directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Enllustrem l’avantguarda, que comença la fase decisiva!

La jungla del procés a setze setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Oriol Pujol, Eduardo Reyes, Marta Rojals, Albert Sáez, Mario Vargas Llosa i Carles Viver Pi-Sunyer.

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-La setmana ens ha deixat la il·lusió de l’Ara és l’hora, la campanya que l’Assemblea i l’Òmnium Cultural han preparat de cara al que han denominat com la Via Catalana de 2014. El dia que, a la capital del país, amb grans dosis d’emoció, milions de catalans recordarem 300 anys de l’inici violent de l’espoli de la sobirania. I que farem, alhora, una passa fonamental en el camí de recuperar-la, que s’accelerarà ja a gran velocitat en la baixada fins al 9-N. Per això és tan important que, en aquest moment, els qui representen el front institucional del procés presentin unes credencials del tot netes i polides. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   

Pujol, Oriol (exsecretari general de CDC).
Apartar-se per desemboirar.
No tinc ni idea de si l’Oriol Pujol és culpable o no de tràfic d’influències. La justícia ho dirà, cal desitjar que en el termini de temps més breu possible. Precisament en l’àmbit de la Justícia, tal i com ens fa avinent el jutge Santiago Vidal cada vegada que té l’oportunitat, la República Catalana tindrà una feinada de por. En tot cas, ara toca que cap campanya exterior, cent per cent intoxicadora o amb base més o menys certa, pugui erosionar el procés. Si és el cas, tot  el reconeixement quan sigui a la seva generositat per apartar-se. Ara, toca enllustrar ben bé la nostra avantguarda, que comença la batalla final!
 
Reyes, Eduardo(president de Súmate).
On els fa més mal.

La bona gent de Súmate representa el sentit comú. El dependentisme vol convertir el procés català en una guerra identitària. Malda per generar conflicte, veu com s’apropa el dia D i no se’n surt. Per una raó molt senzilla: la gent normal diferencia perfectament entre la identitat pròpia, cada vegada més, múltiple, plural, mestissa, i la manera i el lloc des d’on vol que es governin els seus interessos. Els de Súmate han demanat també aquesta setmana entrevistar-se amb el president espanyol a la Moncloa, a la vista de l’èxit fulgurant, pluripromocionat pels mitjans i macrofinançat des d’on calgui, de la plataforma dependentista Societat Civil Catalana. A la qual, per cert, mentre demanava l’empresonament del president de la Generalitat, el secretari general d’un partit d’extrema dreta ha titllat de “gent decent”.
 
Rojals, Marta(escriptora emergent).
Perquè no podem més.

La millor ploma sense faç de la literatura catalana actual ens ha regalat aquesta setmana (no us perdeu les seves contribucions a Vilaweb després, naturalment, de passar pel directe!cat) un altre article espectacular, objecte, en un dia, de més de mig miler de retuits. Denuncia el supremacisme castellà i l’autoodi lingüístic de molts catalans. Ho necessito, us he de reproduir un fragment, autèntica canyella: “Explicava una meteoròloga catalana practicant a Madrid que, quan catalanoparlava amb algú a l'ascensor, per exemple, si hi pujava un passavolant madrileny continuaven la conversa en castellà 'per respecte'. Això sí que són maneres: maneres de mostrar respecte per l'odi dels altres. No fos cas que els potencials odiadors acabessin admetent que el català és un idioma normal a força de sentir-lo parlar amb normalitat.”
 
Sáez, Albert(sotsdirector d’El Periódico).
Com si fossin demòcrates.

La setmana del gran vídeo de l’Òmnium sobre un país normal que vol votar (sense Jordi Évole, però amb Andreu Buenafuente i Berto Romero), encapçalant una munió de veus entenimentades, aquest home fort dels mitjans ens ha recordat que no podem fer una Consulta on només vagin a votar els del sí. Dues constatacions. Primera, semblant línia de pensament consolida una gran clau democràtica segons la qual si no vols que guanyi l’opció contrària a la que defenses, pots boicotejar sistemàticament els referèndums que convoqui la majoria. Segona, encara que sigui organitzada de manera impecablement democràtica, plural i amb observadors internacionals, la consulta prohibida per Espanya és l’única que es pot fer, i això ho sabem tots des del minut u de partit. Perquè hi ha coses (Rajoy dixit) que per ells estan per sobre de la democràcia.
 
Vargas Llosa, Mario(escriptor hispano-peruà).
Grans demòcrates contra el vot.

Us en recordeu? Fins fa uns dos anys era pràctica habitual. Algun bon saberut català recordava les trobades d’intel·lectuals castellans i catalans del temps de l’antifranquisme, per concloure la referència erudita amb un: on són ara, aquells bons intel·lectuals espanyols? I han trigat, a fe de Déu (que diria el conseller Homs), però ja els tenim entre nosaltres. “Libres e iguales”, es fan dir. Amb gent tan del poble com una Álvarez de Toledo, un Boadella que no vol parlar per TV3 per denunciar TV3 (no com Joaquim Coll que sempre blasma l’apartheid que pateix a TV3 des de TV3) i el gran Vargas Llosa; perquè, no insistiu més, deixeu de fer paral·lelismes fàcils: tothom sap que el Perú va obtenir la seva independència de manera legal i acordada amb la metròpoli. I amb alguns morts, cert, però que eren uns despistats.
 
