directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Les joventuts polítiques europees a favor del #9N2014

Representants de Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Irlanda, Grècia, Gal.les, Galicia i País Basc signen un document en defensa del dret a decidir

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Aquesta tarda s’ha presentat al centre cívic Pati Llimona un document a favor del dret a decidir signat per diverses joventuts polítiques d’arreu d’Europa. El document aposta pel dret a decidir de tots els pobles de forma democràtica i per treballar conjuntament per una nova Europa més democràtica i on la ciutadania tingui més poder de decisió. La presentació s’ha fet en el marc d’una jornada internacionals organitzada per les Joventuts d’Esquerra Republicana i amb la participació de les delegacions vingudes de Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Irlanda, Grècia, Gal·les, Galícia i el País Basc. 



Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
El dret a decidir defensat per les forces polítiques joves dels països europeus

La jornada ha tingut lloc aquest dissabte a Barcelona i les diverses entitats participants han pogut debatre sobre la necessitat d’una revolució democràtica a Europa. En ella s’han analitzat diversos moviments socials i democràtics que han tingut lloc a Europa i les seves conseqüències, s’ha destacat la necessitat de tenir una democràcia més participativa i la importància de preguntar a la societat sobre els temes importants del país respectant sempre els principis democràtics.  El document tanca amb el suport de totes les delegacions sota signants a favor del dret a decidir del poble català i el seu compromís amb la consulta sobre la independència convocada pel 9 de novembre, convençuts de que la comunitat internacional ha de respectar el resultat de les urnes en un procés democràtic.

Buscar complicitats internacionals a favor del dret a decidir

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha destacat que “en un moment històric com l’actual, és molt important teixir complicitats internacionals per a falcar i explicar el procés català a tot el món”, així mateix, ha destacat que aquesta “és una cita important ja que totes les joventuts han recolzat el dret a decidir del poble català i han donat suport al referèndum del 9 de novembre”.

La secretària de política internacional i cooperació de les JERC, Ariadna Jou, ha destacat que aquestes jornades són “una oportunitat per teixir ponts entre els diferents pobles i treballar per enfortir els nostres llaços en pro de la solidaritat internacional”.  De la mateixa manera ha valorat “molt positivament l’experiència, ja que és el primer cop que una organització política juvenil catalana ha aconseguit convocar diferents delegacions vingudes de diferents estats i nacions d’arreu d’Europa per donar suport al procés català”.

Delegacions internacionals a la V catalana del 11S

Les diverses delegacions internacionals estaran encara uns dies a terres catalanes i participaran dels diversos actes que les JERC tenen previst celebrar, així com en la multitudinària Via Catalana que tindrà lloc l’onze de setembre. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
OpBarnet fletxa L'Hospitalet de Llobregat
9 de setembre de 2014, 15.54 h

#4 Si quieres saber en representación de qué partidos han firmado esos "Erasmus", descárgate el documento relacionado que aparece debajo de las fotografías, a la derecha (Document signat per les forces polítiques jovenils a favor del dret a decidir); mira que se lleva lo de criticar sin tomarse la molestia de saber si es con razón.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
PereelDigne fletxa Granollers
9 de setembre de 2014, 03.33 h

Bona feina la que fan les JERC. Altres organitzacions que es diuen independentistes n'haurien d'aprendre per comptes de fer servir l'esprai i l'encartellada amb cola arreu i sense demanar permís.
Endavant el jovent combatiu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
DFASDF fletxa SDFSDFA
8 de setembre de 2014, 19.43 h

EN LA HISTÒRIA ELS PAÏSOS S'HAN FORMAT PER MATRIMONIS REIALS O PER CONQUESTES. I S'HAN MANTINGUT PER LES LLEIS I PER L'EXERCIT. I ENCARA HO VOLEN CONTINUAR MANTENINT D'AQUESTA FORMA.
POT SER EN EL FUTUR LES PERSONES PODRAN TRIAR A QUIN PAÍS VOLEN PERTANYER. HO FARAN DEMOCRÀTICAMENT I SENSE TRAUMES. SERÀ UNA DECISSIÓ QUE SEMPRE PODRÀ SER VOTADA DE NOU. AD-HUC ÉS PODRIAN COMPARTIR DIVERSES ADMINISTRACIONS E IDENTIFICACIONS SI SON DEL GUST DELS CIUTADANS.
PER QUE EL PAÍS HA DE SE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de setembre de 2014, 11.03 h

Bon senyal que les joventuts de partits polítics i moviments cívics d'Europa estiguin amatents al progrés d'un continent unit de manera versemblant, no la unitat de la possessió com la del regne d'Espanya. Europa unida a través de les nacions lliures, pluralitat és riquesa i democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de setembre de 2014, 10.30 h

Un detalle: ¿a quién o en representación de qué firman estos jóvenes europeos este documento? Lo digo porque en la información no se dice nada. ¿A qué partido político o agrupación pertenecen? ¿A cuántas personas representan? Cualquiera puede deducir que si no se dice nada en el documento, será porque es un detalle sin importancia, a lo mejor la misma importancia que tienen como representantes de no sabemos quién. Quizá son simplemente estudiantes de Eramus que pasaban por aqui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Internacionalitzem la nostra causa fletxa i GUANYEM-nos la llibertat
8 de setembre de 2014, 09.52 h

http://www.youtube.com/watch?v=RtF2djy6U-s

Catalunya no va unir-se voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida però ara recuperarem amb vots allò que ens prengueren per les armes. La gent ens hem alçat en urnes per construïr un nou país, un país millor LA REPÚBLICA DELS CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
7 de setembre de 2014, 16.56 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
7 de setembre de 2014, 14.23 h

Esta sí es una reunión de futuro próximo y espero que no cambien de parecer cuando pasen los años.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.