directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Catalunya dóna esperances als independentistes bascos segons The New York Times

El diari nord americà dedica un reportatge a parlar de la influència del procés català en els moviments independentistes europeus

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

The New York Times especula sobre la possibilitat que la votació a Catalunya podria “iniciar una espiral que desmembraria Espanya i que tindria un efecte dòmino entre altres regions europees amb moviments independentistes”. A més, el prestigiós dirari afirma que Mariano Rajoy “pràcticament no ha fet res per impedir el desig d’independència de Catalunya”. L’article, titulat “La votació catalana, vista com a un test pels separatistes a Europa” cita les declaracions d’un ex-treballador basc del sector del metall que diu: “Catalunya obre noves possibilitats, i el somni de la independència és ara molt més viu entre nosaltres”.
© FOTO: BBC

Comparteix
   


Etiquetes
“Les reclamacions d’independència de Catalunya i el País Basc s’alimenten entre si encara que difereixen en aspectes importants”

“Si Catalunya vota sobre la seva independència, el País Basc i altres regions ràpidament podrien voler escenificar votacions similars”, l’article del New York Times assenyala a Catalunya com un referent pels diversos moviments secessionistes d’Europa, en especial el basc i deixa entreveure un aire renovador d’esperança pels independentistes bascos.
El diari es fa ressò de la cadena humana basca que, diu, va imitar “un espectacle secessionista molt més gran de la força al setembre passat pels catalans, que va encaixar de mans tot Catalunya”.

Espanya té un problema segons The New York Times

“Si el Regne Unit té alguna cosa de preocupar-se en el referèndum d’Escòcia, llavors Espanya probablement s’enfronta a un problema”, diu l’article. Així The New York Times compara que mentre “5,3 milions de persones d'Escòcia representen al voltant del 8 per cent de la població del Regne Unit i representen el 9 per cent de la seva producció econòmica”, els “7,5 milions de persones de Catalunya representen al voltant del 16 per cent de la població espanyola i representen el 19 per cent del producte intern brut d’Espanya”. A més, “la regió basca de 2,2 milions de persones és la regió més rica d'Espanya per habitant, el que representa el 6 per cent del PIB”. En total, sentencia l’article, Espanya perdria un quart de la seva economia.

Rajoy no té la planta de Cameron

El diari no passa per alt que tant els polítics catalans com bascos insten a Rajoy a aprendre una lliçó de David Cameron que tot i estar en contra de la independència d’Escòcia no ha intentat bloquejar el procés escocès, com sí ha fet Rajoy amb el català. A més, també assenyala la falta de respostes cap a les reivindicacions nacionals dels catalans i bascos.

En aquest sentit, apunta l’article, Rajoy ha argumentat que la votació [per la independència de Catalunya] és inconstitucional. Però si realment és capaç d'aturar la regió de fer-la, ja és una altra cosa. Si la votació tira endavant, com a mínim crearà una seriosa crisi constitucional a Espanya. Però per més que hagi insistit que Catalunya ha de complir la llei espanyola, Rajoy ha fet ben poca cosa per seduir-la perquè es quedi”.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
7 d'agost de 2014, 21.18 h

Tremola Espanya, tornareu a ser el cual d`Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
jaume fletxa Barcelona
7 d'agost de 2014, 19.15 h

ELS 'ESPAÑOLISTAS-UNIONISTAS', CADA DÍA MÉS NERVIOSOS.

Com més s'acosta el 11 de Setembre i el 9 de Novembre de 2014, els españolistas-unionistas, tronats i casposos, es posen més nerviosos.

Jo de vosaltres (Aragoneses, BJ, Rivas, Francisco Castillos (#1),...) i tota la patuleia masoquista que, tot i no agradaer-els-hi, llegeix aquest blog aniría a veure al veritable culpable i li demanaria explicacions: al MARIANO RAJOY.

