directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pasqual Maragall abandona el PSC desvelant que Montilla era partidari de Bono i no de Zapatero

No serà candidat del futur partit democràtic europeu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ja no milita al PSC, segons ha explicat en una entrevista que li han fet aquest divendres al matí al programa 'Problemes domèstics' de Catalunya Ràdio. A preguntes del periodista Manel Fuentes, Maragall ha assegurat que no paga la quota de militant del Partit dels Socialistes. Maragall també ha assegurat que no serà candidat del partit demòcrata que promou. També ha revel·lat que que van ser ell i Alfonso Guerra els qui van fer guanyador José Luis Rodríguez Zapatero en el congrés del PSOE del 2000 que el va designar secretari general, per davant de l'altre candidat, José Bono. En aquest sentit, ha revelat que el president de la Generalitat, José Montilla, va donar suport a Bono per a secretari general, juntament amb Narcís Serra i Manuel Chaves.
pasqual maragall psc
Pasqual Maragall, en un acte recent / ACN

Comparteix
   

L'expresident de la Generalitat va fer efectiva la seva renúncia formal al càrrec de president del PSC el passat 11 de juny, davant de la Comissió Executiva del partit. Maragall ja ho havia anunciat amb anterioritat, tot i que ha estat ara que ha revelat que també ha abandonat la militància, perquè no paga quota. A més, ha assegurat que haver 'plegat' no va ser un error.

L'expresident de la Generalitat ha reconegut que va ser un error confiar en Zapatero, del qual ha dit que 'era un federalista castellanolleonés', però que va deixar de ser-ho 'un cop es va veure en l'obligació de governar', moment en que 'va optar per la línia de Felipe González' de pactar amb els nacionalismes catalans i bascos, que són 'els que expressen millor les rareses que tenen bascos i catalans'.

El també exalcalde de Barcelona ha assegurat que ajudarà 'a l'existència d'un partit demòcrata aquí', tot i reconèixer que no sap 'si seran a temps' de presentar-se al mes de març. En tot cas, ha dit que es troba 'cada dia gent que ho vol fer'. L'expresident, però, ha descartat posar-se al capdavant d'aquest partit. Sense posar noms sobre la taula, ja que 'no ho puc dir per ells', ha assegurat que hi ha 'alcaldes i alcaldesses', i 'gent potent i empresaris' que s'estan apuntant a aquest projecte.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.