directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els mestres de primària són contraris a la sisena hora

Creuen que falten docents per afrontar la sisena hora amb garanties i que la mesura va ser electoralista

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El 84% dels mestres catalans suprimiria la sisena hora lectiva en educació primària, segons una enquesta realitzada per USTEC-STE, el sindicat majoritari, al 9% dels docents.
egb primària classe escola nens
Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'enquesta feta pel sindicat majoritari de mestres USTEC-STE, a 97 centres educatius dels 1.072 (una mica més del 9%), el 84% dels mestres suprimiria la sisena hora lectiva en la primària, que han hagut de posar en pràctica durant aquest curs com a mesura prevista en el Pacte Nacional per a l'Educació.

USTEC-STE ha estat l'únic sindicat que no va signar el pacte en el seu dia i sempre s'ha mostrat en desacord amb una hora més de classe en el sistema públic, perquè "no té cap fonament pedagògic ni cap precedent espanyol o europeu", segons reiterava el coordinador de l'enquesta, Xavier Díaz.

El treball mostra que el 91% dels 1.271 professors que van respondre l'enquesta de manera voluntària i anònima considera que la sisena hora no representarà un impuls per millorar la qualitat del sistema educatiu, i només el 28% considera que servirà per millorar les competències bàsiques de l'alumnat. Per a la majoria dels enquestats, la sisena hora és una mesura política "més aviat electoralista" i quasi tots els docents consideren que una mesura de política educativa que no tingui el suport general del professorat no pot tenir èxit.

Els responsables d'USTEC-STE han reclamat que el Departament d'Educació tingui en compte aquestes dades per tornar a obrir el debat. De moment, el sindicat no accepta les previsions del Departament respecte a l'increment de professors previstos, ja que al seu entendre no es pot comptar que 1.800 estudiants que sortiran de les facultats voldran començar tots a exercir de mestres.

El conseller d'Educació ho veu diferent

Per la seva banda, el conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va assegurar que la sisena hora lectiva en educació primària "tindrà un efecte directe i positiu en la millora de rendiments" en les etapes posteriors.

Maragall va admetre que encara hi ha "petits ajustos" en l'aplicació de la mesura, "de caràcter organitzatiu, però no pedagògic", ja que la sisena hora s'utilitza majoritàriament, segons un informe de la Conselleria d'Educació, per a reforçar la capacitat lectora, l'expressió oral i les matemàtiques.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Albert Torres fletxa Barcelona
1 de maig de 2007, 09.26 h

És evident que una hora més de classe no serveix per a res. No perquè ho digui jo. Ho afirmen els informes públics del propi Ministeri d'Educació i Ciència, que ja van avaluar el 2003 la major càrrega lectiva com a factor associat al rendiment. Van dictaminar que aquesta variable era... irrellevant! Una altra prova encara més contundent. Només a Catalunya, els centres concertats fan sis hores. A la resta d'Espanya, tret d'alguna escassíssima excepció, en fan cinc, com a la pública. I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Irene fletxa Tarragona
26 d'abril de 2007, 12.23 h

Jo sóc una mare. És a dir, m'ho miro de l'altre costat i la veritat, no entenc com els mestres diuen que fer una hora més no té cap fonament pedagògic. és evident que sí que el té i que pot repercutir molt positivament en els nens. De vegades sembla que els mestres estan molt ben acomodats i que només miren per ells, i això sí que no és pedagògic! D'altra banda tampoc no entenc que si aquesta sisena hora repercuteix en el fet que TOTS els metres tinguin feina, que ells mateixos no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 d'abril de 2007, 09.47 h

Hi ha una dada que no s'analitza a làrticle i que USTEC amaga: No hi ha prous mestres perquè quan es va instaurar la LOGSE, molts mestres van preferir anar a treballar a secundària, mentre els professors llicenciats augmentaven la llista de l'atur. Mestres d'infantil fent educació física a ESO mentre els llicenciats d'educació física estaven a l'atur. S'agreujava la situació quan aquest mestre habilitat causava baixa i el departament d'educació de CiU enviava un nou mestre enlloc d'un l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.