directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell i Casals: “l'Estat té un problema gros"

La president de l'ANC diu que "Estem disposats a negociar la secessió; una altra data i una altra pregunta no"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- Valoració molt positiva. Les presidentes de l'ANC, Carme Forcadell, i Òmnium, Muriel Casals, han fet aquest balanç, en una entrevista a TV3, de la 'V' que van organitzar per la Diada. Les dues, però, han vaticinat que, tot i enviar un missatge "molt net, democràtic, pacífic, i amb claredat del què volem", el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "no l'escoltarà". És per això que Casals ha considerat que l'executiu estatal "té un problema molt gros" sobre la taula que "només se soluciona votant" el 9-N. D'altra banda, Forcadell i Casals han denunciat que l'ANC i Òmnium han rebut "atacs tecnològics" als servidors i telèfons mòbils, però afirmen que "era d'esperar" i que preveuen patir-ne més.

Comparteix
   

Rajoy ho ha sentit però no voldrà escoltar

Carme Forcadell i Muriel Casals han explicat, el dia després de la Diada, que s'han sentit "molt orgulloses" del comportament dels participants a la 'V' que van organitzar. És per això que asseguren que el missatge que es va poder donar al món va ser "clar" i molt potent. Amb tot, cap de les dues creu que aquest mateix missatge "democràtic" per voler votar el 9 de novembre, no arribarà com hauria a Madrid. "Malauradament, crec que Rajoy no escoltarà. Però també entenem que el president Mas ha de dir que ens escolti perquè ha d'intentar-ho. Però no fa gaires dies Rajoy es ventava públicament de no haver fet cap concessió", ha dit Forcadell.
 
Casals, per la seva part, ha assegurat que "un pot dir que no vol atendre ni escoltar, però ho senten. Rajoy i la gent del seu entorn ho han sentit". I és en aquest sentit que l'immobilisme que afirma que practica l'Estat és el que fa que "el govern espanyol tingui ara un problema molt gros sobre la taula". "Pot intentar allargar el problema, però només se soluciona votant", ha sentenciat.

Amb l'Estat el que s'hauria de negociar és directament la secessió 

En aquest context, la presidenta d'Òmnium Cultural ha recordat que, si vol, l'Estat "ho té molt fàcil" per aplicar una solució. "Simplement no ha de fer res i deixar complir la llei del Parlament perquè votem el 9 de novembre", ha dit. En aquest sentit, Forcadell ha recordat que la data i la pregunta de la consulta "ja estan pactades" i l'Estat ha tingut "més d'un any" per intentar acordar-la amb els catalans. És per això que creu que el que s'hauria de negociar amb el govern espanyol és directament "la secessió". Amb tot, Casals ha recordat que qui ha de determinar els termes polítics de la negociació, fins i tot en el cas de la consulta, són els polítics. "A nosaltres ens toca mobilitzar i sensibilitzar, i si ells acorden fer alguna cosa més, nosaltres estarem amb ells", ha dit.
 
Les imatges de la "V" de la Diada ho diuen tot 

 
Pel que fa a la mobilització de la Diada, totes dues s'han mostrat més que satisfetes del resultat. "Les imatges ho diuen tot. Va ser un dia extraordinari, una jornada festiva. Tots vam voler expressar el que volem. Vam tornar a llençar un missatge al món, que som un poble absolutament pacífic, democràtic , que volem aconseguir la independència i que el 9-N votarem i guanyarem", ha dit Forcadell, tot recordant que "va ser la mobilització que gran de la història de Catalunya i d'Europa". La presidenta d'Òmnium, per la seva part, ha considerat que després de veure com va anar la 'V', "el que ens hem de dir uns a altres és que quina sort tenim de viure a Catalunya en aquests moments, perquè el repte que tenim no és fàcil, és complicat, però és apassionant. I viure això és fantàstic".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
13 de setembre de 2014, 16.59 h

Comunicado de la Resistencia :



Ante la espectacular respuesta dada por el Pueblo Catalán a las convocatorias hechas por las distintas organizaciones que luchan por el Derecho a Decidir, queremos , desde nuestra organización resistencial, dar la mayor enhorabuena y felicitación a todas las fuerzas políticas,sociales,y culturales que han hecho posible estas masivas concentraciones de ciudadanos para expresar su deseo de lograr mediante la consulta del 9-N la ansiada Independencia.

