directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acceleració cap a una Diada històrica

La jungla del procés a onze setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Robert Hernando, Marcel Mateu, Albert Rivera, Josep Rusiñol, Albert Sáez i Xavier Trias.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.Superada la febrada de la setmana anterior (la divisió entorn a la resposta que caldrà donar a l’intent institucional espanyol per bloquejar la Consulta), el dependentisme contempla atònit com el cas Pujol no té l’impacte desitjat en la desmobilització de la base social del procés: arreu del país se succeeixen els actes preparatoris del gran mosaic de la Diada a Barcelona. Tant és així, que ni els seus màxims representants dubten ja a hores d’ara que la Via Catalana 2014 serà un èxit enorme: la manifestació més gran que hagi viscut mai Barcelona. Cada insult gratuït i retorçat, cada portada de la caverna que menysprea el sobiranisme, és una autèntica alenada d’aire fresc. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes

Hernando, Robert(secretari general de Plataforma per Catalunya).
La creu del dependentisme.
En un gest d’apropiació lamentable els principals representants de l’extrema dreta xenòfoba a Catalunya han adoptat el símbol històric de la Creu de Sant Jordi al seu logotip. Aquesta setmana els principals partidaris de la segregació, els separadors per essència, els grans avaladors de la divisió de la societat, entre els de casa i els altres, s’han sumat a la defensa de la unitat d’Espanya per la Diada, tot declarant la seva voluntat d’afegir-se als actes que organitzen els seus cosins de Societat Civil Catalana a Tarragona. Albert Soler Sicilia, Joan Rangel i Joaquim Coll agafats de la mà de Rafael Hernando, potser, en presència de José Félix Ballesteros. Apoteòsica germandat entre l’esquerra espanyolista i la ultradreta racista.
 
Mateu, Marcel (vicepresident del Consell General dels Pirineus Orientals).
Afers interiors.
Per primera vegada, un representant polític de la Catalunya Nord ha manifestat el respecte dels nostres germans septentrionals per la decisió que prengui la població cridada a les urnes al Principat el proper 9-N. La 46a edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent ha estat aquesta setmana l’escenari on s’ha debatut en profunditat l’impacte del procés al conjunt dels Països Catalans: la República Catalana serà un gran pol d’atracció, l’autèntica avançada; la reacció d’Espanya per evitar que les Balears i el País Valencià segueixin el nostre mateix camí és ja a hores d’ara brutal. La UCE ha servit també per escenficar veus conjuntades en defensa del 9-N de les quatre grans forces, autores de l’acord de data i pregunta. Mig segle al servei del país.
 
Rivera, Albert(president de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía).
Pànic al túnel.
Ells que fan de la defensa de la unió el seu gran (i sovint únic) objectiu polític, periòdicament, ens ofereixen l’espectacle públic de llançar-se els trastos pel cap. De fet, són una altra demostració empírica d’exactament del contrari del que prediquen: “mejor juntos”. Després que l’eurodiputat Francisco Sosa Wagner llancés la primera pedra, una part important de l’establishment mediàtic espanyol, amb gran disgust de Rosa Díez, s’ha llançat a clamar per la fusió entre UPyD i Ciudadanos. Es tracta de consolidar un espai inequívocament espanyolista envernissat de lluita contra la partitocràcia. El divisime dels seus dirigents, segons sembla, continuarà fent difícil que qualsevol intent en aquest sentit arribi a consolidar-se. I els caldria, perquè l’empenta de Podemos comença a emportar-se’ls per davant.
 
Rusiñol, Josep (vicepresident de Societat Civil Catalana).
Expectatives fredes.
Són a punt a punt de consumar un ridícul mític. El de plantejar-se una contra-mobilització el mateix dia que els sobiranistes organitzem la Via Catalana. Serà molt interessant l’acte polític que el dependentisme prepara a Tarragona per a l’11-S: tal i com, enderiats, fan ells a cadascuna de les nostres convocatòries, caldrà comptar meticulosament els assistents: els de la primera fila i els de les altres (si és que n’hi ha). Entretant, de ronda pels mitjans, els seus “marginats” portaveus continuen presentant el procés com un camí cap al desastre absolut, l’abisme i la radicalització, sense matisos. Aquesta setmana, som a punt de generar una guerra freda, amb els mètodes de l’Stasi. És l’amenaça que no fa por d’una nova glaciació quan ja vius entre dinosaures.
 
Sáez, Albert(periodista).
Transicionicidi.
L’article més lloat de la setmana ha estat, sense dubte, el del director adjunt d’El Periódico: una lúcida crònica de la perpetuació lampedusiana de les formes de fer del franquisme que va suposar la fins ara intocable (com els seus protagonistes) Transició espanyola. Realment, paga la pena llegir-lo. Potser, però, amb un sol dubte: perquè hem trigat tant a descobrir primer i a divulgar després aquesta versió de la història. Perquè ens ha costat tant explicar que el rei anava en pilotes: especialment, tractant-se l’autor del número dos d’un dels grans transatlàntics de la premsa catalana, és a dir, coprotagonista des dels mitjans de tot el tinglado que ara denuncia (només) quan l’aigua li ha arribat al coll.
 
