directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Margallo “empaita” Rahola

El Govern espanyol reconeix haver boicotejat una conferència de Pilar Rahola a l’Equador

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Fa uns mesos Pilar Rahola va denunciar l’intent de boicot del Govern espanyol a una conferència de la periodista a l’Equador. Avui Rahola ha confirmat que el Govern ha reconegut, implícitament, les pressions per evitar la seva participació als actes de celebració del Yom Hatzmaut - el dia de la independència d’Israel- a l’Equador. Ho ha sabut a través de la resposta per escrit a una pregunta parlamentària que va presentar el grup de CiU al Congrés. En el text el Govern admet haver consultat a les autoritats israelianes sobre la convocatòria del Consolat General Honorari d'Israel a Guayaquil (Equador) ja que hi “constava una referència a la consulta per la independència de Catalunya”.

Comparteix
   


Etiquetes

Rahola: “El meu èxit va ser el seu rídicul”
 
El passat 10 de maig, Pilar Rahola va denunciar a través de la seva columna a La Vanguardia que els organitzadors de l’acte havien rebut pressions per part del Govern  espanyol per evitar-hi la seva presència com a oradora: “a les portes de tornar a casa, m’expliquen les pressions que han rebut els organitzadors perquè em retiressin la invitació. Aquest és el relat: tot just saber que seria l’oradora, el Ministeri d’Exteriors va fer la seva trucadeta a l’ambaixada israeliana a Espanya. Sembla que el fet que vagi pel món parlant d’allò que sigui és un perill internacional.

Davant la lògica resposta del fiquin-se en les seves coses, en versió diplomàtica, l’ambaixada espanyola a l’Equador també va fer la seva trucadeta expeditiva a l’ambaixador israelià a Quito. Bis repetita placet. I com que no semblava que l’honorable pressió fes efecte, el cònsol espanyol a Guayaquil, dotat de l’il·lustre i inacabable nom de Don Álvaro de Salas Giménez de Azcárate, va trucar al cònsol israelià, i no només li va fer saber el seu enorme disgust, sinó que a més no aniria a l’acte, no se sap si perquè tenia son o per por que servidora li inoculés algun virus català. I així va ser com, sense la seva aristocràtica presència i amb la tirallonga de gestions diplomàtiques per fer-me callar, la tal Rahola va fer el seu discurs, va ser aclaparadorament aplaudida i va passar una vetllada feliç. El meu èxit va ser el seu ridícul”, escrivia
 
 
Rahola, portadora del virus independentista
 
El Govern ha respost a les preguntes que el grup parlamentari de Convergència i Unió va presentar al Congrés en les quals se l’interrogava sobre si tenia coneixement de gestions de la diplomàcia espanyola per aconseguir retirar la invitació de Rahola, i si el fet de que la invitació no fós finalment retirada va ser la raó per la qual el cònsol espanyol no va assistir a l’acte.
 
A aquestes preguntes, el Govern ha contestat que “les consultes regulars entre les autoritats espanyoles i israelianes són l’oportunitat per abordar qualsevol tipus de qüestió relativa a la relació bilateral. En una d’aquestes consultes es va tractar l’assumpte pel qual s’interessa [el diputat de CiU Antoni Pico] relatiu a una convocatòria del Consulat Generla Honorari d’Israel a Guayaquil per a la commemoració del 66è Aniversari de la Independència d’Israel en la que constava una referència a la consulta per la independència de Catalunya”. El cert, però és que la conferència de Rahola no tractava sobre la independència de Catalunya, sinó sobre l’antisemitisme. Tot i així el Govern assegura que va traslladar la seva posició així com la del Congrés dels Diputats i del Tribunal Constitucional sobre el procés català.
 
