directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"No desobeir" la prohibició del TC al 9-N "seria prevaricar"

El portaveu de la CUP creu que una consulta sense l'aval de l'Estat tindria un "valor simbòlic" però "forçaria un referèndum de debò"

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El diputat de la CUP, David Fernández, ha avisat al president de la Generalitat, Artur Mas, que si finalment no desobeeix al Tribunal Constitucional si suspèn la consulta del 9 de novembre, estaria "prevaricant", perquè "no compliríem un mandat electoral i polític clar". Aquesta "desobediència" l'ha reclamat Fernández en una entrevista a l'ACN, i admet que "té un preu" i "costos jurídics", però "s'han d'assumir" per ser fidels a la voluntat dels catalans. El diputat, a més, reconeix que una consulta portada a terme sense l'aval de l'Estat potser tindria només un "valor simbòlic" perquè seria únicament "una radiografia del sí" a la independència, però serviria per "forçar un referèndum de debò".
David Fernández (CUP) entrevistat per l'ACN
David Fernández (CUP) entrevistat per l'ACN
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
David Fernández aposta per la desobediència davant les lleis injustes

David Fernández aposta per la "desobediència" al TC si bloqueja la convocatòria del 9-N per tal de poder "obeir el mandat i la voluntat del poble català". Amb aquest joc de paraules, el diputat i portaveu de la CUP intenta demostrar, durant l'entrevista que ha concedit a l'ACN, la importància que té celebrar la consulta al marge del que dictaminin des de les estructures polítiques o judicials de l'Estat espanyol.

La CUP ho té molt clar, a diferència de @Guanyem

Es tracta d'una "desobediència en base a la pròpia legalitat i legitimitat, i a que aquest país té intel·ligència col·lectiva, cens, estructura pública, i funció pública per posar les urnes al carrer", ha comentat el diputat independentista. I és que per a David Fernández no hi ha elements que facin pensar que la consulta no s'hagi de portar a terme el 9 de novembre. "No fer la consulta no només és incomplir l'acord de desembre, i no complir amb la voluntat del poble, és també un frau", ha sentenciat. En aquest sentit, ha advertit a Mas, al Govern i als partits que impulsen el 9-N, que "si no obeïm a la ciutadania i desobeïm al TC, estaríem prevaricant, perquè no compliríem un mandat electoral i polític inequívocament clar".

“Qui no arrisca, no pisca”

Fernández, però, sap que aquesta desobediència implicaria "assumir unes conseqüències", però per a la CUP, "si fas la balança entre desobeir a un poble o un tribunal, nosaltres és obvi que obeïm la societat i desobeïm un tribunal, assumint els costos jurídics que pot tenir".
 
El "preu alt" de la llibertat

El diputat independentista no amaga que ara per ara "la desobediència i la llibertat té un preu" per a Catalunya. "S'equivoca qui pensa que la llibertat política d'un poble no té un preu. I el preu que ha posat l'Estat a la llibertat del poble català és i serà alt. Tot just estem en les primers turbulències", afirma contundent el portaveu de la CUP.
 
La celebració de la consulta el 9 de novembre sense un aval de l'Estat i el TC, però, té riscos també dins de Catalunya. I Fernández no els amaga. En aquest sentit, el diputat de la CUP admet que "és un handicap per a nosaltres" que si el 9-N no està legitimat per la legislació espanyola podria acabar sent una consulta on només participés el bloc independentista. "Nosaltres voldríem un referèndum normal, però en un context on t'ho prohibeixen, no et deixen gaires alternatives més", ha assegurat. Tot i això, Fernández considera que "els que farien boicot, són de la campanya pel no" i això faria que a la consulta "només es comptabilitzaria el vot favorable". "Seria una radiografia del sí", resumeix.

La prova que el camí no té retorn

Per a la CUP, però, això no treu pes a la consulta. "Tindria el valor simbòlic, de la desobediència, de milers de vots en favor de la independència i posaria sobre la taula la legitimitat d'aquesta demanda i per tant forçaria un referèndum de debò, amb totes les garanties jurídiques", ha afirmat convençut. I és que Fernández creu que si el 9 de novembre, després de comptar les paperetes de les urnes "podem dir que hi ha dos o tres milions de persones votant un 'sí-sí' i un 'sí-no', serà un clam pel canvi d'estatus polític". "La UE, el mateix Estat i els partits del boicot no podrien negar que la majoria de la societat està per aquest canvi d'estatus, i això encarrilaria i canalitzaria aquesta demanda política", ha conclòs.
 
