directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jaume Sastre obre la segona marxa per l’educació pública

Reclamen la insubmissió a la LOMCE i impulsen una ILP en defensa de l’escola pública i esperen que la marxa ajudi a recollir signatures

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Salt (ACN).- Tret de sortida de la segona marxa per l'educació pública de Catalunya que compta amb el suport del reconegut mestre balear Jaume Sastre, autor de la vaga de fam de 40 dies per un ensenyament de qualitat i en català a les Illes. Una seixantena de persones han començat a caminar aquest dissabte des de Salt en una mobilització que té com objectiu criticar les retallades, sumar suports per la ILP en defensa de l'educació pública i vol ser un crit perquè els docents siguin insubmisos i no apliquin la LOMCE el proper curs. La marxa, que durarà vuit dies, passarà per la comarca del Gironès, la Selva i el Maresme fins arribar a Barcelona on està previst que hi hagi una gran manifestació. Enguany, s'ha volgut fer parades més llargues que serviran per realitzar xerrades i conferències.
Jaume Sastre a l'inici de la marxa per l'educació a Salt
Jaume Sastre a l'inici de la marxa per l'educació a Salt


Jaume Sastre al tren camí de Girona per participar a la marxa per l'educació
Jaume Sastre al tren camí de Girona per participar a la marxa per l'educació

Comparteix
   


Etiquetes
Sense una Catalunya independent difícilment es milloraran els diners destinats a l’ensenyament

Enguany, els càntics contra la consellera Rigau i el Govern de Mas s'han tornat a repetir però també s'han inclòs noves reivindicacions. "Es veu que les nostres demandes no arriben a les orelles del Govern, després de tres anys de lluita encara no ens escolten ni ens fan cas i, per això, fem aquesta marxa per crear lligams entre docents, famílies de tot Catalunya, enfortir-nos i lluitar col·lectivament contra tot el que estem patint", ha explicat un dels portaveus i membres de l'Assemblea Groga de Catalunya, Àlex Rosa. Malgrat tot és evident que sense un finançament millor per a Catalunya difícilment es poden augmentar els pressupostos de d’ensenyament.

Recollir signatures està molt bé, però millor la independència, la veritable solució 

Arran dels lligams aconseguits durant la primera edició de la marxa, l'organització ha redactat un nou manifest i una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en defensa de l'escola pública que ja s'ha admès a tràmit en el Parlament de Catalunya. Està previst que el proper mes de setembre ja es comencin a recollir les signatures per poder-la tirar endavant. "Als polítics no els importa el model educatiu i despleguen decret rere decret en contra de l'escola pública, estem perdent democràcia i qualitat", ha explicat Rosa. Segons el portaveu, la iniciativa va agafar força després que la consellera afirmés que s'havia d'aplicar la LOMCE, o més coneguda com a 'Llei Wert', a partir del proper curs per "imperatiu legal".

Insubmissió contra la LOMCE

"Això no és el que ens havia promès la consellera, per tots aquests motius la marxa també vol ser un crit perquè tots els docents i centres s'uneixin a la xarxa d'escoles insubmises per practicar la desobediència i la insubmissió a la LOMCE", ha afirmat Rosa. Aquesta segona marxa durarà vuit dies i els participants - carregats amb motxilles, samarretes de color groc, botelles d'aigua i maletes a l'esquena- recorreran centenars de quilòmetres passant per les comarques del Gironès, la Selva i el Maresme fins arribar a Barcelona on està previst es realitzi una gran manifestació.
 
Jaume Sastre convidat a la segona marxa per la educació de qualitat

A diferència de l'any passat, la marxa compta amb el suport del reconegut mestre balear Jaume Sastre que va realitzar una vaga de fam en defensa de l'escola pública catalana a les Illes Balears. "Marxes com aquestes serveixen per transmetre un missatge clar, reforçar l'ànim col·lectiu dels docents i la col·laboració entre pares i alumnes", ha comentat emocionat. Segons Sastre, la mobilització d'aquests dies també servirà per enviar el següent missatge "clar i contundent" als polítics. "Els polítics passen i els mestres queden, exigim ésser escoltats i no pot ser que cada canvi de legislatura signifiqui un canvi del model educatiu", ha sentenciat.
 
Noves mobilitzacions a les Illes Balears
 
Sastre també ha avançat que les diferents vagues i la vaga de fam que va realitzar ara fa uns mesos també han servit de revulsiu per als docents balears. "Els professors estan més motivats que mai per fer cara al govern de Bauzá, està previst que hi hagi vaga el primer dia de curs i fortes mobilitzacions com vagues de fam o vagues indefinides durant la propera primavera", ha explicat.
 
Segons el professor, els mestres han acabat recorrent a aquestes tècniques perquè "els polítics com Bauzá només són sensibles en temes electorals". En aquest sentit, Sastre ha explicat que tot i els expedients, les dimissions de directors i la pressió política, tota la comunitat educativa "està fent pinya" i plantaran cara contra qualsevol "retallada de drets". "Una societat civilitzada és aquella en la qual no impera la llei, ja ho deien els romans que quan una llei és injusta no s'ha de respectar", ha conclòs.
 
Des de l'organització esperen que es vagi sumant més participants al llarg del recorregut de tota la marxa. Aquest dissabte, l'inici de la marxa ha comptat amb el descobriment d'una placa commemorativa del 80è aniversari de l'Escola Racionalista de Salt, una acció de denúncia de l'escola concertada al col·legi Bell-lloc de Girona i una parada al col·legi Groc. Durant tot aquest dia els manifestants caminaran 27 quilòmetres fins a Vidreres i demà, diumenge, està previst que arribin a Blanes. Posteriorment passaran per pobles com Calella, Arenys de Mar, Mataró, Vilassar de Mar, El Masnou o Badalona fins arribar a Barcelona, dos dies abans de l'inici del curs escolar.
 
