directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sortir d’Espanya ens fa millors

La jungla del procés a tretze setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Lluís Companys, Javier de Godó, Josep Antoni Duran i Lleida, Pedro Morenés, Lluís Orriols i Soraya Sáenz de Santamaría.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-La primera setmana d’agost, ara que commemorem també el centenari de l’inici de la Primera Guerra Mundial, ha servit per ratificar la cruesa de la guerra de posicions que vivim, a l’espera de la gran batalla del 9-N. Les revelacions posteriors a l’esclat de l’afer Pujol han posat de relleu allò que ja sabíem: que Espanya inverteix ingents quantitats de diners teus i meus en la batalla de la informació. Es tracta de subornar qualsevol que tingui una dada que permeti actuar contra els sobiranistes, de pagar mitjans i columnes de opinió, de sufragar milers i milers de comentaris als mitjans digitals i a les xarxes socials. Cal ser positius i agrair-ho: començarem el nou estat néts i polits. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.
 

Comparteix
   

Companys, Lluís (president de la Generalitat de Catalunya).
La vigència del feixisme.
L’espanyolisme ha reaccionat al nostre moviment cap a la llibertat amb una evident revifada de la hidra feixista. De moment, limitada als insults i les agressions als símbols del país. Encara que aquest bestiari parla només dels vius, excepcionalment, cal aquesta setmana fer esment a la memòria del president màrtir. Per segona vegada en pocs mesos, el nou Museu creat a la seva vila natal, el Tarròs (Tornabous), ha estat atacat per uns covards a cops de mall. Aquesta vegada, el seu momument ha estat decapitat i el pal de la bandera tirat a terra. Em plantejaria molt seriosament si no deixar-ho com està amb una placa que serveixi per donar testimoni del fet que el feixisme espanyolista que va acabar amb la seva vida fa 73 anys continua ben viu entre nosaltres.
 
Godó, Javier de (comte de Godó).
Certificar l’ensorrament.
Les darreres dades de vendes i difusió del diari comtal, buc insígnia de la premsa dependentista a Catalunya han confirmat que el diari que dirigeix Màrius Carol manté la seva caiguda lliure. Probablement, sense suport públic ja hauria d’haver tancat. L’ànima espanyolista del seu propietari, afegida a les pressions descomunals rebudes des dels poders de l’Estat han portat el mitjà a un punt de desprestigi, probablement, de no retorn. Aquesta setmana hem vist lloar la seva línia editorial a Alicia Sánchez Camacho, des de la cadena ultra 13TV. El més divertit de tot plegat és que, l’encara líder del PP a Catalunya, hagi afirmat que els altres mitjans del Grup (RAC1 i 8tv) mantenen un to independentista (!?) per simple interès empresarial: però no havíem quedat que a Catalunya la majoria silenciosa és dependentista? No parla i tampoc sent?
 
Duran i Lleida, Josep Antoni(president del Comitè de Govern d’UDC).
Pantejar, desesperat.
De la mà de l’expremier italià Enrico Letta, aquesta setmana hem vist el líder demòcrata-cristià, en estampa estiuenca de mànigues de camisa llarga a mig recollir, parlant del seu nou moviment de centre. No patiu. Tot és pur teatre. A hores d’ara, el de la Franja és només un roc a la faixa dels de sempre per al moment més desesperat, però tan gastat que quan ens el vulguin llançar se’ls quedarà entre els dits. Duran i Lleida ja ni tan sols té capacitat d’arrossegar Unió al servei de l’establishment i contra el Sí-Sí. Així que, per fer soroll, ha decidit palar d’un fantasmagòric projecte (mentre afirma que mai abandonarà el seu partit) per tapar la seva pròpia impotència. El centre polític del país s’ha desplaçat cap al sobiranisme i ell ha quedat en la marginalitat.
 
Morenés, Pedro (ministre de Defensa espanyol).
Vestit de camuflatge.
L’activitat del ministeri de Defensa ha pres involuntàriament un protagonisme especial aquests dies: no em refereixo a l’habitual conflicte amb Gibraltar de cada estiu, que permet riure una estona mentre prenem un refresc amb els peus damunt la taula, tot comprovant com el prestigi internacional de la Marca España s’ensorra una mica més, sinó a l’extraordinària aventura del Juan Sebastian Elcano, vaixell escola de l’Armada espanyola convertit en base logística per al narcotràfic entre Colòmbia i Pontevedra, amb escala (i astorament/rídicul davant la policia) a Nova York. Aquest any la manta gibraltarenya ha de tapar molt: també, el pressupost extraordinari de gairebé 900 MEUR aprovat l’agost per a la compra de material militar; suposem, segur, segur, que sense cap vinculació amb el passat del ministre com a alt directiu d’una empresa del sector.
 
Orriols, Lluís(professor de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona).
Descriure la realitat és tan difícil.
Enmig de les pàgines d’El País, d’un diari marcat per la ira contra el procés, és un plaer llegir els articles del jove doctor Lluís Orriols. Aquesta setmana, dedicat a l’impacte de l’afer Pujol en el procés de Catalunya cap a la plena sobirania. A refugi de l’aclaparadora confusió ente informació i opinió en els articles de la secció de política; enmig de desenes i desenes d’opinadors i acadèmics volcats a desqualificar-nos i/o a tergirversar la realitat per tal de defensar allò que els agradaria i no el que està passant, és un plaer seguir les reflexions d’algú que intenta analitzar desapassionadament els fets: el procés continuarà endavant, bàsicament, perquè no veu dels lideratges d’una classe política que ja era del tot desprestigiada abans de la caiguda del mite.
 
