directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Sabadell habilita 39 col·legis electorals per a la consulta sobre la independència

Es necessitaran fins a 900 voluntaris · Ja ha votat el 3% del cens

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 30 de maig a la ciutat de Sabadell comptarà amb 39 col·legis electorals repartits pels diferents barris de la localitat. Així ho han explicat els responsables de la consulta sabadellenca que han afirmat que per assegurar el correcte desenvolupament de la jornada caldran uns 900 voluntaris. Ara per ara, ja han exercit el seu dret a vot 5.193 ciutadans de la localitat, el que representa el 3% dels 200.000 electors que tindran dret a acudir a les urnes. Els organitzadors preveuen doblar aquesta xifra en els propers dies per tal d'assolir un índex de participació similar a la d'altres municipis on ja s'ha fet la consulta.
consulta sabadell 30M
Comparteix
   


Etiquetes
La consulta sobiranista a Sabadell encara la seva recta final. Els organitzadors han donat a conèixer els locals de què disposaran el proper diumenge 30 de maig per poder desenvolupar la jornada democràtica.

'El 95% dels electors tindran un col·legi electoral per anar a votar ubicat a menys de 500 metres de casa seva', comenta Marc Monràs, director de la campanya que explica que en total hi haurà 39 col·legis electorals, entre els quals n'hi ha 8 de titularitat municipal i un que cedirà la Generalitat. 'Hi haurà seus electorals repartides per tots els barris del municipi', assenyala.

El districte on hi haurà més locals és el del centre, tot i que els responsables de la consulta destaquen l'esforç que s'ha dut a terme per poder arribar altres zones com Can Puiggener, la Creu de Barberà, Torre Romeu o Can Rull.

Dels 39 col·legis n'hi haurà 35 de fixes i quatre que només estaran oberts al matí o la tarda. Aquest és el cas del Club Natació Sabadell, el Parc Taulí o el Cinemes Imperial, entre d'altres.

Per tal d'assegurar el correcte desenvolupament de la jornada els responsables de la consulta han indicat que caldrà 616 voluntaris que s'ocupin de les meses i 373 que duguin a terme tasques de suport: 'Ara per ara tenim 625 voluntaris', explica Monràs que afirma que en els propers dies confia que la xifra s'incrementi.

En cas que no s'assoleixi el previst Monràs espera poder comptar amb el suport de persones procedents d'altres localitats de Catalunya: 'M'agradaria que poguéssim dir que la consulta s'ha dut a terme només amb persones de Sabadell', explica el director de campanya.

Un total de 5.192 persones ja han votat

Actualment han votat més de 5.000 persones a través del sistema de vot anticipat, el que representa el 3% del total. Marc Monràs confia en poder doblar aquesta xifra en els propers dies per tal d'assolir unes xifres de participació similars a la d'altres municipis on s'han dut a terme consultes. Tot i això el cap de campanya és realista i assegura que 'contra més gran és la ciutat més difícil és mobilitzar la ciutadania'.

En referència a la participació Monràs ha reconegut que la feina als barris és més durà que al centre. Tot i això ha apuntat que els ha sorprès la resposta que han rebut per part de la població estrangera que fa pocs anys que viu a la ciutat: 'A diferència de les persones que van venir de la resta de l'estat als anys 60 o 70, aquests immigrants que no tenen un carnet d'identitat amb nacionalitat espanyola', explica Monràs que afegeix que aquests ciutadans veuen les consultes com una oportunitat de poder expressar al seva voluntat democràtica: 'Senten que els seus drets s'estan equiparant als de la resta de ciutadans de Catalunya'.

La propera setmana es duran a terme els darrers actes de la campanya sabadellenca que finalitzarà el proper 28 de maig amb un espectacle que es durà a terme a la plaça del Mercat Central de la ciutat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
20 de maig de 2010, 18.47 h

És que els del directe.cat s'han equivocat dient que hi ha 200.000 persones amb dret a vot, si veieu aquest comentari corregiu-ho!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de maig de 2010, 18.15 h

#2 Coi, evidentment que el 3% no és de 200.000 habitants. És de les 172.726 persones del cens. Les mates no fallen!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de maig de 2010, 16.19 h

200.000 és el nombre d'habitants de Sabadell (que de fet són una miqueta més), no el nombre d'electors.

No cal ni agafar la calculadora per veure que 5.000 no és el 3% de 200.000.

En tot cas, prenent els vostres números surt un cens aproximat de 173.000 electors.

Aquestes mates!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
20 de maig de 2010, 15.13 h

Només catalans hauria de tenir dret a votar, m'encanta l'idea que espanyols poden decidir futur de catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.