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
DFASD fletxa DFASD
28 d'agost de 2014, 19.08 h

Es podria aplicar una insumissió no demostrable. En les assignatures que s'han de fer en castellà utilitzar sovint el castellà, però es quelcom que no es podrà quantificar, per què tambè s'usarà el castellà. I els examens i deures seràn en castellà, pel que no hi haurà rastre. De fet m'han dit que això es el que passa en alguns llocs amb l'inmersió lingüística.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Josep Xirau fletxa Barcelona
26 d'agost de 2014, 20.03 h

#15 Xiscu, ja ho sabem que a les Illes també hi teniu FEIXISTES com tu, aquí al principat també hi ha algun català idiotitzat que vota el PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
B.Urleta fletxa huahh huAH HUAH HUUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH !!!!!!
24 d'agost de 2014, 13.22 h



#15 Xisco: si és veritat que t'estimes tant la parla balear, PER QUÈ NO APRENS A ESCRIURE-LA CORRECTAMENT, i no amb tantes faltes?

El que tu siguis un semianalfabet en la teva pròpia llengua no és per culpa dels CATALANS, sinó dels castellans que et varen obligar a aprendre molt bé una llengua que NO ÉS LA DEL TEU PAÍS.

Mira, et diré una manera de reduir parcialment el nombre de faltes que fas: NO FOTIS MAJÚSCULES A TOTS ELS MOTS, que no és necessari !

(i això d'arruix, que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
M.Artell fletxa Aquestes papanatades dignes d'analfabet que escriuen els espanyols són la millor demostració de l'escandalós grau d'incultura que regna a les Espanyes.
24 d'agost de 2014, 13.13 h





#13 Anacleto, sisplau, no exhibeixis tan descaradament la teva insultant incultura.

Hores d'ara, pensar que la nacionalitat d'una persona la dicta el DNI, és d'una estupidesa indigna fins i tot d'un semianalfabet com tu.

Caldria ser molt subnormalet per creure que quan els saharawis estaven obligats a arrossegar el DNI espanyol, eren espanyols !! Només una persona obtusa com tu pot pretendre aquestes ignorantades escandalosament ridícules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
L.Mental fletxa Empordà, CATALUNYA PRINCIPAT, UN DELS PAÏSOS CATALANS (tan important, però no pas més, que la resta de països on s'enrona la notra llengua sota una qualsevol de les seves formes)
24 d'agost de 2014, 13.06 h



Aina: crec que no saps que a tota la costa catalana es va seguir usant l'article salat fins al segle XIX, i encara ara, a llocs com CADAQUERS i com Tossa de Mar, els nadius parlen salat.

La diferència entre els articles el, la , els ,les , derivats del llatí ille, illa, illud, i els articles salats es, sa, ses , derivats de ipse ipsa ipsud, NO JUSTIFICA NI DE LLUNY parlar de llengües diferents, sinó de formes dialectals diferents, unes "continentals" i altres illenques.

Al principat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Frankenstein fletxa Zabkowice Slaskie
24 d'agost de 2014, 12.53 h

#18 ignorant


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 d'agost de 2014, 12.42 h

CURRO JIMENEZ SE VUELVE NAZI Y HACE LA GUERRA DE GUERRILLAS. ¿ ESTOS DE LA ANC NO TIENEN ALGO A VER CON P.T.BARNUM O RINGLING BROTHERS?
RECOMIENDO LA LECTURA INTEGRA DE ESE DOSSIER. ES DESTERNILLANTE. ES UNA MEZCLA DE CURRO JIMENEZ, M.A.S.H Y BRAVEHEART.
El ejército diseñado por la ANC prevé una "guerra de guerrillas" frente a una invasión española tras una hipotética secesión
La ANC explica "cómo hacer frente a una agresión convencional" de "los estados vecinos" tras una supuesta i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
24 d'agost de 2014, 10.57 h

#16 Estem parlant sempre d'un IDIOMA que es diu CATALÀ perquè s'estudia amb gramàtica catalana i per això es diu CATALÀ el que vosaltres en volgueu dir, balear o illenc és un problema vostre, els catalans no ens hi hem oposat mai i no ens hi oposarem mai, ara bé heu de saber defensar vostre llengo, com sigui, mai desprestigiant es CATALÀ com IDIOMA que és el que ÉS, no perquè es parli a CATALUNYA com a NACIÓ I PROPER NOU ESTAT REPUBLICÀ.
SENTO molt el vostre posicionament en contr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Aina Amengual fletxa Sa Pobla
24 d'agost de 2014, 01.42 h

Jaume,

Ês molt tris veura com a sas escòlas adoctrinan a n’es nostros fiys, veure com lis pòsan sa sañéra còma bandéra d’aquí, emb s’escusa de que sa “llengua” catalana està emb perill, y tot sensê que noltros fassêm res, sufriguent, callant y aguantant pacientament.

S’universidat que tendría qu’essê sa defensora de sa nostra llengo ês sa priméra en traicionà a n’es baléàs, igualment que s’Obra Cultural Balear (OCB), que se proclama defensora de sa cultura... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Xisco fletxa Llucmajor
23 d'agost de 2014, 22.59 h

Jaume Sastre, a Mallorca xerram es mallorquí , mai es catalá.

¿Paissos Catalans? No Grassis, Som Baléàs, May Catalans

Arrux catalanistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.