directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Acció Cultural del País Valencià continuarà emetent Catalunya Ràdio confiant en la reciprocitat com a solució

Després que Camps enviés un requeriment perquè tanquin els repetidors

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit continuar emetent 'momentàniament' el senyal de Catalunya Ràdio al territori valencià com un 'gest de bona voluntat' per a una futura reciprocitat per a l'emissió de Ràdio Nou a Catalunya. Així ho ha explicat el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, tot indicant la seva confiança en els 'criteris diferenciadors' de Catalunya Ràdio dins del procés de regularització de les ràdios sense llicència al País Valencià. Gisbert ha remarcat el fet que la ràdio catalana sigui pública i 'una de les poques ofertes en català al País Valencià' pot ajudar a establir diferències de tractament dins d'aquest procés engegat pel govern valencià. L'executiu de Francisco Camps va enviar la setmana passada un requeriment a ACPV per tal que, en un termini de deu dies, tanqués els repetidors que emeten al País Valencià.


Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dijous finalitza el termini donat en el requeriment enviat pel govern valencià per al tancament d'emissions de Catalunya Ràdio al territori valencià. ACPV, propietària dels repetidors que permeten emetre el senyal, ha decidit que continuarà emetent Catalunya Ràdio amb la confiança d'un possible acord de reciprocitat entre els governs valencià i català per a l'emissió de Ràdio Nou a Catalunya.

El coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, confia en 'la bona voluntat' de la Generalitat Valenciana per tal que això sigui possible, tot indicant les especials característiques que fan diferent la situació de la ràdio pública catalana dins del procés de regulació de les emissores sense llicència al País Valencià.

Gisbert remarca el fet que es tracta d'una ràdio 'd'interès públic' i d'una de 'les poques ofertes de ràdio en català al País Valencià'. Per aquests motius, el coordinador d'Acció Cultural confia que el govern valencià 'tinga una consideració diferent' amb Catalunya Ràdio en relació a la vuitantena d'emissores que emeten al País Valencià sense llicència a les quals se'ls ha enviat un requeriment per tancar emissions.

La conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana va indicar fa una setmana que des de fa aproximadament un any i mig s'estan enviant requeriments a les emissores de ràdio que emeten de manera il·legal. Les mateixes fonts van indicar que ja són 88 els requeriments enviats i que s'han cursat 11 expedients sancionadors.

Els requeriments s'envien després d'una denuncia o d'ofici, segons Justícia, i els expedients sancionadors oscil·len entre els 100.000 i els 200.000 euros per cada repetidor il·legal.

En opinió de Toni Gisbert s'ha de diferenciar entre les ràdios que 'són d'interès públic i les que no ho són, les que tenen una oferta en la nostra llengua i les que no i les que tenen interès per tal de mantenir la pluralitat informativa'.

Per aquests motius, Gisbert ha dit que confia en que els governs de Catalunya i el País Valencià s'asseguin a negociar un acord de reciprocitat com una 'possible solució' atesa la 'bona voluntat' mostrada pel govern català i les majors facilitats tècniques per dur-ho a terme.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.