directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una Consulta que hem fet imparable

La jungla del procés a vuit setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Josep Maria Colomer, Carme Forcadell, Francesc Granell, Luis de Guindos, Miquel Iceta i Jorge Moragas.

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Durant setmanes i setmanes, com la gota malaia del desànim, hem anat sentint allò de que la Consulta no es farà. Mare de Déu, com gaudeixen encara dient-t’ho. Per això, escoltar el president Mas el dia després de la Gran V ha estat un bàlsam. La determinació expressada al carrer de centenars de milers de catalans ha fet que la possibilitat que se celebri la Consulta hagi augmentat molt considerablement. A hores d’ara sembla molt més clar que, si no es du finalment a terme, serà per l’acció repressiva directa de l’Estat espanyol. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Colomer, Josep Maria (economista i politòleg).
Tan sobirans com els altres.
La indigència argumental d’alguns sectors de l’esquerra arrapada a l’establishment i el manteniment de l’statu quo està arribant a extrems patètics. Ser catedràtic de ciència política no comporta necessàriament dir coses intel·ligents. El professor Colomer s’ha declarat a la contra de La Vanguardia proper a la jubilació i, certament, potser la necessita. O potser és que investigar en nòmina del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, com el seu col·lega Ángel de la Fuente, comporta certes servituds. Dir que perseguim un objectiu impossible perquè la sobirania ja no existeix, a banda de ben poc original, és una niciesa absoluta: volem exactament aquella que continuïn exercint la resta dels estats membres de la Unió Europea: ni més, ni menys. És necessari que els dependentistes, quan no ens insulten o amenacen, ens tractin gairebé sempre de nans mentals?
 
Forcadell, Carme(presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana).
Un nou èxit estratosfèric.
Amb la Muriel Casals i tot l’equip de l’Araéslhora, la presidenta de l’ANC passarà a la història del nostre país també com a responsable d’haver organitzat la mobilització popular més gran de la història d’Europa. La seva magnitud: posar al carrer alineats i acolorits (i acalorats) gairebé un de cada quatre compatriotes. Senzillament impressionant. L’ha batejat com la Diada definitiva. I sense ni tan sols acabar de gaudir la mel de la victòria, perquè només ens queden poc més de cinquanta dies per al Dia D, l’Assemblea ha llançat ja la iniciativa d’allistament de voluntaris per al porta a porta de la campanya electoral del proper 9-N: a l’espera que els polítics facin la feina que els pertoca, la societat civil organitzada comença la tasca de convèncer o almenys mobilitzar els indecisos. Bé.
 
Granell, Francesc (catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona).
Descontextualitza tant com puguis.
Fa quaranta anys, quan ell era en la trentena, Granell fou un abrandat partidari de l’entrada d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea. En aquella aventura no contemplava incerteses de cap mena. Ara, en canvi, posa gairebé la mateixa energia d’aleshores en la preservació l’statu quo que el permet gastar el frac d’acadèmic de la Real Academia de Ciencias Económicas y Financieras de España. Aquesta setmana l’hem pogut llegir al diari comtal fent la seva interpretació sobre el paper històric del Conseller en Cap Rafael Casanova. Agafant el rave per les fulles, és a dir, sense entendre què volia dir apel·lar a la llibertat d’Espanya el 1714, enmig del combat entre dos models polítics antitètics. I engreixant el negacionisme dels seus sobre la repressió borbònica: de la confiscació del patrimoni del Conseller durant dotze anys, ni piu.
 
Guindos, Luis de (ministre d’Economia i Competitivitat espanyol).
Moviment revelador.
La setmana gloriosa de l’Onze de Setembre ha viscut un moviment especialment interessant als mercats internacionals del deute: la simple constatació de les possibilitats que el sí s’imposi el proper 18 de setembre en el referèndum a Escòcia ha provocat la major pujada de la prima de risc espanyola en quatre mesos: els mitjans internacionals ho han atribuït directament a la possibilitat que la independència escocesa afavoreixi (davant del bloqueig que practica el govern espanyol) una declaració d’independència no pactada a Catalunya, amb la consegüent obligació del Regne d’Espanya de fer-se càrrec d’un deute que, per ell mateix, resultarà impossible d’assumir en solitari. El deute espanyol, certament, la nostra bomba nuclear. La clau de tot plegat.
 
Iceta, Miquel (primer secretari del PSC).
Idus de setembre.
Dilluns, mentre s’anuncia una entrevista entre Oriol Junqueras i els socialistes que han anant abandonant el partit i que són en camí d’una nova confluència, el nou líder del PSC decideix fer una passa més (potser, la definitiva) en la marginalització del seu partit reunint-se amb els patrons de Societat Civil Catalana i manifestant la important coincidència de les seves posicions. L’entitat ultradependentista dóna a conèixer, a més (després ho negaran) el fet que els socialistes catalans han llogat autocars per participar a la “gran” concentració de Tarragona, en la qual coincidiran de bracet, com passa  sovint a ajuntaments com el de l’Hospitalet, amb la Plataforma per Catalunya. Se sap aleshores també que els trens que era impossible llogar a l’ANC, ara sí, podran fer el camí en direcció contrària posats al servei de la unitat d’Espanya.
 
