directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castellà deixa sense arguments la cúpula ambigua d’Unió

El democristià diu que el 'si-no” o' "divideix" la militància i apel•la a "l'obligació moral" i les arrels del partit per apostar obertament per la "independència política"

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El membre de la direcció d'Unió i secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha reclamat aquest dijous, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el seu partit recomani votar 'sí-sí' en la consulta del 9 de novembre. Segons Castellà, aquesta opció doblement afirmativa "uneix els que podem pensar en un futur estat independent amb la tradició doctrinal de confederació". "Per ser un estat confederal primer has de ser un estat, ser políticament independent per poder decidir que et confederes", ha afegit, tot concretant que, al seu criteri, "el 'sí-sí' engloba independentistes i confederalistes, és el més flexible, i el 'sí-no' divideix més". Unió hi ha l'obligació "moral" de votar 'sí-sí' perquè ningú "pot pensar que Carrasco i Formiguera votaria altra cosa", ha afegit.

Comparteix
   

Unió Democràtica encara no ha decidit quin serà el seu vot recomanat de cara a la consulta del 9 de novembre. Però alguns dels seus dirigents ja saben què demanaran al partit quan es faci el debat intern per prendre una posició oficial. En aquest sentit, Antoni Castellà, que lidera un dels sectors obertament independentistes dins de la formació democristiana, ha avançat que ell defensarà "un sí-sí".
 
Tot i no descartar que Unió acabi recomanant un 'sí' a la primera pregunta i donant llibertat de vot per a la segona, Castellà ha volgut pressionar en favor del 'sí-sí' apel.lant a la tradició i les arrels del partit. "Algú pot pensar que Carrasco i Formiguera votaria altra cosa que no fos el 'sí-sí'? Crec que fins i tot moralment ens obliga", ha sentenciat.
 
D'altra banda, Castellà ha desitjat que si finalment el Tribunal Constitucional acaba impedint la consulta, tots els partits favorables al 9-N caminin en la mateixa direcció. "Serà la prova del cotó de si el procés és seriós. És molt important que totes les formacions polítiques favorables a la consulta es mantinguin en una posició d'unitat", ha comentat, tot afegint que ara per ara "l'agenda marcada és votar el 9-N, i qualsevol altre escenari l'ha de decidir el Parlament". A més, Castellà creu que "parlar d'altres escenaris és ensenyar les cartes" a l'Estat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Miguel Romualdo fletxa TECNOTAPI
22 d'agost de 2014, 13.34 h





#11 Tu, mariquita innoble, en tu puta vida te has empalmado como no se porque un tio te metia la polla por el ano. Todos sabemos que lo tuyo és UN CAMPO DE NBOS Y AQUÍ ME SIENTO AQQUÍ ME LEVANTO...

ho ho ho hohoho hoho HO HO HOHOHOHO !!!!!!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
22 d'agost de 2014, 13.27 h

#1 que passa contigo nena ?? quieres marcha ? mira,...yo , cuando tenía 20 años, trabajaba los veranos en la costa brava, o en barcelona, o también estuve por lérida y en tortosa y tarragona,...o sea, he currado en todas partes en esta cataluña de los cojones,..Me acuerdo, y me parto de risa, cuando estaba de camarero en los chiringuitos, o en restaurantes, en la comida siempre que había catalanes, echaba pelos de mis huevos, o me corría encima de las tortillas,ja,ja,...algunas veces me ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Els nostres somnis, són els seus malsons fletxa .....................................
22 d'agost de 2014, 00.09 h

http://www.youtube.com/watch?v=vdwJjdRDc60

Els enemics de la democràcia són els mateixos enemics de Catalunya

No podran res danvant un poble unit, alegre i combatiu. Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 d'agost de 2014, 19.53 h




El presidente Obama , en otras declaraciones a Radio Valdepeñas, ha dicho que si España les prestara a los USA a su rey y sus militares, en cuatro dias USA seria el país más rico y más feliz del mundo.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 d'agost de 2014, 19.51 h




El presidente Obama , en unas declaraciones a Radio Vitgudino, acaba de firmar que "no hay en el mundo mejor futuro que el que le espera a España con o sin Catalunya, puesto que la demostrada competencia laboral i empresarial de los españoles, NO TIENE PARANGÓN EN EL MUNDO ENTERO, i nada hay tan cierto como el famoso proverbio españió que dice aquello de:

¡¡¡¡ SEMOH LOH MEHORE !!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Catalonia : More Than Just A Community fletxa .............................
21 d'agost de 2014, 15.15 h

http://www.youtube.com/watch?v=oOUU9yQabio

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi Estelada fletxa Comasobirana
21 d'agost de 2014, 14.59 h

Per fi surt un de UCD parlant clar i castellà jeje. Algú que vol que el seu partit torni a ser digne del seu fundador (ho has sentit bé això, Sr Duracelli ?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 d'agost de 2014, 14.03 h

quiero felicitar a las presidentas de l’ANC y Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals,por su extraordinaria fuerza de voluntad, por su constancia en la lucha por los derechos de los catalanes, y por su impagable abnegación y entrega con la causa catalana.
Personas así son las que necesitamos para llevar a buen puerto la lucha emprendida por el Pueblo Catalán, una lucha que tiene múltiples implicaciones y que está sirviendo de espejo para otros muchos pueblos, tanto en el llamado estado ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 d'agost de 2014, 13.30 h

INMEDIATA Y DEMOLEDORA REACCION DE OBAMA ANTE LA ONU TRAS LA RECEPCION DEL LIBRO ENVIADO POR MASS.

El presidente de los Estados Unidos, Barack Obama, ha respaldado hoy la independencia de Cataluña proclamando que a la sufridísima región española le había llegado ya la hora de librarse del autoritario yugo de Madrid.

En un inesperado discurso ante la Asamblea General de la ONU, el Presidente Obama pidió un inmediato referéndum sobre el futuro de Cataluña para poner fin a los 900 años ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 d'agost de 2014, 13.23 h

si un político fuera corrupto, eso ya se verá, pero eso no debe implicar que todo un proceso se vaya al garete. Lo que haya hecho un político particular, como Pujol, es algo que debe verse en cuanto a su persona, sola y exclusivamente, y no afectar necesariamente a un proceso nacional constituyente que es patrimonio de todo el Pueblo Catalán. De todos modos, como tú bien sabes, la gente de los medios españolistas no parará , no cejará en el empeño de desacreditar a todo el proceso naci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.