directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i ERC adverteixen que el cas Pujol no "destruirà" el procés català

El PSOE i l’Esquerra plural han demanat la compareixença de Montoro pel cas Pujol en un nou acte de hipocresia política, Pujol sí, però els casos dels EROS i el frau dels cursos de formació andalusos no.

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El diputat de CiU al Congrés Pere Macias ha advertit aquest dimarts a la Cambra Baixa que aquells que "utilitzen el cas Pujol" per mirar de "destruir" el procés català no ho aconseguiran. "El projecte polític és molt sòlid i molt important i espero que continuï endavant amb un ampli suport de la ciutadania", ha subratllat Macias. En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch: "Això no afecta el procés. Jordi pujol no és Catalunya. Ell no és el procés d'autodeterminació". Per al portaveu independentista vincular el procés amb el cas Pujol seria "tan ridícul com dir que la independència d'Espanya s'acaba amb Luis Bárcenas o amb el cas Urdangarín".
© @anc

Comparteix
   


Etiquetes
Ni Pujol, Ni el PSOE, ni IU i ni el PP acabaren en el procés català

Macias i Bosch han fet aquestes manifestacions durant el debat a la Diputació Permanent sobre les peticions de compareixença del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, registrades pel grup parlamentari socialista i per l'Esquerra Plural per explicar les actuacions de l'Agència Tributària en relació amb el cas Pujol.   

Durant la seva intervenció, Pere Macias ha dit que és "evident"  que el cas Pujol ha tingut un "efecte molt important" sobre el procés i que per aquest motiu la seva formació ha demanat a l'expresident de la Generalitat que "comparegui al Parlament". Macias ha assegurat que CiU està a favor de la "transparència i de la llei" i ha expressat el convenciment de la formació de seguir treballant en aquest projecte polític .   

Convergència i Unió ja ha avançat que no votarà a favor de les peticions de compareixença de Montoro registrades per l'Esquerra Plural i pel PSOE per donar explicacions sobre el cas Pujol perquè sosté que la Llei Tributària no permet la intervenció d'un funcionari públic sobre casos concrets, com sol·liciten aquests dos grups. "Ens agrada que vingui Montoro i que expliqui tota la informació als ciutadans dins el marge de la legalitat", ha assenyalat, tot afegint que "si la llei no contemplés aquests termes de confidencialitat estaríem en una altre situació però la llei és la llei".   

A diferència de Convergència i Unió, el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha expressat el suport dels independentistes a la compareixença del ministre d'Hisenda al Congrés pel cas Pujol assegurant que "ens agradaria que vingués a parlar del tema perquè creiem que ara sí que toca". "Volem tenir tota la informació sobre el que ha passat i procedir com correspongui. Des d'ERC portem anys demanant que tot surti a la llum", ha afegit. 

Finalment el cap de files d'ERC a la Cambra Baixa ha fet "un avís per a navegants": " Que no surtin amb què amb el cas Pujol mor l'autodeterminació de Catalunya i que el procés està ferit de mort".    

Hipocresia d’ICV, IU i el PSOE silenciant l’escàndol de corrupció andalús de més de 2.000 milions euros

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, considera que els fets "d'evasió contínua i d'incompliment de responsabilitats fiscals" reconeguts per l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol,  són "molt greus" pel caràcter públic del personatge. "El nostre grup pensa que tenim una gran oportunitat d'abordar una de les grans xacres del nostre país", ha subratllat Coscubiela per defensar la petició de compareixença de Montoro registrada per l'Esquerra Plural.   
El diputat socialista Pedro Saura també ha defensat la petició registrada pel seu grup assegurant que es tracta d'un cas "tan greu" que la societat espanyola demana conèixer tota la veritat. A més, ha dit que "ens juguem l'estat de dret, la igualtat d'oportunitats, el finançament i la consciència fiscal", i ha conclòs la seva intervenció assegurant que "per això aquest parlament no pot dir no a conèixer la veritat i el fons de cas Pujol".   

