directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras no contempla cap altre pla que no sigui votar el 9-N

El president d'ERC diu que "no pot imaginar" un escenari on "algú trenqui l'enorme unitat" al voltant de la consulta i el 9-N

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat en una entrevista a TV3 que no contempla "cap altra possibilitat ni cap altre pla" que "votar el 9 de novembre". En aquest sentit, ha advertit a Artur Mas, sense esmentar-lo directament, que "els acords futurs dependran del compliment dels acords presents", tancant així la porta a qualsevol pacte electoral o de Govern amb CiU si no es vota el 9 de novembre. Amb tot, Junqueras ha afirmat que "no pot ni vol imaginar" un escenari on algú "trenqui l'enorme unitat" política que s'ha construït al voltant dela  consulta del 9-N. El líder d'ERC, a més, ha vaticinat que "a ulls del món", intentant votar "tenim més raó" que l'Estat "intentant prohibir-ho".

Comparteix
   


Etiquetes
Esquerra Republicana no farà nous pactes fins no veure com es materialitzen els que ja ha signat. Avís a navegants d'Oriol Junqueras en plena etapa d'especulació sobre una possible negociació d'un pla B entre ERC i CiU si el 9 de novembre no es pot votar. I és que el líder republicà no contempla la possibilitat de fer noves aliances de cap mena amb Artur Mas si, com van acordar, no se celebra la consulta.
 
En aquest sentit, Junqueras s'ha mostrat molt contundent en assegurar que ERC "avaluarà els possibles acords futurs en funció del compliment dels acords presents". "Només hi ha un pla, votar el 9 de novembre, i la possibilitat d'acords futurs dependrà dels acords presents. Com podríem fer un nou acord amb algú que no compleix els acords que ja existeixen? Per fer les coses com altres vegades i incomplir acords que s'han promès, ja hi ha els altres", ha sentenciat el líder republicà.
 
D'aquesta manera, Oriol Junqueras referma el seu convenciment que a la tardor la consulta es portarà a terme, i com a base del seu argumentari, posa els pactes tancats amb CiU i amb la resta de partits favorables a la pregunta i la data acordades. "La garantia que se celebrarà és que hi ha un acord. O és que els acords no són garantia? O la gent signa acords per no complir-los? No m'ho puc imaginar", ha afirmat.
 
I és que el líder d'ERC posa molt en valor el pacte que el seu partit, CiU, ICV-EUiA i la CUP van assolir el desembre passat pel 9-N. "Estic segur que faran de tot per mantenir la unitat. No em puc imaginar que ningú vulgui trencar aquesta enorme unitat, avalada a més pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Hi ha un ampli acord i el que hem de fer és preservar-lo. No em puc ni vull imaginar que ningú vulgui dividir aquest acord", ha etzibat.
 
La raó "als ulls del món"
 
D'altra banda, Junqueras ha considerat que, en la pugna per la legitimitat política entre l'Estat i Catalunya respecte de la consulta, els catalans rebran el suport internacional perquè "només demanem democràcia". "Si l'Estat ho viu com un desafiament, és perquè té una al·lèrgia manifesta cap a la democràcia", ha afirmat el republicà, tot afegint que "als ulls del món, qui té raó no són els que prohibeixen votar, sinó els que intenten votar i volen democràcia". "Tindrem molta més raó fent possible poder votar que amb unes eleccions parlamentàries", ha sentenciat.
 
Per últim, i preguntat per la possibilitat d'impulsar una comissió d'investigació al Parlament pel cas de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Oriol Junqueras ha reiterat que tot dependrà de les explicacions que doni i de si compareix voluntàriament. "Si s'explica molt be serà inútil fer una comissió d'investigació pel cas Pujol, i sinó, serà convenient fer-la", ha assegurat, tot matisant que ERC és partidària de crear una comissió que tracti "el conjunt del frau fiscal, com va proposar la CUP".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Xu-Min-Hada fletxa Pobre Aragoneses, encara no se n'ha adonat de com li prenem el pèl, pobret
27 d'agost de 2014, 15.01 h

#7
#9
#10 Anacleto Aragoneses, estas equivocat. Tu et penses que el SOUFFLÉ se't desinfla perquè no hi poses ni ANÍS EL MONO ni una bona MORCILLA CHALCHICHERA, però no és així.

Un soufflé no es pot desinflar SI ABANS NO S'HA INFLAT, nano !! I a tu MAI NO SE T'HA INFLAT NI EL SOUFFLÉ NI RES DE RES.

