directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP ha tornat independentista Nebrera

La nova candidata de CiU a Sant Just Desvern assegura que "Els excompanys del PP m'estan tornant independentista per manca d'empatia política i sensibilitat perifèrica"

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- L'exdiputada del PP i ara alcaldable per CiU a Sant Just Desvern, Montserrat Nebrera, reconeix en una entrevista a l'ACN que els antics companys del PP l'han tornat independentista. Catalunya, assegura, ha canviat "una barbaritat" des de la seva època a les files populars i recorda que l'any 2008, quan va perdre la cursa pel lideratge del PP davant Alícia Sánchez-Camacho, ja va intentar "que el PP fos una altra cosa". Ara, diu, el conflicte Catalunya-Espanya "ja no té solució" perquè els actuals dirigents no tenen "empatia política ni sensibilitat perifèrica". L'exdiputada reprèn la carrera política sota les sigles de CiU i en el municipalisme des d'on, opina, cal començar la regeneració democràtica.

Comparteix
   

Nebrera veu amb penúria que l'encaix entre Catalunya i Espanya que ella somiava ja no és possible i que la sortida més idònia passa per la independència. L'actitud dels actuals dirigents del PP, diu, ha fet que a l'independentisme "sentimental" s'hi afegeixi ara gent que hi veu motius econòmics o els que, com ella, veuen "una oportunitat per fer les coses millor".
 
"Pensàvem que era possible un centre-dreta a Catalunya molt ampli per treballar per Catalunya, però no va ser possible", recorda Nebrera del seu intent per liderar el PP l'any 2008 en front l'actual líder del partit, Alícia Sánchez Camacho. "Ara no els entenc", diu Nebrera dels seus excompanys.
 
"Continuen pensant Espanya com un tot i que poden continuar guanyant eleccions perdent a Catalunya, com si això no anés amb ells", els ha retret. "Ja els vaig advertir que no es pot governar contra una població que va radicalment cap a una altra banda", afegeix Nebrera. "Qualsevol demòcrata hauria de saber que aquest no és un moment qualsevol", insisteix.
 
Artur Mas i CiU
 
A qui sí que veu amb bons ulls és al seu nou cap de files, el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui considera un "líder polític" que serà recordat per la història. Nebrera reconeix que en el passat va criticar Mas, però ara li reconeix una "transformació" que l'ha fet "entomar un repte complicat, mantenir-se en peu i no doblegar-se".
 
A la federació de CiU hi veu llums i ombres: "M'agradaria que CiU no fos Convergència i Unió; m'agradaria que fos un bloc més compacte en el qual s'haurien de resoldre alguns aspectes", afirma. Nebrera hi veu, en canvi, la "virtualitat" d'acollir un gran ventall d'ideologies que té en comú i en el punt de mira la qüestió que més preocupa a Catalunya.
 
"Pinya demòcrata" per a la consulta
 
En aquest sentit, veu com un fet indiscutible que els catalans han de ser consultats sobre el futur polític de Catalunya i adverteix a les veus que en son contràries que "no hi ha volta enrere". Per l'alcaldable de Sant Just s'ha de donar una sortida política al conflicte preguntant a la gent: "No es pot negociar que no hi haurà un consulta i els demòcrates hem de fer pinya".
 
Montserrat Nebrera, que és professora en Dret Constitucional, adverteix que les interpretacions de la Constitució que es fan des de Madrid són "molt jurídiques", pràcticament arribant a la "intransigència". Nebrera també afirma que la lectura Catalana "ratlla l'impossible" amb la diferència del suport popular que té el procés català.
 
"El Dret Constitucional existeix mentre la gent el recolza i si no s'hi està d'acord el Dret Constitucional deixa de tenir vigència i ara està a punt de morir", ha explicat Nebrera. Les preguntes del 9 de Novembre, diu Nebrera, "probablement no es poden encabir en la Llei de consultes, però igualment s'ha de donar una resposta a la gent".
 
Regeneració des del municipalisme
 
Nebrera reconeix la feina dels partits de recent creació que han diagnosticat les deficiències del sistema, però no creu que siguin ells els que hagin de liderar els canvis que la classe política necessita: "No es pot deixar la gestió en mans de gent que no en sap", ha etzibat. Els "grans partits", afirma, tenen "molta feina a fer per recuperar la credibilitat".
 
Segons Nebrera aquesta feina es pot fer des del municipalisme per demostrar que es poden fer les coses de manera "més eficient, més honesta i amb més llibertat". Aquesta és un dels objectius de Nebrera per a Sant Just Desvern i adverteix que si assoleix l'alcaldia preveu una "revolució" en aquest sentit. Les propostes en aquest sentit se les reserva per a la campanya.
 
