directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els Països Catalans són la nació europea amb el sector públic més reduït

Intersindical-CSC recalca que un funcionariat ben dotat 'és essencial per oferir un serveis públics de qualitat'

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Malgrat les retallades salarials als funcionaris que proposa el Govern, al sector públic català no li correspon que se l'assenyali com a culpable de l'actual crisi econòmica. Tal com ha recordat el sindicat independentista Intersindical-CSC, els Països Catalans tenen la quota de funcionariat més baixa de tota la Unió Europea, amb només un 11% de treballadors públics respecte al total de la població activa. Els 11 funcionaris per cada 100 treballadors catalans contrasten amb el 33% de sector públic a Dinamarca, el 29% a França o el 13% de funcionaris que registra l'Estat espanyol. El sindicat reclama que no s'aprimi més el sector públic, ja que és essencial per oferir serveis de qualitat.
intersindical funcionaris
Comparteix
   


Etiquetes
Des d'Intersindical-CSC lamenten que les patronals subratllin el 'suposat pes excessiu del sector públic en l’economia', en el que segons el sindicat és un intent per reclamar la privatització progressiva de sectors com l'ensenyament o la sanitat. Comparativament, destaquen que els països nòrdics, moltes vegades model de benestar i productivitat, com Dinamarca o Suècia, acabin triplicant el pes del sector públic català, mentre que altres estats 'innegablement competitius', com el francès, el Regne Unit o els Països Baixos, doblin amb escreix la proporció de funcionaris català.

Dins el propi Estat espanyol, Catalunya és el territori amb un percentatge inferior de treballadors del sector públic, el País Valencià és la segona comunitat en aquesta llista i les Illes Balears apareixen a la quarta posició.

Per la Intersindical-CSC, disposar d’un sector públic ben dotat 'és una necessitat essencial per oferir un serveis públics de qualitat'. Així creuen que 'la massificació en les aules, les cues d’espera als hospitals o la manca de places a residències per a gent gran són una conseqüència directa de la manca de recursos humans i de finançament d’aquests sectors'. Pel sindicat independentista, aquestes mancances 'no ens les podem permetre', ja que en l'actual context de crisi econòmica cal donar protecció i ajudes als aturats i les persones amb risc d'exclusió.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
jordibcn fletxa barcelona
21 de maig de 2010, 12.46 h

#12 Apa home tu no saps res de la Intersindical-CSC, perque jo parlo d´ells, en el comentari nª 9 parlo de "SINDICATS QUE VOLEN SER SINDICATS" I la I-CSC ho és petit però un sindicat però és allo tan català de carregar-se el que no coneixes , i JULIÀ jo no veig això del alliberament social com tu , el treball cal regular-lo no és jo pago i tu treballa, i en quan al tema del alliberament nacional comparteixes l´ expressió " vull la plena soberania però no l´independència" ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de maig de 2010, 09.42 h

#7 Apa home!!! No fotem!!! És sabut de tothom que els sindicats estan subvencionats per l'estat. A més l'altra dia encara (no sé si va ser en sapatero o la Salgado)es va dir. Tu creus que aquests gossos mossegaran la mà de l'amo que els dóna el menjar. Teatre i només teatre. Més a més, l'han dea fer de cara a la galeria i afiliats. Un altre exemple: Perquè el govern, els d'esquerres no es foten contra els bancs, al capdavall en són els principals causants d'aquesta crisi???. Doncs perq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Julià fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 21.56 h

#9 Per cert com sempre tu atacant i fent demagògia barata però no dius res del que en el primer comentari he dit sobre les xifres reals de treballadors públics o que treballen concertadament amb diners públics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Julià fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 21.50 h

#9 No siguis demagog. No cal abolir res. D'aquí a no gaire ja no hi haurà ningú que s'afilïi pq la gent s'adona que no li serveix de res. Jo ho he comprovat personalment. L'alliberament social arriba amb la riquesa i la riquesa arriba quan el mercat funciona i la gent treballa. L'alliberament nacional arriba quan una majoria social ho vol i ho demana. I l'Ortega, com la Jansana o la Camats diu el que li diuen que digui, pq cap d'elles no pinta res en el seu partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jordibcn fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 21.14 h

#8 Això no era el sindicato vertical o el sindicato libre?, i no els sindicats que vulguin ser sindicats com és el cas de la Intersindical-CSC tenen molt a dir en el procés d´alliberament nacional i social, en el social no se quin és el teu tipus d´alliberament que vols, en el nacional vull supossar que o bé és la llibertat o sigui l´independència de la Catalunya estricta o els PPCC, potser n´ho podries aclarir , o potser vols la sobirania nacional de la Joana Ortega de la UDC?, qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Julià fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 20.41 h

#7 Com deia el nostre admirat De Niro "abogadooooo...andas por ahi" La corrupció sindical en general i el seu aliniament amb les esquerres fa que no siguin creïbles en el context actual. Van ser necessaris abans de la democràcia i durant la transició. Però ara no serveixen de gaire. El món del futur immediat és un món sense sindicats. Si els governs són com ha de ser i vetllen perquè la legislació laboral no permeti els abusos i s'adapti a les circumstàncies els sindicats fan més no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jordibcn fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 16.34 h

#6 Com deia el de Niro "Parles amb mi, estàs parlant amb mi" perque jo no m´he adonat pas que els sindicats siguin una remora de res, i en quan a la INTERSINDICAL-CSC és més que un sindicat públic és un sindicat que abarca tots els sectors del treball, a més de ser un sindicat de caracter nacional, em sembla que d´aquest tema estàs peix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Julià fletxa BCN
20 de maig de 2010, 15.51 h

#5 Efectivament Jordi. Per fi t'has adonat que els sindicats ja només són una rémora del segle passat i més els públics que només defensen la ineficiència i la ineficàcia instal.lada a totes les administracions d'aquest país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 15.39 h

#4 O sigui els de la Intersindical- CSC volen arruinar el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Julià fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 15.17 h

Aquestes dades són enganyoses perquè no contemplen ni la Sanitat, ni l'Educació concertades que es paguen en diners públics. Si seguíssim el model mixte de la concertació fins al 50% encara podríem reduir molt més la despesa i augmentar la productivitat. Però sembla que els dogmàtics d'esquerretes volen arruinar primer el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.