció com tenen els altres. Un país com el seu, oferint-los a ells l’oportunitat de tenir-ne dos. De gaudir-ne de dues. Estem convençuts que és un gran avantatge tenir la facultat de poder triar. No volem obligar ningú a fer-ho, sinó obrir la possibilitat que els qui ara no la tenen, ho puguin fer en un futur. Aquesta setmana, un grup d’esportistes catalans, encapçalats per l’Enric Masip, han publicat un vídeo de suport a la Consulta del 9-N. El contrast d’aquest caràcter constructiu amb l’actitud del hooliganisme esportiu espanyol no pot ser més bèstia. Aquesta setmana, la caverna en ple ha exigit al Consejo Superior de Deportes que inhabiliti els organitzadors i els jugadors d’hoquei patins que van representar el nostre país a la darrera Copa del Tricentenari. No només és il·legal votar; fins i tot, jugar a hoquei. Esperpèntic.
 
Morales, Lina (alcaldessa de Cabrils).
Hi ha molts nervis.
L’alcaldessa de Cabrils ha declarat que la sentència, coneguda aquests dies, que nega al seu Ajuntament la cessió del padró municipal per a l’organització de la Consulta del 9-N, és de caràcter eminentment polític. Cal actuar en tots els fronts per tal de prevenir, també des del poder judicial més fidel a les directrius del dependentisme, el bloqueig de l’exercici democràtic normal a Catalunya. La notícia ha coincidit amb les informacions del Departament de Governació segons les quals les corporacions locals amb competències sobre el 80% dels ciutadans del país han respost positivament a la petició de col·laboració amb la Consulta que els va formular la vicepresidenta del Govern a finals de març. El temps avança i els preparatius, portats amb discreció, es compleixen inexorablement (sí, no?).
 
Ros, Àngel(alcalde de Lleida).
El gran prestidigitador.
Un autèntic espectacle. Sortim a joc de mà diari. És l’home orquestra, capaç de tocar cada dia un instrument i una partitura diferents, fins i tot a extremitat canviada. Impressionant. Boleta per aquí, boleta per allà. Aquesta setmana ha estat capaç de reunir-se formalment amb l’ANC, de donar suport explícit a la candidatura descaradament continuista de Miquel Iceta a la primera secretaria del PSc i d’assistir a l’acte de constitució del Moviment Catalunya, que situa bona part de l’anomenat sector catalanista amb un peu i mig fora del partit. També, de coincidir amb el govern Rajoy en la conveniència que governi la llista més votada (sobretot, si és la seva) i de donar suport al Tripartit. Observant al detall la seva trajectòria, la capacitat de contradicció del senyor alcalde és tal que ja fa molt temps que m’hi vaig perdre.
 
Sánchez, Pedro(candidat a la Secretaria General del PSOE).
Liftingcondemnat al fracàs.
Els qui l’estimen el comparen amb Felipe Gonzalez, els qui l’odien, amb José Luis Rodríguez Zapatero. El candidat amb més possibilitats de liderar els socialistes espanyols ha passat per Catalunya amb un discurs deliberadament inconcret, completament aliè als anhels actuals del país. Com en un bucle infinit, Iceta diu que no l’interessa gens l’opinió dels catalans sobre la independència, i Pedro Sánchez diu que no l’interessa gens la pregunta que el nou líder del PSc ha proposat per al 9-N. Que aquí no es pot fer cap mena de Consulta. Que ell decideix què és el que l’interessa a la gent i què no. Vaja, nova política, canvi i renovació. Potser resultarà que al final és només una mala fusió, un Frankenstein, entre Felipe González i Rodríguez Zapatero.
 
Santamaría, Sergio(diputat del Partido Popular al Parlament).
Supremacisme desbocat.
Hi ha representants (molts) del dependentisme al Parlament de Catalunya als quals el subconscient (el nivell és el que és) els acostuma a trair. No em refereixo a l’expressió, per referir-se a la Consulta, de “carreró de sortida”, emprada per aquest diputat del PP entre la hilaritat de la majoria sobiranista. Sinó a la seva impúdica manifestació de menyspreu envers l’ANC arran del famós informe sobre una hipotètica força naval militar de la República Catalana. Escric des de la meva condició d’objector al servei militar i de contrari a la creació de cap exèrcit (convençut, a més, que és un dels avantatges competitius d’un petit país com el nostre): des de quin descarnat supremacisme es pot fer sarcasme de l’existència d’un exèrcit català mentre s’assumeix la d’un espanyol (per cert, carregat de comportaments històricament indignes) com un dictat de Déu?
 
