directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'Estat espanyol vulnera la Llei d'Exportacions d'Armes i continua venent material de guerra a països en conflicte

Les vendes d'armament van multiplicar-se per 7 entre el 2000 i 2008 · Ja suposen el 0,5% de la balança comercial espanyola

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A l'Estat espanyol hi ha sectors que no pateixen la crisi. Un d'aquests és la indústria armamentística, que en el període 2000-2008 va multiplicar per 7 les xifres d'exportacions. Segons l'informe 'Exportacions espanyoles d'armament 1999-2008' (pdf), l'Estat és el sisè exportador d'armes mundial, només superat pels EUA, Rússia, Alemanya, França i el Regne Unit, i les vendes d'armes ja suposen el 0,5% de la balança comercial espanyola. L'informe denuncia que tot i l'entrada en vigor la Llei de Comerç Exterior de Material de Defensa, les vendes a països que vulneren els drets humans i mantenen conflictes armats van continuar. L'any 2008, es van vendre armes secretament a 17 països malgrat que la Llei prohibeix fer-hi negocis.
armes armament
Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'nforme 'Exportacions espanyoles d'armament 1999-2008', elaborat per Tica Font i Francesc Benítez, del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs, les exportacions a 2008 van tornar a batre rècords i van ser les més elevades de la història de l'Estat espanyol, fins al punt que representen el 0,5% de la balança comercial espanyola. En 8 anys s'han multiplicat per 7.

El 71% de les exportacions del període 1999-2008 corresponen a aeronaus militars (33%), vaixells de guerra (28%), equips d'imatge com radars (10%) i vehicles militars (8%).

Ningú fa cas de la Llei

A més l'informe denuncia que un important percentatge d'aquestes exportacions vulnera la Llei de Comerç Exterior de Material de Defensa i Doble Ús, aprovada el 2007, per la qual es deneguen les exportacions a països sancionats per Nacions Unides, països amb inestabilitat política i democràtica, països en conflicte armat o que vulnerin els Drets Humans, països que no condemnin el terrorisme i països que prioritzin la despesa en material de defensa per sobre l'educació i la Sanitat.

El 2008, primer any d'aplicació de la llei, aquest acord es va vulnerar en les exportacions d'armes a 17 països: Israel, Colòmbia, Marroc, Guinea Equatorial, Turquia, Aràbia Saudita, Equador, Índia, Pakistan, Veneçuela, Emirats Àrabs, Indonèsia, Singapur, Tailàndia, Sri Lanka, Angola o Ghana.

L'informe de Tica Font i Francesc Benítez denuncia que continua la opacitat informativa pel que fa a les exportacions d'armes, ja que el Govern manté en secret aquestes informacions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
19 de maig de 2010, 21.13 h

#6 calla desgraciat, ets un fill de puta, perquè en carretero vol un exercit català, i d'on treurà les armes ??? Dons com fan tots els paissos del món mundial que fabriquen armament. Primer es fabrica per a ús del propi exercit, i després es venen a tot arreu perquè es un bon negoci. I el teu carretero farà el mateix que tots els que vólen un exercit. No sé ni perquè et contesto, segur que encara et fas pipí a sobre, ves i canviat els volquers tros d'ase.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
independència fletxa països catalans
19 de maig de 2010, 18.52 h

No tenim tecnologia per fabricar cotxes,motocicletes,ordinadors ect... i la tenim per fabricar armes ?? que ens expliquin, quin deficit anual presenten aquestes empresses,quines subvencions tenen i qui remena els calers ?? segurisim ,que CASA,ASTILLEROS i demès martingalas ens costen un ull de la cara als catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
19 de maig de 2010, 17.15 h

#5 Qui deu tenir por de les enquestes sou els d'ERC que rebreu el que us mereixeu. I és pitjor fer president Montilla i fer de palanganero al ZP que deixar que els del PP et votin o donar-los el vot a canvi de diners i de que tu i jo per exemple no féssim la mili. Però Reagrupament MAI no pactarà amb ningú que no estigui disposat a enxegar el proce´s d'independència i per suposat no facilitarà la venda d'armes i la mort de civils innocents com feu dels d'ERC. Que aneu d'esquerres i indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gerard fletxa Viladecans
19 de maig de 2010, 15.48 h

Per ERC = PSOE. Noi, em sembla que realment estàs molt malalt per poder fer aquesta reflexió. T'has llegit la notícia? Tens por de les enquestes? No entenc aquesta mania persecutòria que denotes ... El PSOE no ha pactat mai amb ... per exemple PP, CIU, Iniciativa, PNV, CC, etc ... potser si fossis una mica més "neutral" veuries que tots els partits polítics han pactat/col·laborat entre si ...

Es clar, REAGRUPAMENT no ... (pot ser perquè encara no són al Parlament ? o al Congrés Espany... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ERC = PSOE fletxa Barcelona
19 de maig de 2010, 15.17 h

ERC és col.laboradora del partit que ven armes perquè els conflictes on moren milers de civils innocents segueixin vius. ERC no pot representar-nos per aquest motiu i per molts altres. ARA REAGRUPAMENT. I que el Puigcercós i la seva trepa dimiteixein JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
francesc fletxa Badalona
19 de maig de 2010, 14.14 h

Però són armes per la pau i de bon rotllo, oi senyora Chacón.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de maig de 2010, 09.43 h

www.youtube.com/watch?v=VdOt_jV4D4M


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc Corbera fletxa Tarragona ciutat
19 de maig de 2010, 08.48 h

Doncs quina forma que té Espanya per sortir de la crisis... (i ho dic amb tristesa).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.