directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

No saben com trinxar-lo

Sisè fracàs del Tribunal Constitucional espanyol per sentenciar l'Estatut · La presidència del TC, María Emilia Casas, assumeix la ponència

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'agonia de l'Estatut continuarà unes setmanes més. El ponent de la darrera ponència de l'Estatut, Guillermo Jiménez, ha retirat el seu text sense sotmetre'l a votació en veure que no podia aconseguir els vots necessaris per fer-lo prosperar. Ara la presidenta del Tribunal Constitucional espanyol, María Emilia Casas, ha decidit assumir la redacció d'un nou esborrany de sentència. 'En la major brevetat', ha assegurat la presidenta, es presentarà un nou text. El d'aquest dimecres és el sisè fracàs del tribunal en intentar dictar una sentència sobre l'Estatut. Una mica menys de quatre hores de debat han servit per escenificar la falta d'acord respecte la ponència del conservador, que no ha aconseguit apropar a les seves tesis una majoria suficient de magistrats.

tribunal constitucional tc
Comparteix
   


Etiquetes
Des que Maria Emilia Casas va encarregar a Jiménez la redacció del nou text, el magistrat ha buscat infructuosament acords amb el sector conservador del Tribunal. Passat un mes, el sector progressista ha pressionat perquè se sotmetés el text a una votació on es faria evident la impossibilitat d'emetre encara una sentència. És la mateixa jugada que van fer els conservadors quan van forçar Pérez Vera a presentar el text sabent que seria rebutjat. Finalment el text de Jiménez no s'ha votat ja que l'ha retirat abans. 

En aquest mes, el ponent va aconseguir unir criteris amb el que ja es coneix com el grup de la Maestranza, format pels tres jutges que van ser fotografiats a una corrida de toros de la Feria de Abril de Sevilla: el propi Jiménez, el progressista díscol Manuel Aragón, i el també conservador Ramon Rodríguez Arribas. Amb aquesta base va redactar tres textos 'a la carta' que no van convèncer cap dels dos extrems del TC.

Fracassat el primer intent, Jiménez va presentar aquest dilluns als magistrats un nou text que consideraria inconstitucionals les apel·lacions a Catalunya com a 'nació', els símbols nacionals i les referències al deure dels ciutadans de conèixer el català, a més de la distribució territorial en vegueries. El seu text elevava a més d'una vintena el nombre d'articles que serien declarats inconstitucionals, però encara era clarament insuficient pels tres magistrats que conformen l'ala dura del TC: Vicente Conde, Javier Delgado i Jorge Rodríguez Zapata.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de maig de 2010, 13.52 h

#6 Donç no sabia jo que l'Enrique Mújica Herzog i l'Iglesias s'haguessin fet del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Artur ObaMAS fletxa SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA
20 de maig de 2010, 12.20 h

Aquest tema ja només interessa als regionalistes unionistes del Psc i Ciu., per tal mantenir Catalunya, sota les ordres i el espoli dels seus amos espanyols. Els esclaus, sempre acaben sent pitjor que els amos amb els seus i tan Psc com Ciu, ja porten anys fent.ho i participant.hi activament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de maig de 2010, 12.12 h

#5 No sóc ni de lluny sociata i menys sapaterista, però em penso, com moltes vegades, desvarieges. Tu mateix ho escrius: En sapatero va dir APOYARÉ. No va pas dir que el faria ferm i blindat. Per a dinamitar-lo ja tenim els gossos dobermans dels peperos. Ara, estic content que el retallin, i com més millor. Ara ja no tenim excusa per a no votar ni sociates ni convergents, i naturalment dinamitar el PP si és possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de maig de 2010, 11.19 h

"Apoyaré el estatuto que apruebe el Parlament de Catalunya!"...José L. Rodríguez Zapatero, cap de l'encarregat que ERC ens ha entafonat com a "president" de la Generalitat de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Mengano fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 08.20 h

Com pot ser que un assumpte tan importatnt com la nostra llei suprema estigui 4 anys en tractament? Com pot ser que possessim el nostre futur en mans de gent que no estan a casa nostra? Aquest retard del TC demostra que, efectivament, nosaltres hem de tenir el nostre propi TC per agilitzar les lleis a casa nostra. Es la prova que Catalunya necessita tenir els seus propis organismes interns d' autoregulació i de control de la legalitat, es a dir, derogar la constitució dels castellans (coneguda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa Barcelona
19 de maig de 2010, 21.41 h

L'Estatutet de la Moncloa és mort. No insistiu. El país està per una altra cosa. Els irresponsables dels polítics actuals, els que ens han portat a la crisi, no volen assumir-ho: perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de maig de 2010, 20.45 h

Espanya te por,molta por !!!.Un objectiu: 68 diputats.dues finalitats: independencia i regeneració del sisteme democratic.Tres exits: la cartera,la paciencia i la dignitat !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de maig de 2010, 19.50 h

A qui l'importa cap TC i cap estatutet?

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.