directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC carrega contra Convergència per una suposada nova desviació de diners del Palau a la Trias Fargas

El Periódico assegura que Millet hauria desviat diners de constructores a la Fundació de CDC

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Només dos dies després de la crisi al PSC arran del fracàs de la consulta de la Diagonal, El Periódico contraatacava aquest matí assegurant que Millet hauria desviat, a través del Palau, diners de constructores cap a la Fundació Trias Fargas de Convergència. Des de CDC Felip Puig han lamentat la 'mala voluntat' de les informacions que el vinculen amb els pagaments denunciats, i ha reiterat que les informacions d'avui no aporten res de nou, ja que des que van començar a investigar-se les irregularitats la fundació de CDC han donat tota la informació amb transparència. L'expresident Pujol també ha defensat la Trias Fargas, en assegurar que tots els cobraments estaven regularitzats i declarats a Hisenda. Per contra, des del PSC Miquel Iceta ha advertit que les informacions publicades podrien suposar l'inici d'un possible 'cas Convergència', el que segons el viceprimer secretari del PSC suposaria 'l'escàndol de corrupció política més important dels darrers trenta anys'.
Felip Puig ha volgut restar importància a les informacions de El Periódico, en assegurar que 'no hi ha res de nou' en les informacions del rotatiu, segons les quals el Palau de la Música va cobrar diners de l'empresa Ferrovial provinents de l'adjudicació d'obres públiques i part d'aquests diners van anar a parar a la fundació convergent.

Puig ha assegurat que, des del primer moment en que es van començar a investigar les irregularitats financeres confesses de Millet 'vam donar tota la informació –relativa als ingressos de la fundació- amb transparència. Tots els ingressos han estat regularment fiscalitzats'.

Per això Puig no veu res de nou en les informacions aparegudes avui, 'més enllà de la voluntat de tornar a excitar i posar sobre la taula una situació que no afecta, des de la perspectiva judicial, la Fundació Trias Fargas'. El líder convergent ha reblat que 'si la fundació de l'Orfeó tenia convenis, uns contractes amb empreses per garantir el patrocini de les activitats del Palau, i al mateix temps l'Orfeó tenia convenis amb altres fundacions com la nostra, lligar una cosa amb l'altra em sembla absolutament de mala fe'.


Per Pujol la Trias Fargas ho notificava tot

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, també ha defensat aquest dimecres l'actuació de la Fundació Trias Fargas i ha afirmat que sempre que rebia diners ho notificava a la Conselleria de Justícia i a l'Agència Tributària espanyola. Segons Pujol, la fundació justificava aquests ingressos i la seva manera d'actuar era 'perfectament correcte'. En declaracions a RAC1, Jordi Pujol ha comentat que la fundació no 'tenia per què saber què estava passant dins del Palau' i ha lamentat que 'surtin mil elucubracions' després d'haver actuat correctament. 'La legalitat consistia en no amagar-se. El que s'havia de fer és el que s'ha estat fent', ha afegit l'expresident del Govern

Iceta alerta d'un possible 'cas Convergència'

Per la seva banda, el viceprimer secretari del PSC ha carregat durament contra el president de CiU, Artur Mas, per no haver encara donat explicacions després de l'aparició d'aquestes informacions que, de confirmar-se, suposarien, segons ell, 'l'escàndol de corrupció política més important dels darrers 30 anys', a més de l'inici d'un possible 'cas Convergència'.  Si per al PSC ja era un 'escàndol gravíssim' que la Fundació CatDem hagués cobrat diners del Palau i també l'ara responsable d'Immigració de CDC, Àngel Colom, les noves informacions suposarien ja un 'salt qualitatiu' en el cas Millet.

Per altra banda, el dirigent socialista ha afegit que si el PSC estigués relacionat amb una acusació d'aquest tipus, els seus dirigents serien els primers en sortir a donar explicacions.

