directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cas Millet també esquitxa la Guàrdia Urbana de Barcelona

Haurien rebut 140.000 euros en 'propines' de Montull a canvi de fer els ulls grossos a les irregularitats en les obres

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Les irregularitats del Cas Millet que aquests dies investiguen els Mossos d'Esquadra continuen destapant escàndols. Aquest dijous s'ha sabut que la Guàrdia Urbana de Barcelona hauria rebut fins a 140.000 euros en concepte de 'propines', segons les anotacions de les operacions comptables de Jordi Montull, l'exdirector d'administració del Palau de la Música. Segons les anotacions de Montull, els suborns a la Guàrdia Urbana eren perquè s'ignorés el xivarri a la sortida dels concerts i no sancionessin els camions de ciment que, durant les obres del Palau, embussaven el carrer. 'Els millors diners invertits', assegurava l'exadministrador del Palau a les seves anotacions. De confirmar-se aquestes dades estariem parlant de suborn reiterat al cos policial de l'Ajuntament de Barcelona. Des del consistori de Jordi Hereu asseguren que desconeixien els fets i anuncien que obriran un procés d'investigació per aclarir-ho.
Tal com informa El Periódico, als manuscrits de Montull amb les anotacions de la gestor econòmica hi consten 280 donacions a la guàrdia urbana de 500 euros per evitar multes i aconseguir la seva complicitat davant diverses vulneracions de la Llei, com les causades per les formigoneres o l'excés de soroll en acabats els concerts.

A més Montull enumera suborns a 50 veïns que s'haurien queixat per les molèsties de les obres, de 1.000 euros a cadascú, així com les retribucions en negre als vigilants de les obres. Aquesta és la justificació per escrit que fa Montull dels suborns a les seves notes: 'Els mesos de juny a octubre de l’any 2003, recordo que estaven omplint fonaments del que seria la segona ampliació del Palau. Setmanalment havíem de preveure propines i gratificacions, perquè les formigoneres ocupaven el carrer, abans Sant Francesc de Paula, i col·lapsaven tot el trànsit». Montull escriu en passat: és, doncs, una explicació de la seva actuació'.

En total, Montull assegura que va pagar a la Guàrdia Urbana, els vigilants de zona i els encarregats de la neteja dels carrers -que també són funcionaris municipals- prop de 200.000 euros.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jofre fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 20.31 h

#4 La pitjor corrupció és la dels inútils que cobren per fer malament les coses com la dels membres del Tripartit. Això de la Guàrdia Urbana és la xocolata del lloro en un ajuntament que manté les mateixes màfies que amb el franquisme. Són els mateixos, les mateixes empreses o les dels seus fills i segueixen repartint obres, feines, càrrecs i negocis en general entre la seva colla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
SOCIOVERGÈNCIA CORRUPTA fletxa a Barcelona i a Catalunya.
20 de maig de 2010, 17.58 h

Cada cop es van saben mes i mes casos de corrupció del cas Palau. Sembla que no hi a aturador. Mentre tant el Mas demana un canvi. Peró ara per a molt bona part de la societat catalana, ja no cola. Com diria aquell , " ARA JA NO TOCA", Ni Ciu i Mas es el canvi com mai el Montilla i PSC son socialistes. Simplement son ELS DE SEMPRE, PER FER EL DE SEMPRE....i l'unic que saben fer es CLAUDICAR i fomentar l'UNIONISME amb Espanya amb molta i bona "pasta gansa" de per mig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Mariona fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 13.54 h

Que en fa de temps que els ciutadans tenim la seguretat que els municipals dels nostres municipis van sucats i ben sucats. És el que ens permet entendre, per exemple, que a barcelona els sorolls dels bars i terrasses i els seus incompliments d'horaris de tancament siguin ignorats per la Guàrdia Urbana de forma sistemàtica. Això sí, quan ja són les quatre de la matinada i els veïns han acumulat quinze queixes telefòniques a la Guàrdia Urbana, el bar rep una trucada d'un municipal dient-l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de maig de 2010, 13.43 h

Aquests P$OEmontillistes sembla que hagin trepitxat merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de maig de 2010, 13.43 h

Els ulls grossos, no la vista grossa. Ho corregiu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.