directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella aposta per no tancar la porta a millorar l'avinguda Diagonal

'El futur de la Diagonal no ha de quedar mort', assegura el republicà · Vol que es creï una comissió per consensuar millores de mobilitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Que la ciutadania hagi triat no tocar la Diagonal no vol dir que no s'estudiïn millores. Així ho veu Jordi Portabella, que aquest dimarts ha anunciat una proposició a la Comissió de Mobilitat per millorar la Diagonal perquè, segons ha dit, 'val la pena no deixar tot el debat de la Diagonal en via morta'. Per Portabella la Diagonal 'ha d’incorporar millores com ampliar voreres per afavorir el comerç, delimitar bé l’espai del vianant i de la bicicleta per evitar el conflicte i la competència per l’espai públic, i potenciar el transport públic per assegurar el mínim de benestar a la ciutat'. El líder d'ERC assegura que no vol realimentar els retrets i les acusacions entre partits, sinó mirar endavant per resoldre els problemes en què tothom ha reconegut d’una via que marca el ritme de la ciutat.
jordi portabella
Comparteix
   


Etiquetes
La proposició que ha presentat Portabella i que es discutirà dijous en la Comissió de Mobilitat fa referència als estudis de mobilitat realitzats per l’Ajuntament en què s'aconsella 'definir un nou model de mobilitat per l’Avinguda Diagonal i la trama ortogonal de l’Eixample per tal d’acomplir els objectius del Pla de Mobilitat Urbana'.

Per ERC 'la definició del model de mobilitat requereix un acord polític ampli, doncs defineix un aspecte vertebrador de la ciutat'.

Per aquest motiu, Esquerra demana en aquesta proposició 'constituir una Comissió Especial, amb representació de tots els grups municipals del consistori, per estudiar el conjunt de propostes de mobilitat per l’Avinguda Diagonal i la xarxa de l’Eixample amb l’objectiu d’elaborar una proposta consensuada de model de mobilitat en aquest àmbit'.

D'aquesta manera, serien els polítics qui decidirien què fer amb la Diagonal després que la ciutadania fos clara rebutjant massivament les dues opcions de reforma plantejades pel consistori.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.