directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol demana perdó per una herència a l’estranger no regularitzada a Espanya fins al 2012

L'expresident de la Generalitat es presenta com a "únic responsable" i expressa el "compromís absolut" de comparèixer davant les instàncies tributàries o judicials

Comentaris 112  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat "perdó" després de reconèixer que ha mantingut una herència familiar a l'estranger de forma irregular. A través d'un comunicat enviat pel seu advocat, Pujol confirma que en els darrers dies els membres de la seva família han regularitzat l'herència que va deixar el seu pare en morir destinada a Marta Ferrusola i als seus set fills. Una persona de la seva confiança va gestionar aquests diners fins a la majoria d'edat de tots els fills, quan va passar a ser gestionada per un d'ells. Amb "molt dolor" Pujol es declara "únic responsable" i mostra el "compromís absolut" de comparèixer davant les autoritats tributàries i, si s'escau, les judicials.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
La caverna ja dispara

El pare de Jordi Pujol, Florenci Pujol, hauria obtingut aquests diners ubicats a l'estranger gràcies als seus negocis en la compra-venda de divises, com s'ha publicat en alguns mitjans. El pare de l'expresident català havia disposat que aquests fons fossin per a Marta Ferrusola i els set fills del matrimoni, ja que considerava "errònia i d'incert futur" la seva decisió de dedicar-se a la política i no seguir en el món de l'activitat econòmica. A més, tenia por del que pogués passar-li a un polític compromès com Jordi Pujol. Però la mort sobtada de Florenci Pujol el setembre del 1980, pocs mesos després que el seu fill fos investit president, va deixar els diners sense regularitzar.

Va fer mal fet el president Pujol?

En aquell moment, quasi tots els fills del matrimoni Pujol-Ferrusola eren menors d'edat i això convertia l'expresident en responsable legal de qualsevol decisió, tot i que la seva "consciència i el càrrec" l'empenyien a "rebutjar" aquesta herència fora del testament legal. Pujol explica que l'última voluntat del seu pare va fer que l'expresident encarregués la "gestió i regularització" a una persona de la seva màxima confiança i també del seu pare, gestió de la qual no va "voler saber mai el més mínim detall". Quan tots els fills van arribar a la majoria d'edat, aquesta persona va cedir la gestió a un dels fills. "És en aquet moment que el meu error original va contaminar directament els meus set fills i a la meva esposa", afegeix.

Però, segons ell, "lamentablement no es va trobar mai el moment adient per a regularitzar aquesta herència" en cap de les tres amnisties fiscals de les tres últimes dècades. Finalment, no ha sigut fins els "darrers dies" que els membres de la seva família "han regularitzat aquesta herència, amb les conseqüències del nou marc legal aprovat per incentivar la darrera regularització excepcional del novembre de 2012 i per penalitzar extremadament les regularitzacions posteriors".

En el comunicat, Pujol reconeix els fets amb "molt de dolor" pel que significa per a la seva família, per ell mateix, i per a les persones que s'hagin pogut sentir defraudades per la confiança que li van dipositar. "Demano perdó", insisteix. "I també els demano que sàpiguen destriar les falles d'una persona -per molt significativa que hagi estat- i que aquesta declaració sigui reparadora en el que sigui possible del mal i d'expiació per a mi mateix", conclou.

L'expresident es declara "únic responsable" dels fets i de totes les seves conseqüències i mostra el seu "compromís absolut" de comparèixer davant les autoritats tributàries i, si s'escau, davant d'instàncies judicials, "per acabar amb les insinuacions i comentaris".
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
Rivas fletxa Hospitalet
28 de juliol de 2014, 17.58 h

#111 Però qui diu que a Espanya (on Catalunya està inclosa) no hi ha corrupció? Què penses que no sabem que part del problema de l'independentisme és un PPSOE que ha fet mans i mànigues per donar-vos peixet? Vosaltres sou el que sou gràcies al PPSOE.