Viver i Pi-Sunyer, Carles (president del Consell Assessor per a la Transició Nacional).
El com fins allà on és possible.

Ens exigeixen, solemnes, que ho expliquem absolutament tot, amb pèls i senyals. Fins i tot, el que només està en mans del govern espanyol, al qual lliuren a ulls clucs la clau. Legal i acordada. De Miquel Iceta a Manuel Cruz ens insisteixen a reclamar com farem la independència, si és encara més inviable que el seu estat federal. És el famós federalisme utòpic per guanyar temps. Se’ls oblida especificar que d’independències n’hi hagut desenes i desenes al llarg del darrer segle i d’estats centralitzats esdevinguts federals cap. Però a la realitat empírica que la bombin. Així que, imagineu-vos què faran amb l’informe detallat sobre la manera de dur a terme la separació del CATN (produït pels qui, amb ànim despectiu, lapremsa nacionalista espanyola sempre defineix com els “assessors de Mas”).

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
5 d'agost de 2014, 19.01 h

Estudi de la corrupció política i econòmica a Espanya. http://www.upf.edu/politiques/_pdf/corrupciopolitica.pdf

EU ANTI-CORRUPTION REPORT 2014. http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/organized-crime... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
28 de juliol de 2014, 12.52 h

#15 , no se trata de eso ,paula, la cosa es que se pueda opinar libremente,...y eso está bien,...,mira,...la mayoria de los medios digitales no dejan opinar libremente , imponen su censura, no vayas por ahí predicando que todos los medios hagan lo mismo,... sobre ese particular te diré que Directe es un medio ejemplar, que permite espacios de libre expresión, no pidas que haya más censura, por favor, y ruego a Directe que siga siendo por siempre un medio tan democrático, que hasta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
28 de juliol de 2014, 12.48 h

#15 , no se trata de eso ,paula, la cosa es que se pueda opinar libremente,...y eso está bien,...,mira,...la mayoria de los medios digitales no dejan opinar libremente , imponen su censura, no vayas por ahí predicando que todos los medios hagan lo mismo,... sobre ese particular te diré que Directe es un medio ejemplar, que permite espacios de libre expresión, no pidas que haya más censura, por favor, y ruego a Directe que siga siendo por siempre un medio tan democrático, que hasta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
25 de juliol de 2014, 13.04 h

otras veces, me gusta irme después de comer a los bares de los pueblos y ciudades que visito, siempre que vengo de vacaciones o fin de semana, o escapadas a cataluña, y me gusta mucho entrar en sus bares y tirarme pedos disimuladamente, y pongo aquello de grana y oro, luego me quito a un lado, o me pongo a jugar en las tragaperras, que claro está, se encuentran en el otro extremo de donde yo estaba y me peí. Hay que ver la cara de los butifarras cuando me peo en su puta cara, pedos silencio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jo fletxa Catalunya
20 de juliol de 2014, 22.50 h

#15 Això intenten aquesta gent. Passa d'ells els faràs més mal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de juliol de 2014, 22.42 h

Un peruano que quiere más a España que muchos hijos de puta hijos de España. Un expresidente que dio a España los mejores años de prosperidad que jamás ha disfrutado la ciudadanía española.

Lo demás y sobre todo los que critican esta foto, son una lacra y una estúpida pérdida de tiempo sin sentido, sin rumbo y sin un criterio solvente más que para un perjuicio sin precedentes para la ciudadanía catalana y la española en su conjunto.

Para robo, el de CiU y la familia Pujol a la c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 de juliol de 2014, 22.11 h

Manquen 109 dies pel SÍ + SÍ, i el rellotge no s´atura. Tic, tac, Tic, tac, Tic, tac .... I cada cop estem més a prop de la independència !!!!
Colon´s i Fatxes teniu els dies comptats. !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Paula fletxa bcn
20 de juliol de 2014, 20.29 h

No entenc perquè es permeten comentaris d´un nivell baixíssim, que no tenen cap relació amb les notícies i que són ofensius i d´un mal gust enorme. Fan venir ganes de no llegir el digital.
Considereu que per trobar-nos estupideses, pròpies de desequilibrats mentals, cal tenir temps per perdre llastimosament. I no és el cas


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 de juliol de 2014, 16.36 h

#13 Gracies per el teu suport, espero tinguis la sort de poder votar el proper 9 de novembre.
per cert conec prou be la teva terra, dvaig treballar a M.G.M a Bourg-les-Valence i m¡agrada molt.
Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jean Maurice Lefebvre fletxa Valence (Drôme)
20 de juliol de 2014, 13.21 h

Jo soc anat en vacances a la Costa Brava depuis 1981, jo tienc casa a l'Escala de hi ha 9 anys, jo he viatjat per: les dos Castelles, Extremadura, Andalusia, Galícia , Astúries, Valencia et el Pais Basc, es a dir, jo conec mol bé l'Espagne. Et jo se que els catalans son mol millors que els espanyols, seran independents sans doute

Jo penso que es verdader ço que diu M. B.Urleta # 1 et #6: Aznar es impresentable et només podia arribar a president en un país d'incults com l'Espagne. Jo re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.