directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

I tres-cents anys després, alcem el cap

Alguns dels grans protagonistes del procés, a poques setmanes del Dia D: Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, José Ignacio Wert, Màrius Carol, Miquel Iceta i Albert Rivera.

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Som a punt d’alçar el cap. És un dia emocionant. Just avui fa tres segles, tal i com tantes vegades van demostrar durant aquells 414 dies de setge, els catalans resistents d’aleshores donaren testimoni (a milers, amb la vida) del seu compromís amb la sobirania de les institucions, de l’estat, que els seus avantpassats havien construït al llarg de tantes centúries. I avui, després que s’hagi imposat als seus descendents (per herència o per adopció) la feixuga dependència política de l’eixuta Espanya castellana, som aquí, a punt de recuperar-la, de guanyar-la, d’exercir-la. Per construir un país nou.

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy, Mariano (president del Govern espanyol).
L’esfinx de la Moncloa.
Amb l’habitual menysteniment que ens regalen, el màxim responsable de fer-nos curtcircuit al procés porta mesos encegat de supèrbia. Intoxicat, juntament amb el seu gabinet de crisi, per la seva pròpia propaganda, està convençut que això nostre és una flamarada i que acabarà per escampar. Que se’ns passarà. També, tot i que l’establishment català s’arrossega de genollons a cada oportunitat per demanar una tercera via, continua convençut que als catalans, ni aigua, que qualsevol concessió ens deixarà insatisfets i desfermarà contra ell la bèstia de la caverna i la ira dels seus barons ofesos. I així ens hem plantat on som, sense moure ni una cella. I tot i les amenaces, que aniran a més, no en dubteu, l’estaquirot continuarà exactament igual abans i després del 9-N. Sí, tres milions de catalans (creuem els dits) votarem i encara continuarà convençut que no cal moure’s. Fins que frau Markel, molt amablement, li indiqui que els creditors volen cobrar.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol de l’Interior).
Les clavegueres al servei de sa majestat.
Que ningú es mami el dit: ens enfrontem a un Estat i els darrers mesos han constituït una demostració de l’àmplia gama de recursos, blancs i negres, dels qui els països que controlen els seus recursos públics disposen per defensar els interessos propis. De fet, per això en volem un de nostre. La guerra de la informació i l’espionatge ha provocat aquests darrers mesos víctimes tan capdavanteres com l’exhonorable; també, veritables intoxicacions com les de la campanya electoral de les darreres eleccions autonòmiques contra el candidat Mas. El ministre català del govern espanyol, a més de crear una potent delegació del CNI a la capital catalana i d’enviar-nos milers i milers de policies sense missió coneguda, tampoc no ha dubtat, tot recolzant el seu homòleg d’Exteriors, a intoxicar l’opinió pública amb avisos apocalíptics de divisions familiars. Un paper, el seu, de raó d’Estat i francament immoral.
 
Wert, José Ignacio (ministre espanyol de Cultura i Esport).
Re-espanyolització tardana.
El gran científic social del govern espanyol està convençut que això d’aquí cal afrontar-ho des de ben a baix, arrencar-ho d’arrel. Cal recuperar el control que la Transició va disgregar. Es imprescindible (en el marc d’un atac per terra, mar i aire, arreu dels Països Catalans) desmuntar l’escola del país, pedra angular d’una societat que, des de fa trenta-cinc anys, ha sabut crear consciències lliures, capaces de pensar per sí mateixes, sense l’enyorat adoctrinament de l’escola franquista, per la qual, tanmateix, van passar molts dels actuals independentistes. La nostra espanyolització ha passat també per l’aturada del retorn de la documentació confiscada pel feixisme als catalans el 1939 i per la legitimació d’aquell acte, a base d’exigir-nos ara que faci camí de tornada a Salamanca, setanta anys més tard, una part de la que havia estat lliurada des del 2006 a la Generalitat.
 
Carol, Màrius (director de La Vanguardia).
Sense notícies de la veritat.
Es difícil triar un sol protagonista en el front mediàtic del procés: en José Antonio Zarzalejos, per exemple, amb les seves anàlisis/amenaces és dels més preclars. Des de la famosa trucada de sa majestat al comte de Godó de finals de 2012, en l’àmbit dels mitjans de comunicació, el procés està desvetllant estampes realment patètiques. Un mimetisme invers de desesperació creixent: sigui a l’edició en paper o a la digital (transformades a ritmes diferents), els titulars de “La Vanguardia” ja no es diferencien gaire dels d’”El País”, que ja no es diferencien gaire dels d’”El Mundo”, que ja no es diferencien gaire (si és que parlant de Catalunya alguna vegada s’havien diferenciat) dels de l’”ABC”. Tot un exèrcit d’opinadors, molts d’ells a sou de l’establishment d’aquí i d’allà, de tot signe ideològic, s’han llançat a desenvolupar complexíssimes argumentacions encaminades a negar-nos el dret a decidir lliurement el nostre futur polític.
 