Sobre les raons sobre la no assitència del cònsol espanyol la resposta es limita afirmar que “les Ambaixades d’Espanya es van sumar amb caràcter general a la commemoració”
 >



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
F.Ibló fletxa Pobrets, els pancastellanistes, quina manera de fer el ridícul... fan sentir tristesa, de veure'ls tan deprimits, oi?
3 d'agost de 2014, 23.35 h



#20 Gallineta covarda i trèmula com el cul d'una oca en zel: no t'esforcis tant escrivint parides que ningú no llegirà: quan més t'esforces, més ridícul quedes, i més reberàs el dia que t'atrapi per l'orella i et faci cantar Els Segadors, el Cant de La Senyera, el Eusko Gudariak , A las Barricades i la Internacional . . .

I pobret de tu si no afines prou, marieta gallinàcea . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Lorenzo Espinàs fletxa Palafrugell, Gerona, ESPAÑA.
3 d'agost de 2014, 08.25 h

#17 La basura, las personas que perjudican a los ciudadanos catalanes y resto de españoles con sus acciones y con sus vómitos, es normal que las autoridades del país al que incomprensiblemente esta payasa es miembro y lo insulta, la aparte de toda intervención en el exterior. Primero porque los catalanes y el resto de españoles quedamos mal y para evitar hacer el mayor de los ridículos que es lo que es esta tía de pies a cabeza, UN RIDÍCULO ESPANTOSO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Internacionalitzem i Guanyem fletxa ...................................
2 d'agost de 2014, 14.25 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
2 d'agost de 2014, 14.16 h

CORRUPCIÓN Las cuentas ocultas del ex president de la Generalitat
La Policía calcula que la familia Pujol controla sólo en Andorra 'al menos 500 millones de euros' En los últimos meses habrían acelerado el trasvase de dinero del Principado a Luxemburgo
Habrían actuado así al considerar 'quemado' el primer paraíso fiscal
Según el informe policial, la tenencia de fondos en Andorra 'viene de muy atrás'
El dinero procede de 'todo tipo de acciones presuntamente delictivas'
Cita el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
2 d'agost de 2014, 10.45 h


#14

Tu , GALLINETA HERMAFRODITA COVARDA, ets el desgraciat d'en Miguel Romualdo, el "DENUNSIADORT ENLOQUESIDU" que sota el nom de Luis Mur ens amenaçava de denunciar-nos a tots a la guàrdia civil, un poruc que per exhibir la seva ESTUPIDESA POROSA i RIDÍCULA s'amaga sota els mes diversos noms:

Santi de Palamós (el que desafiava a hòsties els catalans fins que algú li va recollir el guant i ell va còrrer a amagar-se sota el llit com una GALLINETA ESPANTADA),

àlies “SEA STORM ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 d'agost de 2014, 10.43 h


#14

Ara recordarem el comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu , on barrejaves el nom de l'empresa TECNOTAPI amb insults a Catalunya:

CAGAluña histórica mierda pinchá en un palo
30 de juny de 2014, 08.44 h
Querido Paco,
Según conversación que mantuve ayer con Jorge ya sé que éste se va fuera unos días así que alguno de vosotros se pondr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
2 d'agost de 2014, 10.38 h




#14 TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI

Hola, Miguel Romualdo, gallineta espantadissa, tarat covard incapaç de donar la cara, mol fanfarronet però cagat de por quan es tracta de complir les seves "bravuconades" . . .

Ara passo a recordar qui ets tu, pobre desgraciat imbècil i covard.



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Lorenzo Espinàs fletxa Palafrugell, Gerona, ESPAÑA.
2 d'agost de 2014, 09.23 h

La basura, las personas que perjudican a los ciudadanos catalanes y resto de españoles con sus acciones y con sus vómitos, es normal que las autoridades del país al que incomprensiblemente esta payasa es miembro y lo insulta, la aparte de toda intervención en el exterior. Primero porque los catalanes y el resto de españoles quedamos mal y para evitar hacer el mayor de los ridículos que es lo que es esta tía de pies a cabeza, UN RIDÍCULO ESPANTOSO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 d'agost de 2014, 08.15 h

#9 perque està de vacances, xirimildo


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
2 d'agost de 2014, 07.03 h

Fins i tot volen callar la llibertat d'expresió i el dret a l'informacio! Un gobern contra una periodista com a Moscou? Estan acabats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.