I el PP s’afegeix a la festa

La diputada del PP María Madrazo ha avançat que el seu grup rebutjarà les peticions de compareixença registrades pel PSOE i l'Esquerra Plural i ha explicat que el ministre d'Hisenda ja intervindrà dimarts que ve per explicar els avenços en la lluita contra el frau fiscal. Segons la diputada popular, la petició d'aquest dos grups "no té cap sentit" perquè "la llei prohibeix donar dades tributàries d'un contribuent concret". "El ministre ha d'explicar les mesures per lluitar conta el frau fiscal", ha assenyalat, tot afegint que la resta d'explicacions corresponen a Pujol "que és qui ha confessat que té aquest diners".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
justo - 9 fletxa INTERVENCIÓN MILITAR , YA !!!
29 de juny de 2015, 19.19 h




2788--

not. BComú defensa el referèndum grec


#10
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR , YA !!!
29 de juny de 2015, 19.17 h

#9 MIRA NIÑATA, SI QUIERES TE VIENES A LA VIA CONMIGO Y TE ENSEÑO LO QUE ES UN MACHO IBÉRICO DE VERDAD, VALE , CHAVALA ??' LO PILLAS ??? SI QUIERES VER UN TRANCO COMO UN DEMONIO DE GRANDE, QUE PAREZCO EXTRATERRESTRE, VENTE Y TE LO ENSEÑO, QUE A TUS 25 AÑOS YA TE CONVIENE DESVIRGARTE !!!


ARRIBA ESPAÑA, COÑO !!!
QUE LOS MILITARES SE MOVILICEN DE UNA VEZ Y T... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
justo - 8 fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA Y EN MADRID , YA !!!
29 de juny de 2015, 17.47 h




2778--


#8

justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA Y EN MADRID , YA !!!
29 de juny de 2015, 17.44 h



#4 PUES YO PIDO AL EJÉRCITO ESPAÑOL , A LA GUARDIA CIVIL, A LA LEGIÓN, QUE TOMEN YA CARTAS EN EL ASUNTO, ESTO NO PUEDE CONTINUAR ASÍ NI UN MINUTO MÁS, SE LES ESTÁ YENDO DE LAS MANOS AL GOBIERNO ESPAÑOL, HAY QUE ACTUAR ANTES DE QUE SEA DEMASIADO TARDE, HAY QUE ECHAR A LOS INDEPENDENTISTAS CATALANES Y VASCOS, HAY QUE DARLE LA PATADA EN EL TRASERO A LA CARMENA Y AL COLETAS , ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
19 de juny de 2015, 12.57 h





2692--

not.Ofensiva del PPC contra la CUP

#23
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA, YA !!!
16 de juny de 2015, 19.37 h

#22 ESO ES LO QUE DIGO YO, HAY QUE TOMAR EL CONTROL YA, SIN MEDIAS TINTAS , HAY QUE MANDAR VARIAS DIVISIONES , SACAR LOS TANQUES A LA CALLE , Y PONER PIE EN PARED, YA ESTÁ BIEN DE TANTO DESCONTROL, Y DE TANTA CHULERÍA DE LOS CATALANES, COÑO !!!

APELO A LOS MILITARES A TOMAR EL CONTROL DE CATALUÑA CUANTO ANTES, Y HAY QUE PONER EL OJO TAMBIÉN EN LOS COMU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
15 de juny de 2015, 18.25 h




2643--


not. Enrenou per una foto de Guàrdia Civils davant una estàtua de Franco

#18
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA, YA !!!
15 de juny de 2015, 18.21 h



