directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La dependència d’Espanya impedeix reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes

El RACC calcula que amb 40 MEUR de millores a les carreteres s'evitarien 1.400 morts i ferits greus els propers 20 anys. Les vies on més es poden reduir accidents són de titularitat estatal.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La Fundació del RACC ha dut a terme un estudi pioner a l'Estat consistent en analitzar les característiques de les carreteres catalanes per projectar quants accidents poden provocar en el futur. L’estudi conclou que invertint 42,8 MEUR s'evitarien 1.400 morts i ferits greus en els propers anys. A banda, el retorn econòmic seria d'11 vegades la inversió realitzada perquè cada mort costa 1,4 MEUR i cada ferit greu 219.000 euros. Les carreteres on més es poden reduir els accidents són la N-340, especialment, i la N-II i la C-55, de titularitat estatal. Catalunya arrossega un dèficit brutal d’inversions de l’estat en infraestructures.
El primer estudi realitzat a l'Estat amb el protocol iRAP (International Road Assessment Programme) s'ha fet en 5.000 quilòmetres de les carreteres catalanes de la mà de la Fundació del RACC. Està basat en un canvi de paradigma en les polítiques de seguretat viària. Si fins ara s'actua "reactivament", explica el director tècnic Lluís Puerto, aquest treball convida a fer-ho "preventivament".
 
A mesura que s'actua contra els "trams negres" de les vies, detalla Miquel Nadal, director de la Fundació, aquests tendeixen "a desaparèixer". És a dir, les millores en seguretat viària afavoreixen l'increment del pes de factors "aleatoris" en la causa dels accidents. Per això, els països més avançats treballen també en polítiques "preventives".
 
Aquest estudi ha analitzat les carreteres catalanes gràcies a una furgoneta equipada amb tres càmeres que fa una triple fotografia cada deu metres. A continuació amb un software especialitzat es crea una base de dades on s'analitzen els factors que poden provocar un accident.
 
Les conclusions d'aquest estudi s'han fet tenint en compte que cada mort costa als contribuents 1,4 MEUR i cada ferit greu 219.000 euros. "Evidentment el cost de l'impacte social d'una vida humana és molt superior, però econòmicament, el preu és aquest", aclareix Puerto.
 
D'aquesta manera ha estat possible projectar que en els gairebé 5000 km estudiats, es podrien evitar 1.400 morts i ferits greus, que presumiblement es produiran en aquestes carreteres durant els propers 20 anys, si s'inverteixen 42,8 MEUR en millores infraestructurals.
 
De fet, l'estudi ha desestimat totes aquelles inversions que no reportin un retorn que multipliqui "per cinc la despesa feta". Els 42,8 MEUR estimats revertirien en un estalvi d'11 vegades aquest import. "Molt poques inversions són tan rentables", ha advertit Puerto.
 
L'element principal per fer possible aquest estalvi de vides i diners passa per mesures assequibles com ara instal·lar separadors dels dos sentits de la marxa, implementar un carril addicional o millorar la senyalització de les línies de separació.
 
Les vies on s'estima que són requerides més inversions són la N-340 i la N-II, ambdues de titularitat del Ministeri de Foment. En tercer lloc apareix la C-55. El RACC ha impulsat la campanya #N340senseaccidents i #N340sinaccidentes per involucrar la ciutadania perquè exposi les seves reivindicacions entorn la carretera.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
21 de juliol de 2014, 16.05 h

REINO UNIDO El comité parlamentario insta a Salmond a que renuncie a la 'esterlinización'
'Una Escocia independiente no podrá seguir usando la libra' Los tres grandes partidos unionistas cierra filas y advierten a Alex Salmond.

"No habrá unión monetaria posible entre una Escocia independiente y el resto del Reino Unido". Los tres grandes partidos unionistas han cerrado filas y han enviado esta dura advertencia al ministro principal Alex Salmond, remitida por el Comité de Asuntos Escoces... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 de juliol de 2014, 11.46 h

Recordu que en Verano molts sorten de Vacaciones y no tots tornen vius a casa seva ´, Vejileu molt si voleu tornar vius a casa al poble altra cop .. Els que moren en la carretera fam un servei si donen feina a aturats JA quels que ban de vacaciones se supone tenen treball una feina ho molts diners AIXO SERVIRIA COM CAMPANYA Contra els accidentes de carretera de transit he En verano la jente es mas egoista no se acuerda de dar Sangre I ES CUAN MES FALTA FA J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
I am a Catalan fletxa So don´t call spanish
18 de juliol de 2014, 23.42 h

#14 pobret desperdici animal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 de juliol de 2014, 14.11 h

Ayer o anteayer, un NAZIonalista me retaba a que presentara alguna declaracion de algun Presidente de Gobierno que estuviera en contra del separatismo de la region catala. Le mande un link a declaraciones de Obama que se referia a la Constitucion española como referente legal.

Hoy, la Merkel da una NUEVA ( y van . . . .) declaracion en contra de cualquier separatismo de la region catalana. Ademas, se ha NEGADO explicitamente a recibir a MaSS. Pero vosotros, seguro que seguis sin ver la reali... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Paco Pi fletxa Barcelona
18 de juliol de 2014, 12.54 h

Senyors que teniu per ofici l'escrivania en aquest mitjà digital públic: que potser esteu incitant al blanqueig de diners? ("Molt poques inversions són tan RENTABLES")
Les inversions no es renten: rendeixen! Per tant, en català, són RENDIBLES.
(Fatigueu molt.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
B.Urleta fletxa ESTAT ESPANYOL MISERABLE, DECADENT, CORRUPTE I DEGENERAT = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
18 de juliol de 2014, 12.52 h




#10 I l'estupidesa obtusa és una malaltia molt extesa a la teva família, oi Bejota? Al menys tu n'exhibeixes TOTS ELS SIMPTOMES.




Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
18 de juliol de 2014, 12.50 h



Puèèèèè`... etttooooo . . . lah carriterah cataranah seran una mielda, no lo niego, pero con mi cosche Bentley de 95 000€ ( el de pa los dias laborables, ojo !!) chio ni tan sequiera noto loh bacheh !!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BEJOTA fletxa BCN
18 de juliol de 2014, 12.48 h

N.B.RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL MOLT ESTESA A CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de juliol de 2014, 11.05 h

FA DIVUIT ANYS ALVAREZ CASCOS MINISTRE D'AZNAR, VA VENIR A GIRONA A LA INAUGURACIÓ DE 8 QUILÒMETRES DE LA N.2, VA DIR QUE EN DOS ANYS ESTARIA ACABADA.FINS LA FRONTERA FRANCESA. ES VAN QUEDAR ELS 8 DEL PRIMER DIA. UNA ESTAFA ECONÒMICA. AMB EL SAGUINARIS FETS DE LES DESENES D'HOMICIDIS, EN FORMA D'ACCIDENTA QUE S'HAN PRODUÏT PER HAVER DE TRANSITAR EN UNA CARRETERA SOBRECARREGADA, I OBSOLETA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de juliol de 2014, 10.55 h

MARCA REGION CATALANA

El Fòrum adjudicó a dedo y pagó sobresueldos y actos fantasma
El evento destinó 12 millones a viajes que no están justificados y adjudicó otros 13,6 sin concurso

La Sindicatura de Comptes revela 10 años después irregularidades en las contrataciones del consorcio

http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/forum-adjudico-dedo-pago-sobresueldos-actos-fantasma-3385925


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.