directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 15:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP denuncia que hi ha 80.000 pisos buits a Barcelona

Amb una cridanera i misteriosa campanya a través d'adhesius i Internet

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Durant setmanes als carrers de Barcelona s'hi ha pogut veure adhesius i pòsters amb un misteriós 80.000 que dirigia a un blog anònim. Finalment aquest dimecres s'ha revelat la incògnita de la misteriosa campanya, que ha impulsat la CUP de Barcelona per tal de denunciar l'especulació mobiliària que pateix la capital catalana. Segons la Candidatura d'Unitat Popular, a Barcelona hi ha un interval d'entre 20.000 i 150.000 habitatges buits, i d'aquí la xifra simbòlica dels 80.000 per denunciar l'especulació immobiliària i els greus problemes de molts barcelonins per accedir a un habitatge digne.
cup barcelona vuitanta mil
Comparteix
   


Etiquetes
Així, els 80.000 són la icona d'una campanya sobre urbanisme i habitatge que la CUP de Barcelona engega per reclamar mesures en aquests àmbits, basant-se en el nombre representa els pisos buit que hi ha a la ciutat.

No es tracta d'una xifra real perquè els estudis i informes sobre la qüestió no disposen de xifres absolutes per la dificultat d'establir els criteris sobre pisos o locals buits, ja que les dades oficioses parlen d'un interval d'entre 20.000 i 150.000 habitatges sense habitar. D'aquí surt la imatge adoptada per la CUP dels 80.000 com a representació gràfica del problema.

Segons la CUP, malgrat que l'habitatge està considerat com un dret social, en realitat s'utilitza com a producte mercantil primant el benefici econòmic sobre el dret de les persones a tenir un sostre. Segons les dades oficials, des de 1996, el preu de l’habitatge a Barcelona ha augmentat més d’un 300%, mentre que en el mateix període els sous només han crescut un 30%. La CUP recalca que actualment, 'més d'un 25% de la població barcelonina té problemes d'habitatge, una unitat familiar mitjana ha d'invertir de mitjana el 80% del sou per fer front a les despeses que suposa i s'executen més de 20 desnonaments diaris a la ciutat'. Per la CUP aquestes xifres són 'esfereïdores' i exigeixen mesures urgents.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular demanen censar l'habitatge ocupat, el buit i aquell al qual es donen diferents usos per conèixer l'abast real del problema, per saber també en quantes mans es concentren aquestes cases i quin percentatge pertany a entitats financeres. A més demanen 'mesures valentes i efectives per millorar la qualitat de vida a Barcelona i no claudicar constantment davant dels interessos corporatius d'uns pocs'. 

La CUP proposa mesures dirigides a recuperar les competències de l'Ajuntament en matèria d'habitatge, així com primar els interessos de la ciutadania enfront de les empreses, impedint que l'habitatge sigui una mercaderia sotmesa a l'oferta i la demanda.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Miquel García fletxa Barcelona
19 de maig de 2010, 11.39 h

Molt bona campanya! Felicitats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.