directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas atribueix els atacs a CiU pel Palau a les seves bones expectatives electorals

Recorda que CDC ja va donar explicacions i està tornant els diners rebuts

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha indicat aquest dijous que CDC i la Fundació CatDem ja van donar explicacions sobre els convenis signats amb el Palau de la Música, tornant els diners rebuts fins i tot 'amb escreix'. Això sí, ha atribuït les informacions que han aparegut a la premsa a la proximitat electoral. 'Això d'anar introduint sospites a cinc mesos de les eleccions i amb un procés de canvi, això deu atabalar a més d'un. Perdoneu que la sospita també la tingui jo', ha indicat en declaracions als periodistes. De fet, Mas ha assegurat que CDC i CiU tenen 'tot el dret a sospitar que tot això s'amplifica perquè hi ha un canvi en marxa i això a alguns no els hi deu agradar'.

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb els rectors universitaris catalans, Mas ha remarcat que CDC ja va dir 'tot el que havia de dir' sobre els convenis que l'antiga Fundació Trias Fargas –ara CatDem- va signar amb Fèlix Millet.

De fet, ha recordat que ell mateix va donar instruccions perquè es tornessin els diners rebuts del Palau 'amb escreix' per ajudar la institució en un moment difícil, un cop va quedar demostrat que Millet no tenia poders per signar els convenis amb la fundació convergent. Un cop dit això, Mas ha deixat molt clar que no tenen cap problema en donar més explicacions si són cridats pel jutge, però ha subratllat que això encara no ha succeït.

En preguntar-li sobre la comissió d'investigació plantejada per ICV-EUiA i que ERC i PSC tampoc descarten, la resposta ha estat taxativa: 'Que facin el que vulguin. Però no hi ha un procés judicial obert? Quin fet nou hi ha? Unes anotacions en una llibreteta que no demostren absolutament res'.

Mas ha afegit que CiU no pot evitar que els partits demanin una comissió, i ha recordat la proximitat electoral. 'Ja m'imagino que els partits que estan en el poder i els agradaria que no hi hagués un canvi faran tota mana de declaracions, d'introducció de sospites, ja m'imagino que ho faran', ha indicat.

Però Mas ha fet especial incís en què les irregularitats al Palau reconegudes pels propis gestors 'no són culpa de CDC ni de cap altre partit', i no s'ha demostrat en cap cas una vinculació entre l'adjudicació d'obres a empreses constructores i els recursos que la Fundació CatDem va rebre del Palau. 'Demano una mica de rigor', ha dit. És més, ha indicat que CDC no sabia l'origen dels diners de Millet, i això s'ha de preguntar a les empreses concrets que van aportar recursos al Palau. 'Si uns diners que venien d'un lloc es feien servir per una cosa o per una altra no és problema de CDC, és del Palau i està sota investigació judicial', ha reblat.

Sospites que s'amplifiquen 'de manera interessada'
En aquest sentit, el líder convergent ha reiterat que 'no hi ha cap prova de res, hi ha sospites que alguns amplifiquen de manera interessada', i ha indicat que no recorda si Ferrovial va tenir més o menys adjudicacions durant els governs de CiU, però ha assegurat que no hi ha res a amagar. 'Si hi ha algú que vulgui fer alguna denúncia particular que la faci', ha instat.

El que sí ha remarcat és que tant dret té la gent a tenir sospites sobre CDC com CiU de pensar que 'això s'amplifica en un moment que el canvi està en marxa i a alguns no els hi deu agradar'. Mas no ha volgut parlar de guerra bruta, i ha recordat que la federació vol fer una campanya electoral en positiu i no vol convertir els últims mesos abans de les eleccions en un 'pimpampum polític'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
20 de maig de 2010, 22.53 h

#18 L'omertà que hi ha al ajuntament de Barcelona i a tota l'àrea metropolitana és 100 vegades més gros. Potser algun dia sabrem alguna cosa. Però jla gent que treballa amb proveïdors i contratistes d'aquests municipis sap que per treballar han de pagar comissions que van del 5 al 20% depèn de la quantitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 de maig de 2010, 22.23 h

Potser en Maragall, i el seu 3%, anava errat i massa curt. Hi ha moltes coses mal explicades i sospitoses en l'assumpte Palau. Com pot ser que en Millet i tots els 40 més, estiguin encara al carrer. Hi ha un pacte d'Omertà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Julià fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 21.43 h

#16 Per molt que vulguis empastifar, al novembre no us salveu de tornar a l'oposició que és d'on mai no hauríeu d'haver sortit. I quines ganes que tinc d'auditar els comptes de les conselleries d'ERC. Pot ser un espectacle de primera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 de maig de 2010, 21.08 h

julià, tens raó tots els polítics de CIU són igual de lladres fins que es demostri el contrari. I el capo de la teva màfia és diu prenafeta o és Alaavedra, o Millet, o Colom O Felip Puig? MIllet quans diners vas robar i vas regalar a CIU? Bona vida i catalunya sota el PP d´Aznar. Mai més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Julià fletxa BCN
20 de maig de 2010, 20.19 h

Ni amb tota la corrupció el món podreu conservar la cadira. La gent no és tonta. Ja sap que TOTS els partits es financien irregularment. I ho seguiran fent aquí i a Lima, mentre no hi hagi una llei de finançament prou digna i denerosa per mantenir el sistema que aguanta la nostra precària democràcia. Només heu de recordar que el cas Filesa o el Movila del PSC de Sala i Montilla o fins i tot la exagerada rapinya de l'època Gonzàlez no van tenir una gran traducció en pèrdua de vots. Ig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 de maig de 2010, 19.56 h

els de la mafia de CIU avui xisclen com porques camí de l´escorxador, és el que té robar i que t´enxampin, les proves les tenen els jutges, encara veurem a l´amic del Felix cantant la traviata i mitja CIU asseguda a la banqueta dels acusats per xoriços, sapastres i mediocres polítics..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
aruberuto fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 19.48 h

#12 No cal tenir gracia per a dir les coses per el seu nom. Em reafirmo en tot el que dic en el meu mail. Podria dir moltes coses més, pero me les guardo per un altre dia que en tingui ganes. Ja estic fart de parlar del PSOE català i dels botiflers escalfaa cadires d'ERC. Adeu Maco


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
apendrepelsac fletxa Can MASCONVERGENT
20 de maig de 2010, 19.13 h

#10 aruberutu: soldat i amic meu. desgracia es no tenir gràcia i tu no la tens gens ni mica. per tant.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
apendrepelsac fletxa Can MASCONVERGENT
20 de maig de 2010, 19.05 h

Aquest ninot es deu creure que tots els catalans som una patuleia de imbècils ho que ..? Les explicacions que diu que CDC ja va donar, son per una part de les milionàries subvencions que li feia arribar el MILLET, via Àngel "sis ales"....ara el que s'ha descobert es una altra "donació-espoliació" del PALAU via FERROVIAL-ACS , per anar a parar a mans de CDC per cobrir les seves despeses desmesurades de les campanyes i pre-campanyes electorals i poder fer front als pagaments dels sous cada ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
aruberuto fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 18.51 h

Cal veure com salten tots els partidaris del PSOE català i els que són botiflers partidaris dels grans botiflers escalfa seient. Segui una denúncia del PSOE català ik el seguiment de la resta del tripartit fa una pudor de podrit que tira d'esquena. I nomes falta un que sembla una maricona arrabiatta parlant contra CiU per desconfiar encara més. Per sectaris FEU FASTIC BOTIFLERS. Perdereu les eleccions i anireu a fer cua a l'atur i trobareu potser feina d'escombriàire...DESGRACIATS¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.