1) Després de ser aprovat (tot i laminat) en referendum el 200... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
7 d'agost de 2014, 16.36 h

Amiga .. AGNES .. Tu tranquila a Cardedeu ja Molts Independentistes Pero poques Estelades , que vol dir aixo JA MOLT COVARD INDEPENDENTISTA que se amaga no volem sapiguen es Independentista SI DE VERITAT HU ES . ..JO Tin una ESTELADA penjada tot el any aparte de la que me quemaron i la que tiraben OUS . Eren gent castellana i immigrants qui hufeia .. Tot qui pogui a de PENJAR ESTELADA AL BALCO es hora de SER VALENTS Per covards tenin a molts politics i ja sabeu de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
7 d'agost de 2014, 16.30 h

19 ) AGNES de Barcelona si te diuen les treguis les treus pensa en la familia SI no un dia despertaras hi te les poden haber quemado AMI AL CARRER ARAGÓ de Cardedeu , tenia PENJADES ...LA ESTELADA , SENYERA I LA DEL BARÇA , en una NIT me les ban cremar I TOTS SABEN qui hu a fet pero no li fam res son amics de la Policia Local .. les Baix tornar a posar les tres TOTS ELS DIES ME TIRABEN ,, OUS , PATATES TOMATES De tot que caia al meu jardi LA POLI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
A nation on the move fletxa Construim un nou país, un país millor
7 d'agost de 2014, 15.28 h

http://www.youtube.com/watch?v=8hv57IoMh60

Volem guanyar la independència? Doncs internacionalitzem la nostra causa, difonguem vídeos com aquest i expliquem-nos al món. Ningú defensa una causa que desconeix i per això és tant important explicar-nos i guanyar-nos el suport de l'opinió pública internacional!

Queden 3 mesos per al 9 de novembre! Esteu preparats per a fer història?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
7 d'agost de 2014, 14.21 h

Comunicado de la Resistencia : El 25 de julio hemos asistido a la celebración, un año más, del Día da Patria Galega, en el que las diversas fuerzas políticas y sociales que luchan por los derechos de la Nación Galega, han vuelto a poner de manifiesto su idea de futuro para Galiza, su forma de construir una alternativa fuerte ,democrática y viable para la sociedad galega . En estos actos, que han sido en distintos momentos o lugares, se ha incidido en la idea de una Galiza libre, independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
7 d'agost de 2014, 10.45 h

#1 Quan sàpigues de que parles semblaràs una persona intel·ligent, però fins aleshores semblaràs el que sembles: un boinapitecus espaÑolensis. FYI: (per a la teva informació) Un estat de dret es caracteritza per la separació dels poders: legislatiu, executiu i judicial (espaÑistan = 0) la democràcia implica votar (espaÑistan = 0) implica respecte per a tots els ciutadans (espaÑistan = 0). Respecte a la Inquisición, dic Constitución EspaÑola, quan es respecti el dret a la feina d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
AGNES fletxa BCN
7 d'agost de 2014, 10.31 h

AQUET EL "1" DEU SER UN DE LA MEVA ESCALA. TOTS, TOST, TOST SON IGUAL QUE AQUET 1. POBRE DE MÍ, QUIN MAL VIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
7 d'agost de 2014, 10.18 h

AGNÉS, T``ENTENG PERFECTAMENT, PERQUE JO ESTIC EM UNA SITUACIÓ ASSEMBLANT. TOTS PARLAN CATALÁ I ADEMES U SON, PERO SIEMPRE SE TIENE QUE HABLAR EN CASTELLANO (NO SÉ QUIZÁ HACE MAS FINO, EN DEFINITIVA PIJO).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
AGNES fletxa BCN
7 d'agost de 2014, 10.13 h

-12 MIRA, HE TINGUT UNA REUNIÓ DE COMUNITAT DE LA MEVA ESCALA I ME OBLIGAN A TREURA LAS BANDERAS, ADUINT QUE JA UNA NORMATIVA DEL AJUNTAMENT QUE NO PERMET TREURA RES FORA DE L FAÇANA. HE DE DIR QUE EN AQUESTA ESCALA ESTÁ PLE DE ULTRAS DERETANS ESPAÑOLISTAS I PIJOS I QUAN VAIG TORNAR A CASA , VAIG DIR, ! A QUIN LLOC ESTEM VIVINT, A QUIN LLOC EM VINGUT A VIURE.
TAMBÉ E DE DIR QUE NO SOC DE LES QUE ME "ACHANTO", PERO US ASEGURO QUE ALLÓ VA ESSER UNA "MERIENDA DE NEGROS".

NO SABIA QUE EN ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.