Conside... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Cristóbal Macià fletxa Vic, Barcelona.
13 de setembre de 2014, 16.32 h

#10 Si charengo?, Si ?. Se te ve a la legua.
Quina estafa i quina calanya de gent està en crit constant ara a Catalunya. Dona pena !!. Només sabeu insultar sense donar una contrapossició als meus arguments, els arguments de la majoría sicenciosa.

PATÈTIC NOI, PATÈTIC !!

Y POR CIERTO: VIVA ESPAÑA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Cristóbal Macià fletxa Vic, Barcelona.
13 de setembre de 2014, 16.30 h

PEDRO LLIMONA, SUSCRIBO Y ALENTO !!!:

Y MES D'AQUESTA FORCADELL D'OMNIUM INCULTURAL, LA PRIMERA BOICOTEIXADORA DE EMPRESES CATALANES TOT PAGAT AMB RECURSOSO PLÚBLICS SUBENCIONATS PER LA GENERALITAT NAZIONAL-CATALANISTA. AQUESTA FORCADELL, UN CÀNCER PER A LA SOCIETAT CATALANA:

El problemas gordo lo tenemos los ciudadanos catalanes con semejante CÁNCER como representa y es para nosotros ustedes dos y todos los secuaces que secundan este TIMO del independentismo. Que lo único que está hac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Cristóbal Macià fletxa Vic, Barcelona.
13 de setembre de 2014, 16.27 h

#11 A QUI VOLS ENGANYAR, BORINOT ???. LLEGUIX I APRÉN, TROÇ DE CARN AMB ULLS !!!:

Prueba de que el talento en modo alguno es incompatible con la deshonestidad intelectual, Andreu Mas-Colell, en tiempos candidato al Nobel de Economía, se dedica ahora a engañar a los catalanes como a chinos con las cuentas de la vieja. Que alguien de su prestigio académico se rebaje a mancharse con labores de chusco agitprop indica el grado de envilecimiento colectivo a que conducen los nacionalismos. Y es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 de setembre de 2014, 16.09 h

En Rajoy i els del PP darrere d'ell fan allò de:
No hi ha pitjor sord que el que no vol sentir
No hi ha pitjor cec que el que no vol veure
No hi ha pitjor mut que el que no vol parlar
Amb això ja està dit tot!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de setembre de 2014, 14.26 h

#13 Brams d'ase no pugen al cel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Catala lliure fletxa Catalunya lliure
13 de setembre de 2014, 13.23 h

#13 ja t´han tornat deixar sortir del manicomi??


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
13 de setembre de 2014, 11.21 h

FORCADELL I CASALS, VISCA VOSALTRES !!!!!!!!!!! INDEPENDENCIA JA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
En el Siglo VII antes de Cristo (Victor Cucurull dixit). . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit). fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos los catalanes).
13 de setembre de 2014, 10.59 h

La deuda de la Generalidad ha aumentado un 73,6% desde la llegada de Artur Mas
El Gobierno autonómico de Cataluña cierra el mes de junio con un pasivo de 61.836 millones de euros (de lejos, el mayor de todas las CCAA), lo que supone un incremento de 26.220 millones desde finales de 2010. Este ritmo de crecimiento supera con creces el de la deuda del conjunto de las Administraciones Públicas españolas, que en ese período aumentó un 56%.
http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2014/09/la-de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de setembre de 2014, 00.44 h

#7 El que un bon problema ets tu; ets un curt de gambals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.