directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

López Tena creu que si la Mesa del Parlament tomba la IP estarà 'prevaricant'

La Comissió Promotora demana el suport popular per forçar la Mesa a actuar com a òrgan merament tècnic i no polític

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Comissió Promotora de la Iniciativa Popular (IP) per convocar un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya sortirà al carrer aquest cap de setmana per aconseguir el màxim suport social possible abans de presentar el text al Parlament. Els seus promotors afirmen que la proposta compleix tots els requisits tècnics i legals per superar el tràmit però temen que, més enllà de les funcions tècniques que els encomana la llei, la Mesa pugui estar temptada d'actuar com a 'òrgan polític' i per això volen arribar-hi amb milers de persones al darrere. Alfons López Tena ha estat taxatiu afirmant que 'si la Mesa del Parlament actua com a òrgan polític estarà prevaricant', tot recordant que la missió que té encomanada per llei és ser un òrgan tècnic que ha d'avaluar si la proposta compleix els requisits -tal com sosté l'informe jurídic (pdf)- al marge d'allò que pugui interessar políticament o ideològicament als partits que representen.
mesa parlament de catalunya
La Mesa del Parlament de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Una àmplia recollida de signatures, malgrat que només és necessària la de tres persones, 'comprometria' la Mesa a fer una votació ajustada a aquest caràcter tècnic.

L''altra' Iniciativa Popular
Justament el suport de milers de signatures i la capacitat que la Iniciativa Popular prosperi són les dues diferències principals respecte la IP que van registrar divendres David Vinyals, Xavier Borràs i Miquel Àngel Gràcia. Aquesta altra IP presenta exactament la mateixa pregunta que s'està fent a les consultes sobre la independència tot i admetre que això la condemna a morir en l'avaluació tècnica de la Mesa del Parlament entenent que els criteris que utilitzaran seran 'polítics' i amb l'objectiu que CiU i ERC 'demostrin' la seva voluntat.

Tot i ser molt respectuosos amb aquesta altra IP registrada divendres, Alfons López Tena i Uriel Bertran no li atorguen possibilitats de prosperar i reiteren 'el canvi polític de gran magnitud' que hi hauria al país si prosperés la convocatòria d'un referèndum sobre la independència en un moment en què diverses enquestes albiren un empat tècnic obrint la possibilitat a que Catalunya digués 'Sí' a independitzar-se de l'Estat espanyol en un procés lliure i democràtic.

La Coordinadora es pronunciarà la setmana vinent
L'aparició d'aquestes dues IP amb vinculacions a la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència (Uriel Bertran n'és responsable d'Extensió Territorial i Campanya i David Vinyals d'Informàtica) fa difícil esbrinar quina compta amb el suport de la Coordinadora, si és que es decanta per empènyer només una de les dues opcions. Per ara la Coordinadora posposa pronunciar-se sobre aquest assumpte i asseguren que faran públic el seu posicionament al llarg de la setmana vinent, un cop les dues IP s'hagin registrat formalment al Parlament.  




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Max fletxa VdG
21 de maig de 2010, 22.17 h

Visca la constitució Catalana? La k ha fet el Carretero? Si, jo el cap de setmana vinent crec que en redactaré una també....puta colla de frikis, no sabeu ni què és una constitució...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 de maig de 2010, 20.10 h

Almenys algú fa alguna cosa per Catalunya !

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 de maig de 2010, 12.44 h

Creuem els dits i que Déu ens hi ajudi. Endavant per a una Catalunya independent, lliure d'espanyols i fatxes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Barcelona
21 de maig de 2010, 07.33 h

Una nova iniciativa a la qual cal donar suport. Endavant amb les Consultes i endavant amb el Referèndum nacional. Per història i per dignitat. I els autonomistes que es retratin: perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.