Tremosa, Ramon(parlamentari europeu de CiU).
Si volem un país normal.
Rosa Díaz i Albert Rivera tenen de liberal, més o menys, el mateix que Pablo Iglesias. De fet, tenen una mica de tot, perquè, a la recerca desesperada de guanyar protagonisme mediàtic i polític, ja han passat, gairebé, per tot l’espectre ideològic. I com ho han fet en trajectòries oposades no s’han trobat fins ara. Lamento per la incomoditat del dia a dia de l’eurodiputat de CDC, però tocarà aguantar-los durant un temps. A diferència de molts indepes del morro fort, a mi em sembla bé que els nostres representants siguin presents a tots els grans grups del Parlament europeu. Fins i tot, no acabo de saber si ERC, si vol ser pal de paller de la socialdemocràcia a Catalunya, ha de compartir grup amb partits nacionalistes o assimilar-se el més aviat possible als seus col·legues ideològics de Dinamarca o Àustria.
 
 Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
25 de juliol de 2014, 13.08 h

otras veces, me gusta irme después de comer a los bares de los pueblos y ciudades que visito, siempre que vengo de vacaciones o fin de semana, o escapadas a cataluña, y me gusta mucho entrar en sus bares y tirarme pedos disimuladamente, y pongo aquello de grana y oro, luego me quito a un lado, o me pongo a jugar en las tragaperras, que claro está, se encuentran en el otro extremo de donde yo estaba y me peí. Hay que ver la cara de los butifarras cuando me peo en su puta cara, pedos silencio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Kani fletxa Girona
13 de juliol de 2014, 23.47 h

Aquest tal sociata que ha sortit em fa una mica de repelús. De fet no sembla ni gaire socialista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de juliol de 2014, 19.14 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ich bin KATALANER fletxa so don´t call me spanish
13 de juliol de 2014, 18.28 h

#6 renta´t que fas MOLTA pudor


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Damiana Veronica Vanessssa Gutierrez Conejo fletxa Bahabón de Esgueva (Burgos)
13 de juliol de 2014, 18.01 h


#6 ¡¡¡ Jelou Uor !!!

Yo soy la nueba becaria de Anacleto Aragoneses (pol sierto que no hes berdá que se yame Fraturencio ) , la que boy a ahiudal-le en su impoltantísssssssssssssssimo travajo.

No se ballan a creé ustées que soy ma basta y de pueblo que un trastor , no, que ba, lo que pasa é queeeeeee ... etoooo ... puèèèè ... naa, coñio, que me farta argo de tabla pa paresé una siñoritinga de esa que saleng en las pirícula de la telebisiong , pero too sandará y lla beran ute... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Damiana Veronica Vanessssa Gutierrez Conejo fletxa Bahabón de Esgueva (Burgos)
13 de juliol de 2014, 17.59 h



¡¡¡ Jelou Uor !!!

Yo soy la nueba becaria de Anacleto Aragoneses (pol sierto que no hes berdá que se yame Fraturencio ) , la que boy a ahiudal-le en su impoltantísssssssssssssssimo travajo.

No se ballan a creé ustées que soy ma basta y de pueblo que un trastor , no, que ba, lo que pasa é queeeeeee ... etoooo ... puèèèè ... naa, coñio, que me farta argo de tabla pa paresé una siñoritinga de esa que saleng en las pirícula de la telebisiong , pero too sandará y lla beran utees... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de juliol de 2014, 17.39 h

CLIPPING DE PRENSA
QUERIDOS NAZIS,
SE ME AGOLPAN LAS BUENAS NOTICIAS Y NO PUEDO CON TODO NI CON LOS MEDIOS QUE ME DA EL "SERBISIO". VOY A TENER QUE PEDIR UNA BECARIA (QUE ESTE BUENA DE PREFERENCIA) PARA QUE ME AYUDE UN POCO. HAY TANTAS NOTICIAS QUE OS ESCONDEN QUE OS VOY A HACER UN CLIPPING DE LAS MISMAS
- Hacienda concluye que la esposa de Oriol Pujol encubrió el cobro de comisiones irregulares durante cinco años. Según un informe de la Agencia Tributaria encargado por el juez del cas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ich bin KATALANER fletxa so don´t call me spanish
13 de juliol de 2014, 13.25 h

#2 pobra plasta de paio


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc Gutierrez fletxa L'Hospitalet de Llobregat
13 de juliol de 2014, 12.03 h


#2 Ets admirable, Anacleto Flatulencio Aragoneses, mai no havia vist ningú que tingués una manera tan treballada de PERDRE EL TEMPS com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de juliol de 2014, 11.49 h



#2 Tu sí que fas "hedor" de franquisme caspós i de peus bruts


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.