I abandona la idea de fer-te botir el soufflé amb un bon raig d'ANÍS EL MONO o amb un bon troç de pam i mig de MORCILLA CHALCHICHERA, perquè pots estar segur que NO ET FUNCIONARÀ.

El... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 d'agost de 2014, 13.02 h

El 'plan B' de MaSS: presentarse junto a Junqueras en unas elecciones anticipadas tras el fracaso del 9N

El presidente de la Generalidad pretende convencer a los republicanos para formar "una lista de unidad" encabezada por él y evitar así el 'sorpasso' de ERC. Junqueras apunta como condición indispensable la declaración unilateral de independencia del Parlamento autonómico que emane de ese acuerdo.


PERO LOS DE ERC NO ESTAN DE ACUERDO, QUIEREN PLANTAR A CIU PARA QUE PIERDAN POR PRIMERA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
27 d'agost de 2014, 10.37 h

I... VOTAREM, no s'ha de tenir el més mínim dubte, això és el PRIMER i prou, sinó perquè es foten amb l'ANC i la SRA Forcadell ?, ni ELLS són capaços de dir què faran el 9N per atrurar-ho. Milers de periodistes de TOT EL MÓN estaran pendents del que passi, amb càmaras d'enregistrament i de fotografia que podran utilizar des del punt més amagat. Per terra, mar i aire companys i la HISTÒRIA QUEDARÀ ESCRITA PER SEMPRE a favor o en contra de qui segui.
El gobierno compra a tot déu fi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 d'agost de 2014, 20.21 h

En una región de ciegos minoritarios y ruidosos, el tuerto es el Rey,

ANORMAL !!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
26 d'agost de 2014, 18.24 h

Como bien dice Junqueras, no hay ningún otro plan que no sea el de votar el día 9-N. Y si alguien se ve con la suficiente autoridad para no poner las urnas en los colegios electorales, tras haber hecho una convocatoria, después de 10 meses de conseguir que el abanico de partidos en Catalunya que va de la derecha a la izquierda, se pusiera de acuerdo en la pregunta y en la fecha, deberá explicar muy bien porqué lo hace y aún siendo así, no será entendido por la mayor parte de los ciudada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 d'agost de 2014, 14.57 h

JUNQUERAS .. Cal Adelantar les Eleccions Catalanes i fer--les el dia 9 DE NOVEMBRE DEL 2014 .. Nomes de aquesta manera es podra VOTAR EL DIA 9 DE NOVEMBRE ... No queda unaltra cami ELECCIONS ADELANTADES


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 d'agost de 2014, 14.33 h


Ruz busca el origen de 32 millones que Pujol Ferrusola ocultó en 13 paraísos fiscales


http://kioskoymas.abc.es/noticias/espana/20140826/abcp-busca-origen-millones-pujol-20140826.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 d'agost de 2014, 14.20 h

"iNTERNASIONALISANDO EL POCESSO". SEGUID HACIENDO CHARLOTADAS Y CARTELITOS DE MERKEL,OBAMA, CHUCK NORRIS,ETC. ETC.



Merkel respalda el rechazo de Rajoy a la consulta independentista en Cataluña
Rajoy y la canciller coinciden en la defensa de la política de austeridad y reformas "difíciles"
El presidente: “No se va a celebrar ningún referéndum ilegal, de ninguna manera”

http://politica.elpais.com/politica/2014/08/25/actualidad/1408962212_399769.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 d'agost de 2014, 13.26 h

he vivido mucho tiempo, demasiado, en andalucia, para mi desgracia. Es una tierra, donde aparte de que hace un calor insoportable, de ese calor que te hace rabiar, encima hay que aguantar ese carácter vago, obscenamente ceñido siempre al sexo,donde cada comentario que te hacen estos tipos, hablan del famoso teta,culo,pedo,pis, así siempre, hasta las tias son así, bueno, estas más bien se ceban hablando siempre de dinero, de si fulano tiene tanto o no, de si gana o deja de ganar billetes, a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 d'agost de 2014, 13.20 h

EL HEDOR DEL FALSO DICTAMEN JUDICIAL Y LAS MENTIRAS DEL SYNERA HA LLEGADO HASTA AMNISTIA INTERNACIONAL. !!!!DEMOLEDOR!!!!!!

Amnistia Internacional gira l'esquena al 9-N
“No hi ha una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació”, diu l'ONG que "no té una posició ni a favor ni en contra"

“Actualment no existeix una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació ni aquest dret està reconegut a nivell internacional com un dret que pugui pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.