Iceta, Miquel (primer secretari del PSC).
L’ensorrament d’un projecte.
Des del ridícul de la senyora finalment d’Ullastrell, la figura de Pere Navarro havia entrat en una espiral sense solució. Certament, la seva missió d’encapçalar un partit en caiguda lliure no era precisament fàcil. El PSC és ja una marca inviable, en el context d’una crisi dels partits catalans que ens deixarà, en pocs mesos, probablement, un panorama de sigles completament diferent. L’esmicolament de l’antic espai socialista i el reagrupament a l’entorn d’un centre-esquerra plenament compromès amb la llibertat del país. Entretant, el grup que dirigeix el partit des de fa més de vint anys mal viu, amb el bomber Iceta com a cap de files, convençut que la Consulta del 9-N no se celebrarà i que només a partir d’aleshores ells en podran recollir les restes del naufragi. L’estampa del seu definitiu descrèdit es produirà quan, disgustats, aquell dia ens vegin votar mentre criden al boicot del braç de Ciudadanos i el Partido Popular.
 
Rivera, Albert (presidente de Ciudadanos).
Credibilitat ressentida.
La novetat fa de bon vendre. En un context, llargament covat, de descrèdit gairebé total dels partits, Ciudadanos ha sabut durant alguns anys fer-se amb un cert espai dins el dependentisme català, pouant en el creixent desgast del PP i el PSC. Durant els darrers mesos, però, a mesura que el procés s’ha consolidat, Ciudadanos s’ha caracteritzat per multiplicar exponencialment la seva presència a les tertúlies dels mitjans (en combinació amb la de la seva marca blanca Societat Civil Catalana), a l’hora que es presenta com a víctima d’una suposada persecució (i com desitgen la violència inexistent del procés!). La seva credibilitat, però, ha patit els seriosos revessos de la imputació per frau fiscal de l’implacable diputat, croat contra la corrupció, Jordi Canyas, i del cas del compte a Suïssa de l’eurodiputat i exguerriller Javier Nart. Amb raó, doncs, el fenomen Podemos comença a mossegar i a esmicolar el gran espai del dependentisme que havia d’encarnar en solitari Ciudadanos.


Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de setembre de 2014, 17.09 h

#39 Segueixes confirmant el diagnòstic, ets un fantasma pajillero que no es menja una rosca. Que no te n'adones, imbècil? EspaÑol tenias que ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
13 de setembre de 2014, 16.32 h

#34 mira , doctor de mierda, benway o sedway o como tu puta madre catalana te pusiera de nombre, so cabrón,...yo,aquí donde me ves, follo más que tú de aquí a perpiñán,tío, seguramente ya me he beneficiado a tu hermana o incluso a tu madre, y por eso estás celosa, maricona, pero los españoles os vamos a dar por el culo, cuando entremos en barcelona y os hagamos prisioneros, os voy a follar por el ojete, me voy a ocupar personalmente de vuestros culos,os voy a poner como el bebedero de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de setembre de 2014, 14.44 h

#36 Fins i tot surt la mala olor a travès de la pantalla de l'ordinador. Alberto Anacleto Flatulencio Aragoneses, a veure si et dutxes d'una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Sadurní fletxa Catalunya
13 de setembre de 2014, 12.21 h

Si Catalunya s´independitza sense cap acord amb Espanya, el deute total se´l haurà de quedar Escanya. Llavors resultarà que ELS ESCANYOLS SERAN ELS ESCANYATS.
Bye, bye, apañuelos.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
En el Siglo VII antes de Cristo (Victor Cucurull dixit). . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit). fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos los catalanes).
13 de setembre de 2014, 11.55 h

La deuda de la Generalidad ha aumentado un 73,6% desde la llegada de Artur Mas
El Gobierno autonómico de Cataluña cierra el mes de junio con un pasivo de 61.836 millones de euros (de lejos, el mayor de todas las CCAA), lo que supone un incremento de 26.220 millones desde finales de 2010. Este ritmo de crecimiento supera con creces el de la deuda del conjunto de las Administraciones Públicas españolas, que en ese período aumentó un 56%.
http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2014/09/la-de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
12 de setembre de 2014, 15.38 h

#30 Jo també felicito als francesos, pero reconec que tampoc era per tant, treient als catalans, juguen com unes marietes borratxes; totalment a to amb el pais que defensen. UNA MIERDA PINCHADA EN UN PALO SECANDOSE "CARA AL SOL".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
12 de setembre de 2014, 15.26 h

#32 En llanito para que no tengas ninguna escusa: DIME DE QUE PRESUMES Y TE DIRE DE QUE CARECES. A juzgar por lo que escribes ets un garrulo inculto (te crees muy listo) eres un fantasma pajillero, seguramente virgen (presumes de follar a mansalva) y ni siquiera has tratado nunca con una catalana (los catalanes tendremos muchos vicios , pero la zoofilia no esta entre ellos) En el fondo eres como tu espaÑa del alma: UNA MIERDA QUE SE ESTA SECANDO "CARA AL SOL". Que te den, imbecil, que seguro q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Catala lliure fletxa Catalunya lliure
12 de setembre de 2014, 13.42 h

#32 idiota profund


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
12 de setembre de 2014, 13.28 h

#21 fredo ?? qué nombre más gilipollas,no ?? tú que eres , el hijo del Padrino, Fredo, el cobarde cagao que no defendía a su padre cuando lo intentaron matar ??? qué asco de nombre,...es nauseabundo,...además , los catalanes no habéis tenido suerte con la diada, ha sido una cagada, no ha ido casi nadie, las cifras las inflan los de la generalidaz,ja,ja,...estáis acabados catalas,...me voy a fumar un porrito y a meterme una raya de farlopa, que es muy buena para la polla,se pone gooorrda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
12 de setembre de 2014, 12.55 h

#8 Se ve que les ha entrado la pájara a las selecc. españolas de futbol y basket al mismo tiempo, deberían tomar más dosis de doping para rendir en condiciones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.