directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Deu anys més tard, tornen les guies de viatge en català

Les darreres publicacions per a turistes en la nostra llengua eren de finals dels noranta · Cossetània Edicions repren el concepte amb quatre noves guies

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La bona salut de la indústria editorial catalana pel que fa a les novel·les d'autors catalans i traduccions no és homologable a la resta de publicacions. Així per exemple, des de finals dels noranta que no hi ha guies turístiques en català a les llibreries del Principat. Per trencar aquesta tendència i aconseguir que el català guanyi terreny a les prestatgeries de viatges, l'editorial Cossetània ha publicat els quatre primers volums de les seves guies 'Essencial', les úniques actualitzades en català. En aquesta primera remesa han editat guies de Nova York, Londres, París i Roma, i de cara a l'any vinent preparen guies que abraçaran països sencers, com Escòcia. La voluntat de Cossetània és arribar a superar la vintena de guies per tal de normalitzar el català en aquest sector editorial.
guies turístiques
Comparteix
   


Etiquetes
Les guies 'Essencial' de Cossetània són traduccions a la nostra llengua de les guies d'AA Publishing, una prestigiosa editorial vinculada a The Automobile Association, l'equivalent al RACC del Regne Unit, es vendran per 12'50 euros i tenen una extensió propera a les 200 pàgines.

Els primers quatre volums de la col·lecció de guies de turisme 'Essencial' corresponents a les ciutats de Londres, París, Roma i Nova York, es divideixen en cinc apartats. L''essència' fa un cop d'ull al caràcter de la ciutat i descriu els seus habitants; 'Planificació' prepara el viatger per organitzar el viatge correctament; 'Què hem de veure' ressegueix els 10 llocs essencials que no ens hem de perdre; 'Què fem' enumera una extensa llista de restaurants, hotels i activitats per aprofitar al màxim el viatge; i finalment la secció 'Explorem' compta amb guies detallades de cada àrea de la ciutat, així com excursions a paratges situats a pocs quilòmetres de la ciutat per ampliar la visita.

En contraposició a les guies en català editades per Pòrtic i Anaya a finals dels noranta, i que per tant encara duien els preus en pessetes, les guies de Cossetània compten amb importants innovacions: Són guies actuals que s'actualitzaran cada dos o tres anys, compten amb plànols d'alta qualitat de la ciutat i incorporen les adreces webs dels principals paratges d'interès per tal que el turista pugui preparar-se i documentar la visita abans del viatge.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
fina niub fletxa badalona
21 de maig de 2010, 10.58 h

Finalment!!! més val tard que mai!
A veure si altres editorials s'animen i fan el mateix. Té raó en Sergi de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sergi fletxa Barcelona
21 de maig de 2010, 10.31 h

És una vergonya que, sent els catalans gent viatgera, no puguem trobar guies en el nostre idioma. Sempre hem d´anar a petar al castellà o l´anglès. A viam si en publiquen de noves! L´altre dia vaig estar-ne buscant una de Sardenya, i en vaig haver de comprar una de molt cutre d´Anaya, en castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.