directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Patrícia Gabancho retrata Joan Laporta en una biografia no autoritzada

L'autora avança que el llibre no conté sorpreses i analitza la psicologia col·lectiva del país a través del president del FC Barcelona

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La possible irrupció de Joan Laporta a l'arena política catalana genera molta expectació, i una bona prova d'això és el llibre 'Joan Laporta: de la presidència del Barça al Palau de la Generalitat', que l'editorial Columna ha encarregat a la reputada periodista i escriptora Patrícia Gabancho. El títol, que arribarà a les llibreries aquest dijous, vol explicar el país a través de tot allò que té contacte amb el club: immigració, franquisme, política, etcètera a través de la tasca d'investigació de la periodista. Segons ha explicat Gabancho a directe!cat, el llibre 'no té sorpreses', és 'independent' de l'entorn de Laporta i fins i tot és 'crític' amb l'actual president blaugrana. 'Així com la Rahola retrata Mas a través d'entrevistes en profunditat, jo he fet un paisatge en figura sobre com es veu el país a través del Barça'. L'autora ha volgut deixar clar que el títol és cosa de l'editorial, ja que el llibre no revela que Laporta s'acabi presentant a les eleccions. 'Jo no li faig la campanya a Laporta', assegura l'escriptora, 'és un llibre que es podrà llegir d'aquí un any'.
josep-lluís carod-rovira, joan laporta
Comparteix
   


Etiquetes
'El del Barça és un fenomen únic al món', confessa Gabancho, qui assegura que s'ha documentat a partir de les informacions generades a la premsa, així com lectures i documentació sobre la història del club.

L'autora confessa que no ha entrevistat Laporta, ja que estava interessada a realitzar-li un retrat 'des de fora el seu entorn'. El llibre analitza les relacions del Barça amb el país a través de set cercles concèntrics, l'últim dels quals és la política. 'És un llibre molt cal·lidoscòpic', opina l'autora.

Respecte al possible salt a la política de Joan Laporta, Gabancho assegura que ara per ara és 'incapaç' de dir si ho farà o no, malgrat troba que seria una decisió 'coherent' amb la trajectòria del president blaugrana. Gabancho també ha criticat aquells que exigeixen a Laporta una puresa de formes quan els propis partits polítics no les contemplen. 'Sovint parlem com si els polítics en exercici fossin èticament i moralment superiors', lamenta la periodista.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
18 de maig de 2010, 18.08 h

Endavant Laporta. Presenta't home. De la família de 17 que som, 14 et votarem (segons recompte diumenge passat)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Robert fletxa bcn
18 de maig de 2010, 10.46 h

El llibre "no arribarà a les botigues el pròxim dijous", perquè jo ahir dilluns ja el vaig veure a la Casa del Llibre! No el vaig comprar, però segurament ho acabaré fent. Em sembla interessant la idea d'un retrat des de fora, lluny de l'hagiografia estil Rahola amb Mas, que sense cap vergonya fa la campanya de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.