Sáez de Santamaría, Soraya(vicepresidenta i ministra de la Presidència).
L’holograma de la Tercera Vía.
Aquesta setmana hem conegut les dades del darrer baròmetre (de juliol de 2014) del Centro d’Investigaciones Sociológicas (CIS), que depèn de la vicepresidenta del govern espanyol. Els resultats resulten ben clarificadors: els partidaris del manteniment de l’statu quo i fins i tot de l’aprimament i de la desaparició del sistema autonòmic sumen un 60% del total dels espanyols, als quals cal afegir encara pràcticament un 10% que es decanta per la possibilitat de reconèixer el dret a la independència a una comunitat autònoma. És a dir, la banya de l’unicornisme federalista ha crescut aquesta setmana, com a mínim, un centímetre més. I entretant, a qui l’importa la realitat, el president del PSC, Àngel Ros, l’home de les mil cares, ens ha recordat que l’independentisme és només una reacció emocional.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Daniel fletxa Cardedeu
12 d'agost de 2014, 18.46 h

Pues sí, te equivocas mucho. Haz el favor de informarte más y mejor. Sólo tienes que ir a la viquipèdia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
fgdfg fletxa dfsdfasf
11 d'agost de 2014, 19.25 h

Els resultats resulten ben clarificadors: els partidaris del manteniment de l’statu quo i fins i tot de l’aprimament i de la desaparició del sistema autonòmic sumen un 60% del total dels espanyols, ------------------------------------------> RAÓ DE PES PER A MARXAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
10 d'agost de 2014, 11.36 h

Ni als espanyols no deixaran votar.

Absolutament perplex, Mariano Rajoy va assegurar divendres passat que no té intenció de convocar “cap referèndum sobre la independència de Catalunya”, encara que aquesta votació s'obrís a tots els ciutadans espanyols. La perplexitat evident del president espanyol venia de la manera com se li va formular la qüestió, ja que en la roda de premsa posterior a la seva visita de vassallatge a Marivent -pagada amb diners dels contribuents, és clar-, no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
ARA ÉS L'HORA fletxa https://twitter.com/Araeslhora
10 d'agost de 2014, 09.41 h

https://www.youtube.com/watch?v=06n9l7Xpvys


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
10 d'agost de 2014, 09.19 h

Aquest artícle caldria difonder'l: http://araomai.cat/la-campanya-espanyola-per-vincular-pujol-amb-lindependentisme-mereix-una-resposta-immediata-i-contundent/ és que volem que gentussa com l'Analcleta, Prim, paletos sin fronteras, Rivas, socialista español, etc, se surtin amb la seva? Que ens guany aquestes deixalles de la naturalesa és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
10 d'agost de 2014, 00.22 h

Sortir de Espanya no ens fa ser millors , ens fa SER LLIURES , despres el millor Aeroport de Catalunya seria el Aeroport del PRAT DE BARCELONA ara es sempre Barajas .. Cal fer la LINEA-9 que arribi a la T--1 del nostra Aeroport fa molta falta hi arribi EL AVE , METRO I TRENS


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
MÉCAGATENTOTSELSPANCASTELLANISTESIMHITORNARÉACAGARMILVEGADESSIEMVEDEGUSTQUESEGURQUEMHIVINDRÀJAUSHIPODEUJUGARELQQUEVOLGUEU fletxa SANTAPUNYETADESGRACIAADAAQUESTESTATESPANYOLELMÉSFEIXISTADEUROPAIELMÉSINCOMPETENTICORRUPTE
9 d'agost de 2014, 23.38 h



#15 Ah! ... oblidava: definir com "cop d'estat" una acció que NO PRETÉN ASSUMIR EL PODER DE L'ESTAT sinó declarar la independència d'una nació obligada a romandre en el tal estat, definir-ho així no és sinó MANIFESTAR UNA IGNORÀNCIA RÀNCIA, CASPOSA i FEIXISTA que fa autèntica pena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
MÉCAGATENTOTSELSPANCASTELLANISTESIMHITORNARÉACAGARMILVEGADESSIEMVEDEGUSTQUESEGURQUEMHIVINDRÀJAUSHIPODEUJUGARELQQUEVOLGUEU fletxa SANTAPUNYETADESGRACIAADAAQUESTESTATESPANYOLELMÉSFEIXISTADEUROPAIELMÉSINCOMPETENTICORRUPTE
9 d'agost de 2014, 23.35 h



#15 Escolta, pobre ignorant papanates, l'acció de Companys, com tants altres episodis històrics demostra una cosa:

QUE FA SEGLES QUE CATALUNYA ESTÀ FINS A LA PUNTA DE LA SIGALA D'ESPANYA I ELS SEUS LLADRES CORRUPTES, I QUE FA SEGLES QUE INTENTEM SEPARAR-NOS-EN.

Pero vosaltres, que teniu por de morir-vos de gana si us abandonem, us arrapeu a nosaltres com paparres enganxoses i "pelmazas"

Ara finalment ho aconseguirem, ENS SEPARAREM, t'hi pots jugar la camisa. I els pobres idiotes com tu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
9 d'agost de 2014, 21.55 h

LLuis companys si no me equivoco realizo un golpe de estado contra la republica elegida democraticamente y aqui se le elogia como un defensor de la libertad de no se que .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
ALECANTÌ fletxa ALECANT PPCC.
9 d'agost de 2014, 20.32 h

#8 eres un vastardo e hijo de mil padres el coño de tu puta madre rezumava tanta leche de tio que era imposible a dia de hoy saber quien es tu puto padre........te parece bonito este lenguaje?,pues hablemos bien y sin insultarnos heeee!!!!,basgta ya de abusar de la amabilidad de dejar opinar a gente como tu ,en el gato al agua no insultamos cuando nos odian ,los ignoramos....si no estas conforme apaga o cambia de pajina jilipollas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.