#8 MENOS MAL QUE POR FIN SE ESTÁN MOJANDO LOS CUERPOS DE SEGURIDAD DEL ESTADO EN DEFENDER LA PATRIA HERIDA Y ATACADA VILMENTE POR LOS TERRORISTAS CATALANES Y VASCOS, Y POR LOS PODEMITAS PROETARRAS , QUE ESTÁN HACIENDO QUE ESPAÑA SE VAYA HUNDIENDO, PERO YA HA LLEGADO LA HORA DE QUE LOS MILITARES SE ALCEN Y PONGAN P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
8 de juny de 2015, 18.08 h




2608--


not. Rigol: “Els polítics hem de fer pinya, tots plegats, per la independència”


#6
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA, YA !!!
8 de juny de 2015, 17.57 h




TROPAS A LAS CALLES DE CATALUÑA, YA !!!

QUE SALGAN LA GUARDIA CIVIL, LOS LEGIONARIOS, LAS TROPAS DE ELITE, TODOS A TOMAR ESE NIDO DE SEPARATISTAS !!!

QUE EL ESPÍRITU NACIONAL DE FRANCO VUELVA A INUNDAR ESPAÑA CON UN SOLO CORAZÓN CANTANDO AL UNÍSONO EL CARA AL SOL,

Y COREANDO LOS NOMBRES DE LOS HÉRO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
8 de juny de 2015, 12.25 h



2598--

not. Joana Ortega mareja la perdiu

#11
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA, YA !!!
8 de juny de 2015, 12.22 h

#9 MALDITOS CATALANES DE MIERDA, OS VAMOS A HACER PURÉ , VAMOS A CONQUISTAR CATALUÑA SÍ O SÍ, VIVA LA GUARDIA CIVIL, VIVA LA LEGIÓN, VIVA EL EJÉRCITO ESPAÑOL !!!



HAGO UN LLAMAMIENTO A LAS FUERZAS ARMADAS PARA QUE SE LEVANTEN Y TOMEN EL CONTROL DE CATALUÑA, ES INDIGNANTE LO QUE ESTÁN HACIENDO LOS CATALANES CON ESA TIERRA ESPAÑOLA, Y LO QUE HAN HECHO ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
8 de juny de 2015, 11.09 h




2592--


not. Loquillo: “Sr. Mas, aquí sumamos, no restamos”Loquillo: “Sr. Mas, aquí sumamos, no restamos”

#3
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA , YA !!!
8 de juny de 2015, 10.48 h




Hago un llamamiento a la Guardia Civil y a las Fuerzas Armadas para que tomen cuanto ante por manu militari el territorio catalán, y se imponga el toque de queda. Es una vergüenza que los terroristas catalanes estén manipulando a España de esta manera, es inconcebible !!!

Hay que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
3 de juny de 2015, 19.19 h




2558--

not. La consellera del LAPAO fa un míting en català, promet l'ensenyament del català a l’IES Matarranya i passades les eleccions se’n desdiu


#7
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA , YA !!!
3 de juny de 2015, 18.50 h


#4 OS VAIS A CAGAR CUANDO LANCE LA GLORIOSA LEGION Y LA GUARDIA CIVIL EL ATAQUE SORPRESA, NO VAIS A SABER POR DONDE OS VIENEN LAS HOSTIAS !!!

VIVA FRANCO , ARRIBA ESPAÑA, FRANCO, FRANCO , FRANCO !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
3 de juny de 2015, 19.11 h




anter. is justo - intervenc. militar en Cat., ya !!! - 1 , o simplem. justo - 1 .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA , YA !!!
3 de juny de 2015, 19.10 h




2541--

not. Girona, la capital independentista de moda al món # 8

justo - INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA , YA !!!

3 de juny de 2015, 12.01 h

#50 Lo que yo no entiendo es como el Comandante Ríos, antiguo Teniente y Capitán del IV Tercio permanece impavido ante tal afrenta a simbolos patrios. Hasta donde yo s, el ejercito esta entre otras cosas para eso y no para agachar la cabeza con vergüenza y deshonor.

Hay que mandar ya a la Legión y a la Guardia Civil y que entren por la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.