A més a més, sou vosaltres qui feu servir l'argument d'una Catalunya prístina i neta de corrupció davant d'una Espanya caciquil i no sé quines bestieses més perquè, penseu, això reforça els vostres arguments proindependència. Do... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
28 de juliol de 2014, 10.33 h

#109 El fàstic als corruptes segurament és l'únic que tenim en comú, Rivas, però si llegeixes el que acabes d'escriure veuràs que tens el concepte de corrupció molt selectiu; no has citat Gürtel, l'aforament express del rei Mataelefantes (quien algo teme, algo debe), les traves a la justícia per a jutjar a la seva filla, la manipulació sistemàtica de la justícia, el processament als jutges que jutgen a segons qui, etc, etc. Si et sents espanyol, cosa que respecto, també aquests ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
mario fletxa barna
28 de juliol de 2014, 09.54 h

#109 UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH ! quina POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR. "Mira," Quien con un crio se acuesta mojao se levanta" Lo malo se pega, lo bueno lo rechazais PALETOS, nosotros reaccionamos, vosotros aceptais calquier cosa, viniendo de españa ja se sabe.Así ÉS i así SERÀ, esta és la DIFERÈNCIA i no os da VERGUENZA ! OLÉ TU

M''és igual, PER LA REPÚBLICA CATALANA SEMPREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Rivas fletxa Hospitalet
28 de juliol de 2014, 03.38 h

#108 ¿Pero aquí quién oculta la existencia de corrupción en toda España? Lo único que os estamos recordando es la españolidad insoslayable de Cataluña ejemplarizada por ser un lugar típicamente español: un lugar lleno de corruptos.

No solo es el caso de la mafia pujolista y su cas 'Banca Catalana', sino que podemos recordar el 'cas Prenafeta', el cas 'Xavier Crespo', los casos de actualidad de Torredembarra y Caixa Penedès, el cas 'Carulla', el cas 'Turisme' y tantos y tantos otros... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
27 de juliol de 2014, 21.34 h

#107 Mira, Rivas, quan siguem independents, encara que no féssim net sortiríem guanyant; ara mantenim xoriços espanyols i catalans. Amb la independència, només hi hauran xoriços catalans. Aixó sortirem guanyant. I tindrem les mans lliures per legislar i poder acabar amb ells. Vosaltres us hauríeu de preocupar dels comptes a Suïssa del Sr. Nart, o del lloguer que no va voler pagar Jorge Cañas, per exemple. Que encara no heu manat i ja teniu corruptes també. Tampoc sou "trigo limpio", ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Rivas fletxa Hospitalet
27 de juliol de 2014, 19.20 h

Dicen que en una Cataluña independiente ‘farien net’, pero si no lo hacen ahora arguyendo mil excusas, ¿lo harían en Ítaca? ¡Vamos, anda!

El independentismo se está sumergiendo en un estado cenagoso inaceptable para cualquier persona con un mínimo de formación y de perspectiva histórica.

Leyendo los comentarios justificadores de la mafia pujolista no puedo por más que pensar en aquello que decía el tango: “los inmorales nos han igualado”.

El problema de la independencia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
mmm fletxa sant cugat
27 de juliol de 2014, 18.30 h

Sr.Pujol i familia,que es pensa que els catalans som idiotas ?
La historia de la herencia no se la creu ningu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Policarpio Florencio Vaquerizo Carrasco (el hombre de Samantha) fletxa Caraculo de ... perdón, lapsus: Caracuel de Calatrava (Ciudad Real)
27 de juliol de 2014, 15.12 h



#101
#102 Samantha, coñe, ¿cha etás otra bes ecribiendo giripoyeses en lugá destar fregando los platos? Te vis a aplicá la trategia de mi padre: rompelte una pielna y ...


la muger la pata quebrada y en casa.





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
27 de juliol de 2014, 15.04 h


#101 Per la boca plena de merda que tens es nota que ets ESPANYOL.

Per què serà que tota la gentussa que ve aquí a insultar com si s'haguessin educat en una casa de putes, tots, tots parlen castellà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Quety fletxa Torroella
27 de juliol de 2014, 13.31 h

Malauradament, no puc dir pas que m'ha sorprès la declaració del que es feia dir el Molt Honorable Sr. Jordi Pujol. És més, sempre m'he preguntat que s'amagava a CDC perquè el Sr. Duran i Lleida fos tan imprescindible, si sempre ha sigut un pal a les rodes.

Com no crec amb les casualitats, i si en les causalitats, se'm feia estrany que la caiguda del Sr. Duran no arrossegues a ningú més en la seva davallada, per altra banda imparable. El cas Banca Catalana, que segons el llavors fiscal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.