Trias, Xavier(alcalde de Barcelona).
Passem a l’atac.
L’alcalde de Barcelona ha vist esclatar aquests dies una petita revolta a la Barceloneta. Si (com ja va demostrar a Can Vies) la seva habilitat en la resolució de conflictes sembla desplaçar-se en vehicle dièsel, l’aportació al debat sobre el procés m’ha semblat brillant. Capgirem la truita. Passem a l’atac. La Consulta és legal i el govern espanyol cometrà un acte greu, potser de prevaricació, si decideix prohibir-la. Sí, senyores i senyors, la Generalitat té competències per escrutar l’opinió dels catalans sobre qualsevol matèria. Hem d’afirmar la legalitat de la proposta amb la mateixa seguretat i convenciment amb la qual ells la neguen. Com dèiem la setmana, passada, la farem i serà legal i acordada, d’acord amb la nostra sobirania i la majoria dels nostres representants.
 
Wert, José Ignacio(ministre de Cultura i Esports).
La pervivència del Règim.
He vist aquests dies en les imatges als mitjans d’una manifestació un cartell que deia “Què llarg se m’està fent el franquisme”. I així és. S’està fent inacabable viure en un estat, el que ens han  imposat, de valors democràctics tan i tan febles. En un país on el seu govern considera acceptables els objectius de la “nova” Fundació Blas Piñar i la dota de ple reconeixement jurídic, alhora que impedeix els catalans votar sobre el seu futur polític. No podem ni expressar en llibertat quin és el nostre objectiu col·lectiu mentre d’altres, ben aviat, rebran fins i tot subvencions per a desenvolupar el seu ideal feixista. És la Marca España. L’últim en decència democràtica. De traca i mocador.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
dsfdfsadas fletxa sdfsdfasd
25 d'agost de 2014, 18.41 h

mentre d’altres, ben aviat, rebran fins i tot subvencions per a desenvolupar el seu ideal feixista. És la Marca España. L’últim en decència democràtica. De traca i mocador.-----------------> ELS DEMÒCRATES ESPANYOLS COMPARTEIXEN OBJECTIUS AMB ELS FEIXISTES I EN CANVI TENEN OBJECTIUS CONTRARIS ALS QUE VOLEN SABER QUINA ÉS LA VOLUNTAT DEL POBLE DE CATALUNYA PER A DUR-LA A TERME.
EN COMPTES D'IDENTIFICAR-SE AMB LES FORMES: TOTS ELS PROCESOS DEMÒCRATICS QUE CONSTITUEIXEN LA JUSTICIA D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
25 d'agost de 2014, 17.41 h


LLAMAMIENTO AL PUEBLO CATALÁN

Catalanes !!

Llega un año más la fecha de la Diada,y tenemos que demostrarles, a los españoles, todos los que estamos por la Independencia de las Naciones, que vamos a luchar por las libertades siempre, hasta el final, hasta conseguir la victoria o morir, no nos rendiremos !!
El Pueblo Catalán ha demostrado a lo largo de los siglos su capacidad de lucha contra el intento ,siempre vano , por parte del imperialismo español, de someterlo y poder actuar a su a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Frankenstein fletxa Zabkowice Slaskie
25 d'agost de 2014, 14.35 h

#14 deixa l´alcohol, BORRATXO


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
25 d'agost de 2014, 13.53 h

ES UNA VERGUENZA MUNDIAL QE QATAR /(ALIADOS DE HAMAS) PATROCINE AL EQUIPO DE FUTBOL ESPAÑOL , FC BARCELONA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
renom fletxa lleida
25 d'agost de 2014, 11.20 h

Aragonès, ja pots anar dient parides i gracietes.... Falten menys de 3 mesos per a la consulta i tu encara amb brometes.... Com et veus tu dins la Catalunya independent ? Feliç i content o tancat en un manicomi ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
fideli fletxa rdnes
25 d'agost de 2014, 09.27 h

Rés de bo pot ser un estat que és legal l'assassinat de companys...això sí és legal i una consulta no....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Amb la independència Guanyem fletxa Sí i Sí .........................
25 d'agost de 2014, 01.59 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Els catalans no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis tant econòmics, socials, culturals i de tot tipus que comporta l'estat propi.

Llibertat i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat. II*II
24 d'agost de 2014, 19.32 h

#8


Hortensia Traganabos y ahora Trabucos


El problema son los trabucos,que a la putita de la Hortensia ahora le ha dado por los trabucos,
será por el diámetro ? Yo ya le la he aconsejado que use vaselina,pero como es ninfómana
no se si me hará caso,porque desde ayer que estuvo en Cardedeu y vio los trabucos,los quiere
canviar por los nabos.
Me gustaría ver como hace para para metérselo,es alucinante de lo que son capaces estas mariquitas
con un trabuco por detrás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Frankenstein fletxa Zabkowice Slaskie
24 d'agost de 2014, 18.28 h

#8 pobreta rata de claveguera


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 d'agost de 2014, 18.24 h

¿QUE ES UN GRANO EN EL CULO DE UN NAZIONALISTA SEPARATISTA?



UN TUMOR CEREBRAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.