directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Casals crida a convertir el cop que ha suposat el cas Pujol en un estímul pel procés

La presidenta d'Òmnium creu que el cas Pujol afecta al procés i que negar-ho és "insensible i insensat" però fa una crida a convertir el cop en un "estímul per fer un país net i un futur millor"

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha considerat, en una entrevista a TV3, que la confessió de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i el cas que l'envolta "afecta" al procés català i al nacionalisme. Segons Casals, "seriem uns insensibles i uns insensats si diguéssim que no". Amb tot, la presidenta d'Òmnium ha cridat a convertir el cop que ha suposat per a molts catalanistes en un "impuls" i "treballar per un país millor". "Totes les imperfeccions, per grans que siguin, s'han de convertir en estímuls perquè no tornin a passar, per dir que volem un país net i un futur millor", ha sentenciat, tot afegint que casos com el de Pujol "ens han d'animar cap a una millora de la societat".

Comparteix
   


Etiquetes
D'altra banda, Muriel Casals ha explicat que no contempla, de moment, la possibilitat que el 9 de novembre no es pugui votar perquè no hi hagi una manera legal de fer-ho. "Aquell dia es votarà. Estic molt segura. Estem posant tota la nostra capacitat, intel·ligència, voluntat i recursos econòmics perquè es voti i es guanyi", ha sentenciat.
 
Tant és així, que la presidenta d'Òmnium ha assegurat que té el ferm "desig" que Artur Mas, el Govern i els partits favorables a la consulta robaran la manera perquè el 9 de novembre se celebri la votació.
 
En el pitjor dels casos per a Òmnium, si no es pogués treure les urnes al carrer aquell dia, Casals deixa en mans dels polítics les accions de possible mobilització o els següents passos polítics a seguir com a resposta. "Som respectuosos amb les propostes dels polítics. Òmnium és entitat de la societat civil. L'ultima responsabilitat és dels electes a les urnes, dels polítics. Si els partits ens fan una proposta diferent a la consulta, l'estudiarem", ha assegurat.
 
Casals, però, ha fet una crida a la mobilització de cada a la propera Diada, quan Òmnium i l'ANC organitzen la 'V' a Barcelona. "En aquests moments la gran mobilització és la de l'Onze de Setembre. És una manera de fer més segura la consulta. Si la Diada és un èxit, té més possibilitats de ser un èxit el 9 de novembre", ha afirmat.
 
És per això que Casals ha animat als catalans favorables a la consulta i a la independència de Catalunya a "apuntar-se, quan més aviat millor" a la 'V'. I és que es calcula que caldrien al voltant d'un milió de persones per fer de la iniciativa un autèntic èxit i, de moment, hi ha apuntats formalment 70.000 catalans. Amb tot, la presidenta d'Òmnium assegura que la xifra no és preocupant perquè "el registre s'acaba d'obrir i al principi sempre va més lent".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
DFSDF fletxa DFASDFASDFAS
8 d'agost de 2014, 18.31 h

ARRAN DEL CAS PUJOL LA INDEPENDÈNCIA ÉS MÉS NECESSARIA QUE MAI. QUAN CATALUNYA SIGUI INDEPENDENT SI ES DESCUBREIX ALGUN CORRUPTE (EN EL CAS D'EN PUJOL SI NO MÉS HI HA EL DELICTE PER NO HABER DECLARAT UNS BENS A L'ESTRANGER, HO TROBO UN ADJECTIU MASSA FORT. EN TOT CAS NO S'HAURIEN DE DECLARAR AL PAÍS A ON ESTAN AFINCATS?) L'ENVIAREM CAP ESPANYA. ALLÀ ENS EL JUTJARAN GRATIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
8 d'agost de 2014, 12.12 h

#5 Crec que tens raó, passi el que passi el POBLE té la paraula, perquè si no fos així no hi hagués hagut tan "aldarull" que ja ningú podrà parar, ni fora ni dins d'epaña, sobretot d'españa que si surtís el NO ( la qual cosa no crec) s'hurà de prepara de valent, més que ara mateix, perquè el MÓN els caurà a sobra. No sé si ELLOS ho contemplen però no en surtitrien reeixits.

PER CATALUNYA I TOTS EL CATALANS!, FINS I TOT ELS QUE ENCARA NO HAN NASCUT," PER QUI ES VOL FER UN NOU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
8 d'agost de 2014, 12.00 h

S'ha fet palès que a casa també i tenim fems. Dit això, el que hem de fer amb coratge, vèncer tots els inconvenients. Ningú havia sospitat que seria un camí el de la indeoendència ple de flors i violes. ENDAVANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 d'agost de 2014, 12.00 h

S'ha fet palès que a casa també i tenim fems. Dit això, el que hem de fer amb coratge, vèncer tots els inconvenients. Ningú havia sospitat que seria un camí el de la indeoendència ple de flors i violes. ENDAVANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
tarros fletxa eltarros
8 d'agost de 2014, 10.13 h

Si i Si. Un i mil cops, Si i Si !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Catalunya endavant !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vencerem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marc M. fletxa Battambang
8 d'agost de 2014, 06.22 h

Amb tot el respecte, crec que s'equivoca, senyora Casals, perquè el cas de Pujol no ha d'afectar en res el procés que el poble --el poble, i no pas el senyor Pujol ni cap polític, partit o fins govern-- finalment ha decidit emprendre. Accedir a considerar qualsevol afectació del cas en el procés és acceptar que ens ha ferit la metralla procedent de les explosions (perdó pel símil) que perpetren des d'Espanya. Una altra cosa és l'afectació anímica i la gran decepció que puguem sentir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
7 d'agost de 2014, 23.41 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa BCN
7 d'agost de 2014, 23.26 h

#2
Con la mentalidad que tienes estas aplicando a raja tabla el cuento de tu abuela.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
7 d'agost de 2014, 20.03 h

La ciudadanía que es inteligente per se, entiende perfectamente que no podemos ni debemos echarnos la soga al cuello, a causa de alguien que por representativo que sea o haya sido, pueda haber delinquido. Eso sería lo mismo que me decía mi abuela " o sea, que si yo me pongo de rojo tú te pones de rojo, si yo me voy de fiesta tú te vas de fiesta y si yo me tiro por un barranco tú tambien te tiras por el barranco" pues no te arriendo la ganancia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'agost de 2014, 12.14 h

Demostrem al món que som dignes d'esdevenir un país lliure, després de dos 11 de setembre massius cal perseverança i que el món se'n adoni CATALUNYA VOL VIURE EN LLIBERTAT tothom ha de tenir molt clar que de l'Onze de Setembre en depèn l'èxit del 9 de novembre. SOM-HI

Estelades al balcó, fins a l'alliberació!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.