directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ningú no es creu Duran

El líder d'UDC assegura que "mai" deixarà Unió i que no té cap intenció de formar un altre partit, però preveu presentar a finals de novembre el nou moviment per recuperar l'espai de centre

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Palafrugell (ACN).- El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut trencar amb les especulacions sobre el seu futur tot assegurant que "mai" deixarà Unió i que no té cap intenció de crear una altra formació política. "Des dels 22 anys que milito a UDC i mai militaré en una altre partit", ha assenyalat durant el seu parlament en el tradicional esmorzar d'estiu que el partit ha fet a Llofriu, al Baix Empordà. En aquest sentit, Duran i Lleida ha afirmat que ja han iniciat els contactes amb el món empresarial, social i universitari per poder formar un nou moviment polític que permeti recuperar l'espai de centre a Catalunya. El nou moviment es presentarà a finals de novembre en unes jornades.
Des d'un principi, Duran i Lleida ha volgut deixar de banda els rumors que s'havien publicat en diversos mitjans de comunicació sobre la possibilitat que el líder d'Unió tingués previst deixar el partit i fundar-ne un de nou. "Duran no deixa Unió i no la deixarà mai", ha assegurat de forma contundent davant del centenar de militants i membres del partit que s'han reunit aquest dissabte en el tradicional esmorzar d'estiu que fa cada any el partit al Baix Empordà.
 
Enrico Letta està passant uns dies a la casa de Duran i Lleida a Begur
 
Aquest cop, la celebració s'ha realitzat al nucli poblacional de Llofriu, a tocar de Palafrugell, i ha comptat amb l'assistència del president del Consell Nacional d'Unió i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, la vicepresidenta executiva de Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el president de la intercomarcal de Girona, Joan Cañada, o el secretari d'Organització del partit, Benet Maimí. Fins i tot ha comptat amb la presència de l'exprimer ministre italià, Enrico Letta. Segons ha pogut saber l'ACN, l'exprimer ministre italià manté una bona relació amb Duran i Lleida i està passant aquests dies de vacances amb els seus fills a la casa que Duran té a Begur.
 
Ha estat en aquest entorn que Duran i Lleida ha volgut fer una valoració extensa sobre els temes més candents de l'actualitat política catalana. D'una banda, ha reafirmat que "ja ha dit" tot el que havia de dir sobre l'afer Pujol. "El temps i el futur diran el que hagi de dir i no som nosaltres qui hem de fer de jutges", ha assenyalat. En aquest sentit, Duran i Lleida ha tornat a insistir que s'equivoquen els que pensen que la confessió de l'expresident Pujol "no afectarà" o "afectarà molt" el procés sobiranista.
 
"No deixaré mai Unió"
 
Enllaçant aquest tema amb el seu futur personal, Duran ha volgut deixar clar que treballarà pel futur d'UDC que, segons el líder del partit, "és molt gran". "Si no vaig acceptar la fusió d'Unió amb Convergència durant l'època de l'expresident Pujol, menys ho faré ara", ha insistit. Entremig dels aplaudiments dels assistents, Duran ha volgut aclarir que veu "legítim" que una persona pugui canviar de formació política al llarg de la seva vida però que ell "no ho farà".
 
Tot i aquesta defensa aferrissada d'UDC, Duran també ha volgut fer autocrítica tot assenyalant que els partits actuals "han tocat sostre". "La gent està molt lluny de nosaltres, senten que no arribem i que no donem solucions als seus problemes; es tracta d'una crisi política profunda", ha explicat. "Qui no ho vulgui veure no té futur", ha afegit.
 
Segons Duran, la ciutadania no està d'acord amb les maneres actuals de fer política i troba que els partits tenen una gran falta de sensibilitat social. Per tots aquests motius, Duran i Lleida ha assenyalat que la formació ja ha començat a contactar amb el món empresarial, universitari, social i, fins i tot, de les parròquies, per crear un nou moviment polític per recuperar la centralitat a Catalunya. "En aquest espai aposten persones des de tots els sectors de la societat, tant polítics com altres àmbits", ha explicat. L'objectiu d'aquest nou moviment és trobar "noves maneres de fer política" i, en principi, està previst es facin unes "conferències o jornades" a finals de novembre per acabar de perfilar i ultimar les característiques del moviment. "Es tracta d'una comissió d'enllaç amb membres de l'àmbit social, cristià, empresaris, de les barriades i de tots els sectors per bastir una alternativa, donar una resposta i perquè Catalunya torni al centre", ha insistit.
 