Sobre l'obertura d'una possible comissió d'investigació, Iceta ha apuntat que estudiaran la petició d'ICV-EUiA, però ha remarcat que primer volen sentir les explicacions d'Artur Mas, perquè tampoc han demana mai una comissió 'per la primera notícia que apareix en un diari'. 'Entenem que algun grup s'estigui plantejant ja aquesta sol·licitud. L'estudiarem, volem saber en què es fonamenta i com voldrien portar-la, i llavors prendre'm la decisió', ha explicat.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
20 de maig de 2010, 16.34 h

No anem pas be, Regeneració...
Jo també votaré Reagrupament, però no per això li llançaré merda gratuïtament a Esquerra.
Que ERC l'ha cagada en més d'una ocasió???. Doncs clar que si , però d'això a fer com els "futboleros" madridistes que li reclamaven al Valladolid que fes el que el Real Madrid dels 300 milions d'euros no va saber , puguer o voler fer, hi ha un bon tros.
Hem tingut 23 anys de govern ciu-pujoliste que el que ha fet amb mes força ha estat la defensa del "Estado de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 de maig de 2010, 12.06 h

#10 Lamentablement, això és tal com dius. Ens morirem abans de que podem veure, almenys el xoriç d'en Millet a la presó. Ara em ve a la memòria, una frase que es va publicar, no sé a quin diari, on en Millet deia: "....que si aixequés la flassada........". Potser ara, amb tot aquest nou alderull, potser hauré d'entendre a què es referia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de maig de 2010, 12.00 h

#8 I en Mas i en Duran, és que per ventura els interessa Catalunya en alguna cosa ???. No van anar a pactar amb sapatero per així poder posar el seu cul a la poltrona ???. Quan van sabotejar l'estatut, és que per ventura van pensar en el catalans ???. Óndia, no ens passem de rosca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
19 de maig de 2010, 23.29 h

Però el puto Carod s'ha comprat un àtic de mil parell de collons amb la pasta que roba als catalans. I el Vendrel.letti 3 milions d'euros de La Caixa a canvi de callar en el tema dels peatges. I del PSC ja ni parlem que quan plegui de l'ajutament de BCN la merda que sortirà empastifarà tot el Mediterrani. TOTS SÓN LA MATEIXA MERDA. REAGRUPEM-NOS. No tenim altra opció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
19 de maig de 2010, 21.38 h

Sempre excuses. Quan el PP roba al País Valencià diuen que és un persecuciò del PSOE, quan roba el PSOE és una persecuciò del PP i el mateixa fa CIU.
Fora corruptes del meu País. A veure quan la gent deixa de votar als lladres professionals de la política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
19 de maig de 2010, 21.28 h

LLADRES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Soto del Real fletxa Barcelona
19 de maig de 2010, 20.15 h

A la presò de Soto del Real és on la sociovergencia fa els seus negocis. Son exactament igual de corruptes convers i sociates.
Sort que ERC és un partit de govern no marginal que no roba als ciutadans com la sociovergencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 de maig de 2010, 19.55 h

Els uns carreguen contra els altres i els altres contra els uns. Que vol dir això?

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
MARIA M. fletxa Barcelona
19 de maig de 2010, 19.35 h

#8 aruberutu; el cal es buscar una PRESÓ als convergents i als socialistes corruptes. Les pessigolles, ja els hi buscarà el seu carceller.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
19 de maig de 2010, 19.34 h

Una cosa està mes que clara, i es que el PSC es veu a venir la gran patacada i per això fan sortir els draps bruts, que realment ho son, de CiU. Segurament , el finançament per part del Millet cap a CiU es veritat, però no ho serà ni me´s ni menys que les irregularitats amb el finançament d'altres partits , sobretot els grans tant a Catalunya com al país veí (Espanya).
No es ètic ni moral, però si hi hagués una llei de finançament dels partits amb cara i ulls , aquests afers no es d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.