directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La setmana del gran soufflé dependentista

La jungla del procés a catorze setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Sami Naïr, Jordi Pujol, Mariano Rajoy, Josep Rull, Pedro Sánchez i Javier Tebas.

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.L’aprofitament massiu dels mitjans i les forces polítiques dependentistes del fiasco de l’evasió fiscal durant 34 anys de l’exhonorable Jordi Pujol no els ha durat ni tan sols una setmana. L’anàlisi segons la qual l’ensulsiada d’un lideratge moral o polític (sigui qun sigui) pot acabar amb el procés, parteix de l’error bàsic d’ignorar el caràcter popular, nascut des de baix, d’aquest moviment de Catalunya cap a la plena sobirania: l’afer Pujol, potser el principal maldecap fins ara, servirà al capdavall per demostrar l’enorme solidesa del desig dels catalans de disposar d’un Estat propi. Passada la febrada, comptat i debatut no ens afeblirà, ens farà encara més forts. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes

Naïr, Sami (exparlamentari europeu, filòsof i politòleg francès).
El ruc català surt de perill.
L’exparlamentari i pensador referent de l’esquerra europea (i així està) ha afirmat aquesta setmana en una entrevista a un digital del nostre país que “el procés és un conte per a rucs que no entenen res de política”. Patim per la desaparició de la nostra raça autòctona i resulta que som entre dos i tres milions de rucs en plena forma, encara que caminem a dues potes. El mateix dia, el CATN presentava els darrers informes que han completat la sèrie de divuit que dibuixen tots els aspectes del procés de transició cap al nou estat; el seu president el definia com a "perfectament possible i tècnicament viable". Naïr, en canvi, l’afirma impossible i considera que ha estat dissenyat únicament per obtenir un nou estatus polític: la pregunta, òbvia, si tan clara és la seva inviabilitat, perquè Espanya hauria de cedir-hi en res?
 
Pujol, Jordi (expresident de la Generalitat de Catalunya).
Decepció inqualificable.
Durant molts anys l’autonomisme ha estat conceptuat com un període transitori en el procés de reconstrucció nacional del nostre país després de la catacumbes del franquisme. Una mena de mal necessari. Ara hem sabut que en bona mesura ha estat un tap a la nostra llibertat, gestionat per intermediaris que ben sovint hi jugaven un paper indigne. L’afer Pujol suscita certament compassió per un home octogenari que ho tenia tot per morir com un heroi, entre l’admiració devocional dels seus. Però sobretot ha demostrat cruelment la necessitat que aquí no hi hagi una transició nacional: necessitem una ruptura profunda amb el paper que han jugat les elits polítiques del país en el llarg i lleig negoci de la nostra subordinació política. Com diu el diputat David Fernández, independentitzar-nos també de la corrupció inherent a l’establishment.
 
Rajoy, Mariano(president del govern espanyol).
L’estaquirot absent.
Una foto i un crit que retraten l’adversari. La primera, la que obria tots els mitjans dijous, no podia ser més expressiva. Tu mires cap a l’Aragó i jo cap a les Illes. Difícil reflectir més gràficament la impossibilitat d’un acord al gust de la Tercera Via unicornista. Però és que, a més, la imatge de la democràcia espanyola, entestada a negar-nos el vot per terra, mar i aire, va ensorrar-se una mica més sota l’atenta mirada dels mitjans de comunicació i les cancelleries del món, per la via d’un comunicat i quatre piulades seves, mentre Alicia Sánchez Camacho, que no hi havia estat, compareixia a Barcelona per donar (el seu) compte de la reunió. Difícil comunicar pitjor. I, a l’altra banda, el Gran Timoner contestava durant una hora i mitja totes i cadascuna de les preguntes dels periodistes espanyols i un feixista l’esbroncava a la vista de tothom.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 
Rull, Josep(secretari general de CDC).
La consolidació del viratge.
Amb la dimissió d’Oriol Pujol, primer episodi d’aquest ensorrament per etapes de la nissaga, Convergència Democràtica va donar pas a l’inici de la refundació del partit, probablement, el referent del centre dreta en la nova República Catalana. El Gran Timoner ha confiat (certament, podia haver estat un procés de recanvi més guiat per la nova política) en la figura d’aquest encara jove polític terrassenc. Independentista de vella fornada, des del bressol, l’aposta forta de confiança en ell i el nomenament com a portaveu de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, també prou implicada aquests últims anys en l’acció de l’Associació de Municipis per la Independència, demostren que l’aposta del president Mas per avançar en el procés és ferma i irreversible. Molta sort en el mar agitat on hauran de navegar. La necessitaran.
 
Sánchez, Pedro(secretari general del PSOE).
El bucle etern.
Espaterrant el canvi en els missatges, en les formes i en les persones. La presentació en societat del nou líder dels socialistes espanyols, el més contrari de tots els candidats a permetre el Dret a Decidir dels catalans, ha estat d’impacte: tot situant l’independentisme a l’alçada de les xacres de la crisi i el maltractament de gènere. La seva primera entrevista amb Mariano Rajoy, una aposta decidida per impedir-nos el vot. El seu nou Comitè Federal, integrat per figures tan renovadores com Joan Lerma i Josep Borrell, el nou fitxatge de la gran plataforma del dependentisme a Catalunya, de la mà de veterans candidats i simpatitzants a casa nostra del Partido Popular, UPyD, Ciudadanos i Plataforma per Catalunya. En el cas de Pedro Sánchez Zapatero, m’esborrona tanta renovació.
 