"Una reflexió política, cal buscar el centre, hi ha gent que amb el canvi de centre que hi ha hagut es sent orfe", ha assenyalat Duran i Lleida. El líder d'Unió ha volgut deixar clar que el nou moviment en cap cas va en contra de Convergència Democràtica de Catalunya. Tot al contrari, segons Duran busca reforçar UDC i CiU. A més, ha deixat la porta oberta de cara al futur del nou moviment tot explicant que podria articular-se electoralment de cara a les properes municipals o en un futur. De fet, el líder d'UDC també ha volgut posar especial èmfasis en aquest aspecte. "Hem de treballar per les municipals, espero que aquestes vacances us serveixin per descansar i agafar energia", ha comentat.
 
En aquesta mateixa línia s'ha expressat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, qui h afirmat que es preveu "una tardor transcendent". Al mateix temps ha assegurat que tornant de vacances, la Generalitat es posarà a treballar per aconseguir el marc legal per poder realitzar la consulta. En aquest sentit, Duran ha a Rajoy que deixi de negar la possibilitat de realitzar el referèndum. "Li demano a Rajoy, tal i com ell va fer-me a mi, que tingui més imaginació per poder tractar el tema de la consulta", ha conclòs.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
valeri fletxa bna
4 d'agost de 2014, 19.57 h

El Duran Lleida es mes embustero que el calces. No us crfegueu en Duran. Independencia ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
A nation to move fletxa Construim un nou país, un país millor
3 d'agost de 2014, 15.02 h

http://www.youtube.com/watch?v=8hv57IoMh60

Volem guanyar la independència? Doncs internacionalitzem la nostra causa, difonguem vídeos com aquest i expliquem-nos al món. Ningú defensa una causa que desconeix i per això és tant important explicar-nos i guanyar-nos el suport de l'opinió pública internacional!

Queden 3 mesos per al 9 de novembre! Esteu preparats per a fer història?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'agost de 2014, 13.25 h

El fin de las obras de expansión del Canal de Panamá será en 2015

El consorcio y la autoridad de la vía interoceánica firman un acuerdo definitivo para concluir las obras, iniciadas en 2007

http://economia.elpais.com/economia/2014/08/02/actualidad/1406938980_823781.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
3 d'agost de 2014, 10.21 h

Està clar que si ELL no vol, els quatre integrants del partit el poden FOTRA FORA, sinó voldrà dir que tots són iguals i això no es pot creure. Va una mica d'estímul i VIA FORA companys que no deu ser tan difícil. PER CATALUNYA I ELS CATALANS que no ens mereixem tanta ignomínia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Sols el poble salva al poble fletxa ...........................
3 d'agost de 2014, 00.16 h

http://www.youtube.com/watch?v=RtF2djy6U-s

Fa deu mesos de la impressionant Via Catalana, només uns mesos, i la de coses que estan passant! Estem saccejant l'statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Ens deien que no podíem, que estava prohibit,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Buzo fletxa Barcelona
2 d'agost de 2014, 20.28 h

#5 No existen los partidos de centro, hay izquierda y derecha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
2 d'agost de 2014, 18.59 h

Diu espai de centre? Unió?

I així CDC què és? un partit d'esquerres?

Sembla que ningú vol dir-se de dretes. El PP és dreta-extrema dreta, UDC és dreta. CDC és centre dreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marià fletxa Monblanc
2 d'agost de 2014, 18.51 h

Duran, nen, dius tantes bajanades que millor ves al metge: l'alzheimer, diuen, es pot retardar si s'agafa a temps :P


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
2 d'agost de 2014, 18.15 h

Lo de este personaje es de libro, es de manual, es el despotismo ilustrado hecho persona "todo para el pueblo, pero sin el pueblo". No se si alguien recuerda unas declaraciones suyas de mediados del año pasado, en las que decía que no se veía en otra "profesión" como si lo de ser político fuera una profesión, aunque entre muchos quieran convertirla en ello. El locutor del programa de radio le espetó, porqué no volvía a la abogacía o a la enseñanza; Duran le respondió con una pregunt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 d'agost de 2014, 17.28 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.