directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Mas mostra fermesa davant la consulta i Rajoy

El president diu que el poble català “tornarà a demostrar al món quina és la via catalana d'entendre la democràcia i la llibertat"

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president Mas en el missatge institucional amb motiu de la Diada ha assegurat que els catalans evidenciaran de nou que “la majoria social que fa possible el procés polític que viu Catalunya no defalleix, sinó que continua més viva i forta que mai”. Una actitud de la qual ha afirmat que “se n’hauria de prendre bona nota”. En aquest sentit, s’ha refermat en el seu compromís per convocar la consulta i ha recordat al Govern i a les institucions de l'Estat que “encara són a temps per escoltar el clam pacífic i democràtic d’aquest poble”, perquè  “Silenciar la veu d’un poble que vol parlar és un error; negar el vot a qui veu en les urnes la solució i no pas el problema és un error doble”, ha defensat.
 

Comparteix
   

El nostre sentit de la democràcia ve de molt lluny
 
L'any de la commemoració del Tricentenari, el president ha volgut adreçar als ciutadans el missatge institucional de la Diada des del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, per la seva “significació històrica especial”, ja que el 1706 s'hi reuniren les darreres Corts Catalanes convocades per l'arxiduc Carles. Unes Corts creades al segle XIII i hereves de les assemblees de Pau i Treva que “són considerades el naixement del primer parlamentarisme a Europa.
 
 
El saló del Palau de la Generalitat va ser el lloc on l'any 1713 es prengué la decisió de defensar les Constitucions Catalanes i resistir heroicament a Barcelona, fins que es produí l'entrada de les tropes borbòniques l'11 de setembre de 1714.
 
El president ha assegurat que, “en moments en què es vol menystenir, desvirtuar i fins i tot negar el nostre passat com a país, es fa més necessari que mai commemorar el que hem estat”, i recordar que la defensa heroica de Barcelona, i de tot Catalunya, va ser “per defensar unes lleis de les més avançades del moment i que es contraposaven al poder absolut exercit de manera absoluta”.
 
Que la unitat no s’esquerdi
 
Avui, tres segles després dels fets de 1714, el president ha subratllat que “la Nació Catalana és viva; tenim país; i ens preparem democràticament, cívicament i pacíficament per decidir el nostre futur col·lectiu”. I ha afegit que “la majoria social i el consens polític que el vertebra” són els dos pilars sobre els quals es recolza el procés polític català.
 
En referència a aquest consens polític, el president ha assegurat que la seva voluntat és que "aquesta unitat no s’esquerdi i, fins i tot, es pugui ampliar”, per seguir donant resposta a la voluntat majoritària del poble.
 
 
“silenciar la veu d’un poble que vol parlar és un error”
 
 
El president Mas ha recordat que el poble català “no vol imposar una decisió”, sinó que “vol ser escoltat, vol parlar, vol votar i vol arribar a bons acords per a tothom”. i que vol fer-ho “per guanyar el nostre futur i poder decidir com donar millor resposta a les necessitats dels nostres conciutadans”.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha subratllat que “no ens mou l’afany de ser millors que els altres, sinó de ser millors nosaltres mateixos”, i que l'aspiració del poble és tenir “un futur millor” que passa per la “concòrdia i de solidaritat” amb la resta de pobles d'Espanya i d'Europa.
 
“Anhelem ser tractats com les altres nacions del món i, per tant, poder decidir per nosaltres mateixos sobre la nostra economia, el nostre benestar, els nostres serveis públics, la nostra identitat i la forma de relacionar-nos amb les altres nacions d’Europa i del món”, ha defensat. i ha afegit que Catalunya vol construir aquest futur “reforçant els nostres molt antics lligams amb Europa”.
 
En aquesta construcció d'un país millor, el president ha assegurat que “la nostra ambició de qualitat democràtica ha d’estar a l’altura de la llarguíssima trajectòria de conviccions democràtiques del nostre país”, i que el fet d'haver tingut un dels parlaments més antics d’Europa “hauria de ser un potent estímul per aspirar a tenir una de les millors democràcies d’Europa”.
 
“En aquesta hora gran que viu Catalunya, un cop més sota la mirada atenta i potser curiosa del món, us convido a totes i a tots a projectar la millor realitat del nostre país:la Catalunya convivencial, cívica, culta, respectuosa, tolerant i integradora; i la Catalunya compromesa amb la justícia social, fidel a la seva tradició dinàmica, emprenedora i creativa, i amant de la llibertat i de les llibertats”, ha reblat el president de la Generalitat al final del seu missatge.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
11 de setembre de 2014, 13.52 h






SOY LA REINA DE LOS MAREEEEEEEEEEEES


LA DIVIIIIIIINA RESPLANDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR



Oich, se me ha puesto el culo tan ansioso desde que he escrito aquellas guarrerida españiolas a la Maria Dolors, que cuando yegue mi nobio y me la meta pol trasero, mi esfinter se cerrará con la contundencia de un cortapuros.



Oooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiich . . . ¡¡¡ que yege pronto el muy cabrong !!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
11 de setembre de 2014, 13.42 h




Hay carajo, que se me a quedado un piazo de morcilla asalsichada metido en el culo, i no me lo voy ha poder sacar asta que benga mi nobio i me meta dentro su chorra amante.

No sé que me passsssa estos dias, que estoy de una mala suerteeeeee . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
11 de setembre de 2014, 13.38 h


#28 que pasa loli, quieres que echemos un casquete ?? estoy que me salgo, y eso que me he hecho una paja hace media hora, que ví una gachona, ya talludita ,por lo menos 45 tacos, pero estaba de buena, que no veas, unas tetas, una boca de perra viciosa, ufff, qué ganas me entraron, me puso la cabrona más caliente,...!!!
bueno, qué ?? te decides a hacer el amor conmigo,nena ???
las catalanas teneis fama de ninfómanas, y esas son las que me gustan a mí, que le vaya la marcha, que le guste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
11 de setembre de 2014, 13.34 h

pedimos a los españoles que colaboren con la Independencia de los Pueblos y Naciones que están bajo el yugo español.
Desde las distintas coordinadoras que luchan por la libertad de los pueblos queremos que la gente cambie su modo de pensar caracterizado por el inmovilismo y permitan el comienzo de un nuevo tiempo de libertad para naciones como Catalunya, Galiza, Euskalherria,etc.
Vivan las naciones y los pueblos y la Independencia !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
11 de setembre de 2014, 12.47 h

PRESIDENT, ENDEVANT I LI AGRAIEXO DE TOT COR, EL ESFORÇ PERSONAL QUE REPRESENTA AQUET MOMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
11 de setembre de 2014, 12.03 h

LLAMAMIENTO AL PUEBLO CATALÁN

Catalanes !!

Llega un año más la fecha de la Diada,y tenemos que demostrarles, a los españoles, todos los que estamos por la Independencia de las Naciones, que vamos a luchar por las libertades siempre, hasta el final, hasta conseguir la victoria o morir, no nos rendiremos !!
El Pueblo Catalán ha demostrado a lo largo de los siglos su capacidad de lucha contra el intento ,siempre vano , por parte del imperialismo español, de someterlo y poder actuar a su an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
11 de setembre de 2014, 11.54 h

http://www.youtube.com/watch?v=lVDOPDAVxN0

Un altre vídeo per internacionalitzar, el president de la Generalitat, Artur Mas, parlant de la independència de Catalunya a Euronews.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
L.Mental fletxa Empordà, CATALUNYA, un dels PAÏSOS CATALANS
11 de setembre de 2014, 10.53 h


#4
#6
#10
#12 Manoi, quina mala pata, veig que torna a passar el mateix. Si un enllaç se superposa amb el "llegir més", en clicar-hi, no s'obre el llegir més sinó l'enllaç. Apa, posem una bona parrafada al davant, i provem d'evitar aquesta enutjosa coincidència, alhora que demanem respectuosament als admirats (per sacrificats) redactors del Directe!cat si poden fer quelcom per a evitar que passi aquest curiós efecte informàtic.

Tornem-hi, esperant tenir més sort aquesta vegada:


... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
L.Mental fletxa Empordà, CATALUNYA, un dels PAÏSOS CATALANS
11 de setembre de 2014, 10.48 h


#4
#6
#10
#12 Veig que al meu comentari #19 l'enllaç ha coincidit amb el "llegir més", i no es pot llegir sencer. Doncss Tronem-hi:

Tu ets el Miguel Romualdo, que sota l'àlies Lorenzo Bach (l'ANALFABET que es pensava que els gots eren un poble i els visigots uns altres, veieu http://www.directe.cat/noticia/319617/militants-dudc-es-donen-de-baixa-per-lactitud-de-duranLlegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
B.Urleta fletxa Pobres CASPAnyols esPANOLIS, om s'esforcen en intentar molestar-nos, aconseguint només fer-nos riure i xalar de veeritat ! ! * ! !
11 de setembre de 2014, 10.41 h



#22 huah huAH HUAAH HUUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! . . . pobre ALBERTU -ANACLETU-FLATULENCIU ARAGONESITU, com malda i es capfica en "disseminar el seu evangeli salvador"

Aquest pobre nano ens resulta IMPRESCINDIBLE per a recordar com són els CASPAnyols esPANOLIS del país veí.


Moltíssimes gràcies, Albertu-Anacletu-Flatulenciu Aragonesitu, moltíssimes gràcies pels farts de riure amb els que ens obsequies.



Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.