Crida a la "mobilització desbordant
 
David Fernández ja està inscrit en la 'V' que organitzen Òmnium i l'ANC. I és que la CUP té molt clar el pes que pot tenir la propera Diada en el context polític que envolti el 9 de novembre. Tant és així, que el diputat reconeix que "si la mobilització no és important i desbordant, debilitaria el procés i el pes social que té, que ara és innegable". Tot i això, fins i tot en el cas que fos un fracàs -opció que remarca que no contempla-, Fernández creu que no estaria en perill la consulta. "El compromís amb la consulta obeeix a un mandat clar de 2012 i un pacte de les forces polítiques, i sobretot a una demanda majoritària. La millor garantia de l'èxit del procés és una ciutadania activada", ha sentenciat.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Josep Xirau fletxa Barcelona
26 d'agost de 2014, 20.11 h

#32 Bla bla bla . . . tu no has follat en la teva puta vida, marieta merdosa, a tu t'han follat tots els perdularis de l'estat, dat pel cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Dalila fletxa Barcelona
25 d'agost de 2014, 20.05 h

#26 Copons: La teva forma d'escriure, em recorda a una dona que viu a Astúries, diu ser catalana, però tot el dia està despotricant dels que volem ser lliures. Ets una dona que a més té o tenia contactes amb el servei d'intel·ligència espanyol. No cal que cridis! i com sempre no deixes mai d'insultar i humiliar. Au! Vés a La Vanguardia i els seus fòrums a fer-te veure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
DUI fletxa bcn
25 d'agost de 2014, 19.29 h

#26 Cuanta bilis, Rosario. Cuantos #SiSi debes haber convertido en #NoNo con este derroche biliar ? (Bueno va .... los #SiNo apúntatelos también)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
dsfdfsadas fletxa sdfsdfasd
25 d'agost de 2014, 18.14 h

He buscat a internet frases de Gandhi i he seleccionat les següents:
- En cuanto alguien comprende que obedecer leyes injustas es contrario a su dignidad de hombre, ninguna tiranía puede dominarle.
- No hay camino para la paz, la paz es el camino.
- La violencia es el miedo a los ideales de los demás.
- Nuestra recompensa se encuentra en el esfuerzo y no en el resultado. Un esfuerzo total es una victoria completa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
25 d'agost de 2014, 17.35 h

#22 estás colgado , guillermito,hijo, deja de fumar hierba, que eso es sólo para hombres hechos y derechos, que tú , pobre pajillero vicioso, no estás para esos trotes, ..mira, te comento, ... los catalanes nunca seréis independientes porque sin la tutela de España no valéis nada , no os echa cuenta ni los chinos,ja,ja,...mira,yo soy un hombre muy viajado por la vida, he follado cantidad, y sigo follando, yo no me jubilo de la bueno,me gusta la buena vida, pero por eso mismo tengo princi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
25 d'agost de 2014, 17.29 h



LLAMAMIENTO AL PUEBLO CATALÁN

Catalanes !!

Llega un año más la fecha de la Diada,y tenemos que demostrarles, a los españoles, todos los que estamos por la Independencia de las Naciones, que vamos a luchar por las libertades siempre, hasta el final, hasta conseguir la victoria o morir, no nos rendiremos !!
El Pueblo Catalán ha demostrado a lo largo de los siglos su capacidad de lucha contra el intento ,siempre vano , por parte del imperialismo español, de someterlo y poder actuar a su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Internacionalitzem i Guanyem fletxa .........................................
25 d'agost de 2014, 14.14 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
25 d'agost de 2014, 13.50 h

ES UNA VERGUENZA MUNDIAL QUE QATAR /(ALIADOS DE HAMAS) PATROCINE AL EQUIPO DE FUTBOL ESPAÑOL , FC BARCELONA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
25 d'agost de 2014, 10.58 h

SI a DAVID FERNANDEZ, TÉ RAÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Maria fletxa BCN
25 d'agost de 2014, 09.31 h

#19 Creti!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.