Els seus objectius per al municipi, però, passen per "posar Sant Just al mapa", un municipi que tradicionalment ha estat 'ciutat dormitori' i que Nebrera vol revitalitzar amb "la industrialització dels polígons" o la creació d'un sentiment de pertinença al poble que eviti la fuga d'inversió i despesa cap a la ciutat de Barcelona.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
mario fletxa barna
22 de juliol de 2014, 11.10 h

Bé ST. JUST DESVERN, prepareu-vos, els PP'S ataquen. Nebrera representa la DRETA, estigui en la llista que estigui i ha trobat on encaixar-se per seguir una política de qui és seguidora i això no canviarà encara que es maquilli de independentiste ( te conozco bacalao ) i CIU també ensenya la poteta o no?.
L'INDEPENDENTISME no és una moneda de canvi, és una convicció i no s'ha d'utitzar el seu nom en va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Jaume fletxa Barcelona
21 de juliol de 2014, 17.27 h

EL PIB CATALÀ 2008-2013 PER DAMUNT DE MADRIZ, I LES DEMÉS CCAA MAMONES. SÓN COSES DEL SOBERANISME.

Dedicat al plasta del ARAGONESES (############.....#########)

Si llegiu La Vanguardia, edició d'avui, pàgina 53, veureu segons els comptes de Comptabilitat Nacional del INE (Instituto Nacional de Estadística.... Sr. Aragoneses) els resultats de l'estudi comparat de les variacions del PIB (Producte Interior Brut) entre els anys 2008 i 2013; és a dir els anys de LA CRISI i del SOBIRANISME.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Jaume fletxa Barcelona
21 de juliol de 2014, 17.08 h

#32. QUI ÉS AQUESTA 'ROSARITO TORNÉ (= ROSARITO LA TORNERA)'?

Segur és el ARAGONESES o el BJ disfressats de paia. I si no ho són, només dir-li a la Rosarito que vagi a fer una cura de desintoxicació del rentat de cervell PPEERERRROOOO-FRANQUISTA que li vàren fer des de petiteta, perque està molt, però que molt, malament de la clepsa.

Rosarito: ja t'agradaría asemblar-te a la Montserrat Nebrera. Es molt més llesta que tu, cosa gens difícil veient les burrades qure dius. Tu si ets u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
2014 Catalonia Independence Referendum fletxa ..............................
21 de juliol de 2014, 12.18 h

http://www.youtube.com/watch?v=RhD6hEVxrZA

Avui, la responsabilitat sobre el futur de Catalunya recau sobre cadascú de nosaltres. No cada any es vota la independència del teu país. Ara tenim l'oportunitat única de construir un nou país, un país millor. LA REPÚBLICA CATALANA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
ANTONI CASAS fletxa Barcelona
21 de juliol de 2014, 12.03 h

Lo de aquesta dona no te nom!!! despres de fotra a parir a la Generalitat que segons ella al programa de al gato al agua els hi va dir de tot, ara entra a CDC no entenc als de convergència que la aceptin, Peró a la Sra Nebreda li donc un consell a partir d,ara que es vesteixi amb pantalons grissos que van bé amb qualsevol xaqueta


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
21 de juliol de 2014, 09.30 h

EL HEDOR DEL FALSO DICTAMEN JUDICIAL Y LAS MENTIRAS DEL SYNERA HA LLEGADO HASTA AMNISTIA INTERNACIONAL. !!!!DEMOLEDOR!!!!!!

Amnistia Internacional gira l'esquena al 9-N
“No hi ha una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació”, diu l'ONG que "no té una posició ni a favor ni en contra"

“Actualment no existeix una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació ni aquest dret està reconegut a nivell internacional com un dret que pugui pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
jaume fletxa Esplugues de Llobregat.
21 de juliol de 2014, 07.33 h

#35 Ramon,veig que encara no estas al corrent de la vida de "Anacleto del cacauets " . No treballa a sou ,li envien unes partides d'anis periodicament per la seva participacio ,de tant en tant n'hi arriba alguna mes defectuosa del normal ,i sense adonar-se fa alguns comentaris que ens beneficia'n .
No li tinguis en conte.
Desde aqui ,un vot de confiança per la Nebrera ,rectificar es de savis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ramon M fletxa Manresa
21 de juliol de 2014, 00.58 h

Costa, de Palafrugell.
"Gràcies" per corregir-me l'escrit.
Però ja que te les dones de tan bon
català, només dir-te que en català
Ramon no porta accent. Jeje.
Et deu haver fallat el "corrector". Jeje.

Quant a l'aragones aquest dels pebrots,
No sé si és agent de la CIA, del CNI ó de les
Geatapo; intentant justificar el sou.
Però, per el que escriu, em temo que deu ser
de la T.I.A.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat. II*II
21 de juliol de 2014, 00.36 h

#32


CUTRERIO APAÑOL


Orinales,Rosario Torne es tu nuevo nombre de batalla de travelo ? O es por el
cambio de sexo ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
20 de juliol de 2014, 23.41 h

#32 Nebrera a part de ser intel.ligent és sensata, a obert els ulls hi ha vist que el PP és un partit ultra-nacional espanyol, la pena la fan gent com la Camacho, Millo, Dolors Montserrat,etç,etç; que si tinguéssin una mica de vergonya i se sentíssin catalans hauríen d'haver sortit d'aquest partit ja fa temps


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.