directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell reclama "unitat política i social" perquè "per a la diferència ja tindrem temps"

El conseller de Cultura apunta que en el camí cap a la consulta "cal treballar plegats" i no qüestionar "el que altres ja posaran en qüestió"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Prada de Conflent (ACN).- El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que aquest diumenge ha inaugurat la 46ª edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), ha assegurat que el camí a seguir per fer la consulta el 9N és el que ha marcat el president de la Generalitat, és a dir, mantenir "la majoria necessària i la unitat política" i no entrar a valorar ni discutir hipotètics escenaris futurs com un veto del Tribunal Constitucional "perquè això ja ho faran altres". Sobre les revelacions de Jordi Pujol, Mascarell ha assegurat que no han d'afectar el procés que viu Catalunya perquè "la història dels pobles la fan els pobles" i el que està en joc "és la nostra vida col·lectiva més enllà de personalismes".
Imatge del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, amb el rector de l'UCE, Salvador Alegret, aquest diumenge
Imatge del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, amb el rector de l'UCE, Salvador Alegret, aquest diumenge
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
En l'acte d'inauguració de la 46ª edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, a la Catalunya del Nord, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que l'UCE serà en aquesta edició de nou un fòrum per tractar els temes que s'estan discutint a la societat catalana perquè "és una universitat que pensa en termes de futur". Temes que passen, bàsicament, pel fet que Catalunya pugui tenir dret a reconstruir la seva memòria històrica, dret a la plena democràcia, és a dir, poder votar, i dret "a imaginar un futur millor del que tenim", ha apuntat Mascarell.

Per aconseguir aquests objectius i garantir que el poble català pugui anar a les urnes el pròxim 9 de novembre, Mascarell ha fet una crida a seguir el full de ruta marcat pel president de la Generalitat, Artur Mas, que passa per mantenir "la majoria necessària i la unitat social" i deixar de banda altres qüestions "que vindran soles" i amb les que els catalans no han de perdre el temps com ara un possible veto del Tribunal Constitucional a la consulta.

Mascarell, que ha assegurat que la consulta es farà perquè "no serem els catalans els que hi renunciarem",  ha fet una crida a participar massivament als actes de l'11 de setembre per demostrar que el poble català "vol ser majoria per modificar la seva realitat".

El conseller de Cultura també ha reclamat unitat dels partits polítics per no entorpir el procés. "És bo enfocar la consulta en la diferència, però això no ha servir d'excusa perquè ens emboliquem nosaltres mateixos", ha advertit. En aquest sentit, Mascarell ha afegit que quan s'assoleixin els objectius marcats "ja tindrem temps per a la diferència".

Per últim, i pel que fa a la confessió de Jordi Pujol, Mascarell ha assegurat que tot i la dimensió política i personal de l'expresident, el seu cas no hauria d'entorpir el procés perquè "la història dels pobles la fan els pobles" i en aquest cas el que està en joc "és la nostra vida col·lectiva més enllà de personalismes".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Synera fletxa Barcelona
18 d'agost de 2014, 15.52 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 d'agost de 2014, 12.22 h

INMEDIATA Y DEMOLEDORA REACCION DE OBAMA ANTE LA ONU TRAS LA RECEPCION DEL LIBRO ENVIADO POR MASS.

El presidente de los Estados Unidos, Barack Obama, ha respaldado hoy la independencia de Cataluña proclamando que a la sufridísima región española le había llegado ya la hora de librarse del autoritario yugo de Madrid.

En un inesperado discurso ante la Asamblea General de la ONU, el Presidente Obama pidió un inmediato referéndum sobre el futuro de Cataluña para poner fin a los 900 años ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Margarita Barjau fletxa Barcelona (Guinardó)
18 d'agost de 2014, 10.30 h

Per arribar a la Independència cal aparcar les diferències. Generositat i amplitud de mires! Molt bé Sr Mascarell


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 d'agost de 2014, 10.17 h

Em presentaren en Rull el juliol passat i després d'una animada conversa em va quedar molt clara la seva fermesa i el seu compromís per a la construcció d'un país nou, millor i independent. SI -SI Aquestes declaracions ho confirmen


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA ÉS L'HORA fletxa https://twitter.com/Araeslhora
18 d'agost de 2014, 02.35 h

https://www.youtube.com/watch?v=06n9l7Xpvys


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.