directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Gabancho: 'Laporta s'ha adonat que la política és un club més privat que el del Liceu'

L'escriptora presenta el llibre 'Joan Laporta. De la presidència del Barça al Palau de la Generalitat'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'escriptora Patrícia Gabancho ha presentat avui el seu darrer llibre, Joan Laporta. De la presidència del Barça al Palau de la Generalitat (L'Arquer-Columna), en què analitza amb el seu particular punt de vista el pas de Joan Laporta per la presidència del club blaugrana i la possible continuïtat política que tindrà l'endemà de les eleccions barcelonistes. Tal com ja va avançar directe!cat, l'assaig de Gabancho no és cap biografia oficial, perquè no s'ha entrevistat amb Laporta en cap moment -'No volia fer el que ha fet Rahola amb Mas', afirma-, sinó que ha optat per fer un retrat 'des de fora el seu entorn', rellegint i analitzant tot el que s'ha publicat sobre el mandatari barcelonista.
Patrícia Gabancho, Joan Laporta
Comparteix
   


Etiquetes
'De la mateixa manera que a El Preu de ser catalans vaig rellegir tot el que s'havia dit sobre els catalans, en aquest llibre també rellegeixo i interpreto tot el que Laporta ha fet, ha dit i se n'ha escrit', afirma. I continuant la comparació del seu llibre amb el de Pilar Rahola, dóna per bona la tesi de l'exdirigent d'ERC que 'a d'altres països, els grans herois són reconeguts com a tals. Aquí ens els carreguem: quan puges uns esglaons, tothom et fot clatellades'. Segons Gabancho, aquesta reflexió tant és vàlida per a Artur Mas com per a Joan Laporta.

'En aquest país, per ser algú has de ser membre de com a mínim un dels tres cercles importants: el Cercle d'Economia, el Cercle Eqüestre i el Cercle del Liceu. I Laporta no provenia de cap d'aquests!', s'exclama, ressaltant encara més el mèrit de Laporta a l'hora d'aconseguir la presidència del Barça el 2003. Però després d'haver enllestit el llibre, Gabancho es creu capacitada per a afirmar que 'Laporta s'ha adonat que la política és un club més privat que el del Liceu. Els polítics han reaccionat a les seves declaracions com si fossim a l'Edat Mitjana, pontificant sobre qui pot entrar al seu cercle i qui no.'

Gabancho -que defineix Laporta com 'un idealista, un Peter Pan que creu que tot és possible, però amb mala llet'- veu ben possible que el mandatari barcelonista s'acabi presentant a les eleccions al Parlament: 'Tinc aquesta sensació. I, si ho fa, farà forat, però no pas per ser populista, sinó per ser independentista.' Tot amb tot, no veu gaire clar que acabi fent el salt polític de la mà de l'associació Reagrupament: 'Ha dit que ho està estudiant, però també ha deixat clar que vol la seva gent.'

Preguntada sobre quin ideari polític pot amagar Laporta més enllà del seu independentisme, Gabancho afirma: 'Sempre s'ha mogut en un entorn de calers, però amb sensibilitat social.' I comparant-ho amb la política anglesa, s'atreveix a afirmar que Laporta podria ser una mena de Nick Clegg català, el líder dels socialdemòcrates: 'Liberal, però amb esperit social.'




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
SOCIOVERGÈNCIA CORRUPTA fletxa a Barcelona i tot Catalunya
21 de maig de 2010, 10.32 h

SI i tant que es un CLUB privat, però no tant com el CLUB del PALAU DE LA MUSICA. Mira si era de privat el PALAU que només i xuclaven els nois del PSC i CDC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel T. fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 20.26 h

#4 Al novembre si aquesta pàgina funciona ja m'ho diràs. Totes les enquestes, les vostres incloses, us donen un màxim de 15 diputats. I això abans que Laporta oficialitzi la seva candidatura. I com el votant de CIU és fidel en un 92%, us tocarà el rebre i perdreu entre 4 i 8 escons més. Resumint que si arribeu a 1= podeu estar contents. Foteu fora els directius actuals, per inútils i traïdors, i potser d'aqui a 4 anys tingueu alguna opció de participar en el procés d'independència. I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Cèsar Borja fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 20.00 h

M'acabo de llegir el llibre. És un relat esplèndid, difícil de classificar en aquest món tan compartimentat: esports, política, història, literatura? És la mirada brillant de Patricia Gabancho sobre nosaltres mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
SOCIOVERGÈNCIA CORRUPTA fletxa a Barcelona i a Catalunya.
20 de maig de 2010, 18.01 h

SI, però no tant com el del PALAU DE LA MUSICA. Mira si era de privat el PALAU que només i xuclaven els nois del PSC i CDC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 16.25 h

#3 I Espanya està acollonida amb el Laporta, no? i la teva opinió sobre ERC si que la trobo de manual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de maig de 2010, 15.56 h

#2 No siguis demagog tio! La Patrícia es refereix al fet que si no estàs apadrinat i vols anar per lliure sense concessions i sense complexos, aleshores ho tens fotut. Laporta fa por a molta gent, no només a ERC, pq és incontrolable. I ERC està clar que és molt controlable. Tant és així que España està encantada de veure com els independentistes són capaços de formar governs de progrés nacional-españols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa barcelona
20 de maig de 2010, 15.31 h

En aquest país hi ha molta gent que és algú de fet el 99, 999% no pertany a cap d´aquest Círculos, o tu ets una ningú o potser ets d´algun d´aquest Círculos ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel T. fletxa Barcelona
20 de maig de 2010, 15.06 h

Bona anàlisi de la Gabancho, gens sospitosa de ser ni independentista ni de dretes. No és la primera opinió que Laporta es presentarà i farà forat i que és liberal com el Clegg. Pot impedir la majoria absoluta o suficient de CIU i incomodar-li les coses. Per això crec que paga la pena donar tot el nostre recolçament. No hi ha altra millor opció de perfil independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.