directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La 'V' de la independència comença a prendre forma

Arrenquen les actuacions musicals als escenaris dels extrems de la Diagonal i la Gran Via

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Milers de persones amb samarretes grogues i vermelles s'apleguen des d'abans de les quatre de la tarda a l'Avinguda Diagonal i la Gran Via per començar a donar forma a la 'V'. En un ambient festiu, els manifestants han començat a ocupar els diferents trams. Des de les quatre de la tarda han començat les actuacions musicals als escenaris situats als extrems de la Diagonal i de la Gran Via. Serà cap a tres quarts de cinc de la tarda que les dues capçaleres, situades a 200 metres del vèrtex, començaran a caminar per completar la 'V' a la plaça de les Glòries.







Comparteix
   


Etiquetes
A l'escenari 'Voluntat', ubicat a la plaça de Pius XII, hi han tocat el cantautor ebrenc Joan Rovira i el grup Pepet i Marieta. També a l'altre extrem de la 'V', a la plaça Sarah Bernhardt de la Gran Via, hi ha diverses actuacions musicals, de la mà de 9Son, Elèctrica Dharma i Pep Sala.

El centre Barcelona ja s'omple de participants de la 'V' vinguts d'arreu de Catalunya

Samarretes grogues i vermelles, estelades, entrepans per dinar i voluntaris de l'ANC ultimant preparatius són els protagonistes d'una jornada festiva i familiar
Barcelona (ACN).- El centre de la ciutat de Barcelona ja s'està omplint de participants a la 'V' vinguts d'arreu del país i de la pròpia capital. A les onze del matí la zona al voltant del Born, el passeig Lluís Companys, el Fossar de les Moreres i el monument a Rafael Casanova eren plens de gent, com és habitual, però també s'anaven omplint altres espais com la plaça de Catalunya, el passeig de Gràcia o la Gran Via. Famílies, grups d'amics o membres d'entitats apolítiques però vestits amb estelades i samarretes grogues o vermelles han anat omplint els carrers, les terrasses dels bars i les voreres, passejant, descansant o esperant l'hora de la 'V'.
 
L'ambient d'aquest dijous al matí al centre de Barcelona es podria qualificar de barreja entre el que hi havia fa dos anys, amb la gran manifestació al passeig de Gràcia, perquè gent de fora la ciutat ha acudit a la capital del país, el de l'any passat, amb la Via Catalana, perquè la ciutadania ha hagut d'escollir un tram concret i posar-se una samarreta determinada, i el d'una final europea de futbol, amb càntics, banderes, samarretes i molta alegria. En aquesta ocasió, tot i que semblin d'equips diferents, els grocs i els vermells animen el mateix equip.
 
Banderes occitanes, quebequeses, navarreses o basques també s'han solidaritzat amb la causa catalana. Els bascos han portat un grup folklòric vestit de vaca que han fet una petita i curiosa actuació a la plaça de Catalunya. Mentrestant, venedors paquistanesos aprofiten per vendre estelades a tothom qui poden, com fan amb els paraigües els dies de pluja.
 
Alguns dels turistes que hi ha pel centre de la ciutat semblen despistats, pel fet que els comerços tanquin en dijous i que milers de persones es "disfressin" amb els colors del seu país. D'altres, més assabentats, pregunten el fons de les reivindicacions catalanes, com l'ús de la llengua, el finançament o el respecte a la cultura catalana.
 
Els que s'han aprofitat de la Diada i la nombrosa presència de visitants són els bars i restaurants del centre de la ciutat, que s'han preparat per vendre begudes i entrepans en quantitats importants.
 
Els qui més treballen són els voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que dividits en petits grups responsables de cada tram, preparen els cartells, equips de so i altres elements per ordenar la 'V'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de setembre de 2014, 22.41 h

#14 D'una puta i un mongol neix un español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Catala lliure fletxa CCatalunya lliure
13 de setembre de 2014, 20.51 h

#17 ets anormal per a no dir idiota integral


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
sdvdvdvdvdvdvdvdvdvdvdvdv fletxa ghdfghfdhdfhhhdfhdhdfhdfhdfhd
13 de setembre de 2014, 15.09 h

La deuda de la Generalidad ha aumentado un 73,6% desde la llegada de Artur Mas
El Gobierno autonómico de Cataluña cierra el mes de junio con un pasivo de 61.836 millones de euros (de lejos, el mayor de todas las CCAA), lo que supone un incremento de 26.220 millones desde finales de 2010. Este ritmo de crecimiento supera con creces el de la deuda del conjunto de las Administraciones Públicas españolas, que en ese período aumentó un 56%.
http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2014/09/la-de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
12 de setembre de 2014, 13.52 h

-comencen les actuacions. No "arrenquen"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Som i serem fletxa Barcelona
12 de setembre de 2014, 12.48 h

#14 El Bla-Bla dels malalts mentals com vostè acaba al bla-bla del sofà psiquiàtric i amb una dosi forta de medicació especial per aquesta malaltia


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
12 de setembre de 2014, 11.32 h

los catalanes la han cagado, gracias a la acción informativa de nuestro PSOE, y el apoyo de formaciones como pp,upyd,ciudadanos,el mensaje ha calado entre la gente y los que han ido al cuento de la V catalana han sido tres pelaos y un tambor. España de todas formas está preparada para tomar Barcelona por las armas, y ni todos los mozos de cuadras del mundo podrán resistir los embates del glorioso Ejército Español, sobre todo será digno de ver el avance formidable de la inmemorial Legión... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Alberto Anacleto Flatulencio Aragoneses fletxa CATALUÑA . . . ¡¡ É EPPANÑIA !!. . . . ¡¡ SUS LO JURO !!
12 de setembre de 2014, 08.09 h




Puèèè`. . . ettooooo . . . segun mi cuñao Paco, que estubió disfrasao de catalang en la manifestasiong (con grabe piligro de su bida) y que tubió tiempo de contarsus uno pol uno, ¿sabai cuantos erai, eing? Desizme, ¿lo sabai?

Yo no estubí , lo reconosco, pero comfio totarmente en mi cuñao Paco, que entiende un güebo de matimática (incluso sabe calculás quebraos y reglas de tre) y Paco sus contó uno por uno, de manera que a el (y a mi) ... ¡¡¡ NO MUS ENGAÑARAI !!!

Segun mi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Una lliçó de Democràcia i civisme fletxa Orgullós de ser Català
12 de setembre de 2014, 00.08 h

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

difonguem webs com aquesta: www.helpcatalonia.cat

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons, difonguem v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
M.Artell fletxa Espanya, niu de fanfarrons covards que mai no donen la cara i sempre donen el CUL.
11 de setembre de 2014, 23.41 h




#9 wait . . .




Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
11 de setembre de 2014, 23.00 h

#9 En llanito, para que te enteres: Te duelen los cuuatro gatos de Tarragona eh? Veo que se te ha desinchado el souflee...La espaÑa imperial una grande y libre, reserva espiritual de occidente solo mueve a cuatro fachas. En fin en las farmacias venden Prozac y demas...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.