Tebas, Javier (president de la Liga de Futbol Profesional).
Autogols i negoci.
La pela és la pela. Aquí i arreu. Aquesta setmana el màxim dirigent de la Lliga ha amenaçat el FC Barcelona amb l’expulsió si Catalunya és independent. No aprenen: una vegada i una altra ens manifesten el seu carinyo alçant-nos la mà, en un capteniment que segur que convenç molts catalans de mantenir la convivència. Tothom sap que, calculadora en mà, les lligues nacionals són poc rendibles i que caldrà caminar cap un model de NBA futbolística continental. Mentre aquest invent (que el Barça jugui amb l’Arsenal, la Roma o el PSG cada setmana i no contra l’Almería, el Recre i el Celta) acaba de cuallar, el primer equip de Barcelona jugarà exactament en la lliga que li doni la gana. I el Madrid serà el primer interessat, passada l’emboirada, a demanar de genolls que sigui a l’espanyola.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
4 de novembre de 2014, 11.55 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 d'agost de 2014, 14.46 h

http://www.youtube.com/watch?v=8hv57IoMh60

Volem guanyar la independència? Doncs internacionalitzem la nostra causa, difonguem vídeos com aquest i expliquem-nos al món. Ningú defensa una causa que desconeix i per això és tant important explicar-nos i guanyar-nos el suport de l'opinió pública internacional!

Queden 3 mesos per al 9 de novembre! Esteu preparats per a fer història?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'agost de 2014, 13.44 h

PROU CORRUPCIÓ...!!!
Senyor Pujol, vostè i tota la seva família no son dignes de viure a la nostre terra. Demano que torni tots els diners que ens ha robat, que el jutgin i els extradeixin fora de Catalunya a vostè i tota la seva família, que s'esborri el seu nom de tots els llocs que figuri, amb el seu comportament paternalista i en nom de Catalunya. Ens ha fet un mal irreparable. El seu nom no pot sortir a cap llibre ni en lloc. sap que li dic que vostè es tant pobre que nomes té dine... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
3 d'agost de 2014, 13.20 h

La Policía calcula que, sólo en Andorra, la familia Pujol dispone de 500 millones

Interior estima en 1.800 millones de euros la fortuna de la familia Pujol Afirma en un informe que el dinero procede de 'todo tipo de acciones delictivas'

Gran parte de los fondos familiares ha acabado en Luxemburgo

Ni siquiera la Banca de Andorra es capaz de 'determinar' la cuantía de la fortuna

La familia tiene una parte importante a nombre de varios testaferros
Los investigadores apuntan al cobr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jepp fletxa Vallès
3 d'agost de 2014, 11.01 h

Bravo. Bon article.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
3 d'agost de 2014, 11.01 h

Més els hi valdria dedicar les energies que dediquen al joc brut i barroer, a controlar que quan les empreses espaÑoles aconsegueixin contractes fora els compleixin: a Xile han rescindit un contracte a Sacyr, a Qatar un altre a OHL i tot això en pocs dies. Vaja merda de país que només serveix per clavar-te la navalla a l'esquena.
OHL Qatar: http://dohanews.co/sources-qatars-del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 d'agost de 2014, 10.57 h

Un dirigent sindical dels Mossos ridiculitza la Força Naval de l'ANC
"Com ho farem? Anirem al Toys'r'us i comprarem unes barques inflables?", es pregunta el portaveu del SPC

A més, l'ANC també proposa "projectar una força internacional per a la contribució de la pau" a l'Índic i a l'Atlàntic. Aquesta proposta és vista com a sorprenent per Miquel: "Tenim 18.000 mossos, que no arriben a cobrir tot el territori de Catalunya, i ara ens estem plantejant arribar a l'Índic?"

http://www.naci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 d'agost de 2014, 10.01 h

Algú pot confirmar-me si el nou pretès líder del PPSOE es diu Zapatero de 2n cognom?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 d'agost de 2014, 09.14 h

Per què parlem dels unionistes, si aquí el gran protagonista som els independentistes ? No volem la independència i estem segurs d´aconseguir-la ? Parlem de nosaltres, del contents que estem, de com votarem, de l´esforç que valdrà molt la pena, de les ganes de prosperar, de la reorientació en positiu de les nostres vides, etc, etc .... Treballem, col.laborem, animem-nos, el nostre futur està a tocar votant el 9 de novembre !!.....
Que hi ha unionistres centralitzadors ? I què ?, nosal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Girona
3 d'agost de 2014, 08.02 h


LA LÒGICA INDIGNACIÓ DELS UNIONISTES DAVANT LA CONSULTA:

"¿Por qué se casaron Isabel y Fernando sino para impedir este Referendum?

¿Por qué allanamos los derechos y privilegios de Cataluña a los de Castilla sino para impedir este Referendum?

¿Por qué mandamos invadir Cataluña por el Conde Duque Olivares y Berwick, en 1640 y 1707, sino para impedir este Referendum?

¿Por qué regalamos el Rosellón a nuestros aliados franceses en 1659 sino para impedir este Referendum?

¿Por qué... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.