Moragas, Jorge (cap de gabinet de la presidència del govern espanyol).
Salvem Espanya.
Hores després de la gran V s’ha fet públic un missatge enviat per un dels homes clau de la sala de màquines de la Moncloa a l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, tot animant-la a denunciar estratègicament les malifetes del fill del president, amb l’objectiu confessat de “salvar Espanya”. Així de contundent. Després del famós fiscal de confiança de la líder dels populars a Catalunya, ara també confirmem el que ja sospitàvem: que la presidència del Govern juga infructuosament i immoral amb la informació que li ofereixen els serveis de l’Estat a fi de descavalcar el procés català. I certament, si cal “salvar Espanya” a base de joc brut, vol dir que això nostre ja ho veuen francament xungo.
 
 
Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
Catala lliure fletxa Catalunya lliure
17 de setembre de 2014, 11.18 h

#50 ets idiota titolat, es a dir, amb titol NO amb titola, hahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Lorenzo Farré -Cristobal Macià - Girona-Vic - Barcelona fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
14 de setembre de 2014, 13.14 h



DADME UN CALABACÍN O UNA BERENJENA Y MOVERÉ EL . . .

(ahora no me acuerdo si he de desir "el mundo" o "el culo")


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Lorenzo Farré -Cristobal Macià - Girona-Vic - Barcelona fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
14 de setembre de 2014, 13.13 h



El sabor de una taza de te, donde estés y a la hora que estés, yo soy aquel negrito del Africa tropical, chup chup Avecrem, VISIGODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSSS,K, QUE YA VIENEN LOS OTOMANOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSS!!!

uich, no sé que me pasa cuando tomo mi terroncito de azúcar impresnado de Ajua del Carmen . . .

¡¡¡ Ayayayayayayayyyyyy lolailolailolailooooooooooooooo !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Lorenzo Farré -Cristobal Macià - Girona-Vic - Barcelona fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
14 de setembre de 2014, 13.11 h



¡¡¡¡ no soy un isnoranteeee!!! ¡¡¡SUS LO JUROOOOO!!!! ¡¡¡NI ESTOY LOCOOOOOOOOOOO, NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

(no conseguireis que me encierren, jodido catalanes, y si me encierran me escaparé y sus mataré a todos, por cabroneeeeeeeeeeeeeeEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSS !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Lorenzo Farré -Cristobal Macià - Girona-Vic - Barcelona fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
14 de setembre de 2014, 13.07 h



¿Quizá os creeis que porque mi mamá trabaja de profesional del amor, teneis derecho a umiyarme como me umiyais, MALDITOS CATALANES?

¡¡ PUES SUS EQUIBOCAIS !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
14 de setembre de 2014, 12.05 h

Menudo tinglado tenéis montado con este CUENTO/TIMO/FARSA/ESTUPIDEZ del independentismo y el invento de la "nación catalana". Lleváis 35 años lavando cerebros con las herramientas que os ha dado la generosa y ultradescentralizadora la constitución española, a personajes venidos de otros sitios de España en los años 60/70 y sobre todo a sus hijos que en casa hablan castellano y ahora son independentistas. Claro, con esos complejos de inferioridad y baja autoestima que esta capa social in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
F.Ibló fletxa En tot el planeta no hi ha cap altre lloc on proliferin tant els FEIXISTES CANTIMFLESCOS ccm a l'estat caspanyol.
14 de setembre de 2014, 08.38 h



#48 Company: de debò t'estranya que l'Anacleto-Flatulencio Aragoneses escrigui aquestes barbaritats? Potser és que oblides els perniciosos efectes que mitja copeta d'ANÍS EL MONO produeix en un cervell tan precari com el d'aquest pobre noi.

De la teva rèplica racional, lògica i plena d'argumentació ben estructurada, l'Anacleto-Fltulencio només n'extraurà una conclusió: "ahi que ber que pesao ese tio que no me deja desir mis balbaridaes sin cliticalmelas" . . .

I, per descomptat, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
14 de setembre de 2014, 03.32 h

#35 ¿Usted ha escrito este comentario en perfecto uso de todas sus facultades y capacidades? ¿Cómo de cebe interpretar lo que escribe? Yo lo veo imposible. En el momento en que España deba sentarse en la mesa de negociación con Catalunya, tras la consecución de la soberanía política de ésta y obligada por la UE, se pondrán sobre el tapete las comunicaciones, las infraestructuras, los servicios (gas, luz, agua ...), el patrimonio cultural, artístico y arquitectónico, así como muchos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
jcc fletxa bcn
14 de setembre de 2014, 02.03 h

L'11 de setembre ha estat un pas decisiu fet per la ciutadania catalana i ara cal que els representants escollits democràticament facin el allò que doni sortida a les reclamacions socials dels catalans. Poder votar.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/09/votar-i-fer-ho-aviat-11-de-setembre-de.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de setembre de 2014, 22.33 h

#35 Os lo pensais llevar piedrecita a piedrecita, capullo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.