directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Qué coño es la GENTE?”

La jungla del procés a vuit setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Miquel Puig, Soraya Sáenz de Santamaría, Albert Sánchez Piñol, Josep Soler, Eduardo Torres-Dulce i José Antonio Zarzalejos.

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Disculpeu-me la llicència malparlada. Hores després que prop d’una quarta part dels catalans tornessin a les seves cases, l’ANC donava a conèixer el fet que, durant les darreres setmanes, ha estat objecte d’atacs informàtics reiterats, que cal sumar als ja conegut robatori de dades i al bloqueig de les comunicacions dels seus dirigents. L’acció de les clavegueres de l’Estat, a la qual ha apel•lat la caverna durant tot l’estiu ha estat eixorca. Després de tot això, tots plegats hem fet la mobilització més gran de la història d’Europa: Zarzalejos, “qué coño es la GENTE”? Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
PUIG, Miquel (economista).
Confiança pròpia.

L’economista brillant que ha ens ha ajudat a albirar com a model els millors països d’Europa, com Àustria i Dinamarca, es declara decididament contrari a la celebració d’una Consulta fora de la legalitat espanyola. Diu que seria un 6 d’Octubre. No puc discrepar més profundament: la Generalitat de Catalunya disposa dels instruments administratius i tècnics necessaris per dur a terme una Consulta perfectament homologable a nivell internacional. Per tant, només a posteriori, en funció de la interferència que els poders de l’Estat espanyol hi hagin pogut aplicar, podrem avaluar si han existit durant aquella jornada les condicions adequades per validar el resultat. Desistir-hi abans és, simplement, no creure en nosaltres mateixos. I si nosaltres no ho fem, aleshores sí que serà molt difícil que algú ens prengui seriosament al món.
 
SÁENZ DE SANTAMARÍA, Soraya (vicepresidenta del govern espanyol).
Vetllant contra els nostres drets.

Diu el venerat tèoric de la ciència política Allen Buchanan, un dels referents de capçalera del ministre García Margallo, que entre els arguments fonamentals que justifiquen una secessió (naturalment, unilateral) cal considerar l’existència d’una situació de facto de conculcació de drets fonamentals. Hi he pensat aquesta setmana, arran de la celebració de la convenció del Partido Popular a Badalona. En ella, la vicepresidenta del govern espanyol, amb una intensitat mitinera capaç d’adormir els més fidels, va “tranquil•litzar” l’auditori afirmant que la Consulta no es farà en cap cas; és més, va afirmar que era una imposició. Vaja, que votar és un atemptat als drets fonamentals i prohibir el vot és democràcia en estat pur.
 
SÁNCHEZ PIÑOL, Albert (escriptor).
Tàctiques de setge.

A Utrecht, fa pocs dies, als minadors els va esclatar la pólvora amb la que pretenien dinamitar els murs del procés. Després d’un editorial extraordinàriament positiu envers el procés, aparegut al diari més influent del món, “The New York Times”, el ridícul internacional d’Espanya es va disparar novament amb l’actuació del seu servei exterior contra l’escriptor, en prohibir la presentació de “Victus” a l’Instituto Cervantes de la ciutat neerlandesa. Per reblar el clau, a les poques hores, el cap de gabinet del president del Govern espanyol atacava públicament la novel•la en afirmar que manipula la història. Han decidit que poden dictar fins i tot la interpretació històrica que ha de servir de substrat a un text literari. El seu nivell de xaladura inquisitorial ja és desbordant.
 
SOLER, Josep (economista).
Des de dalt del cavall.

Sense dubte, un dels grans gurús de les tertúlies nocturnes al castell comtal és l’economista Josep Soler. Aquesta setmana li hem sentit un argument que, fins ara, semblava només reservat al nivell deliri de les tertúlies madrilenyes sobre el que aquí anomenem procés i allà repte sobiranista. Diu (amb Nacho Corredor) que la plebs no podem votar sobre el que sigui, que és molt perillós. Que les elits il•lustrades, com si es tractés del vot censitari, han de decidir. Que imagina’t si poséssim a votació la pena de mort. El debat no és, si és que existís un posicionament majoritari a favor, de quina manera, a través de l’argumentació i el debat, convencem la gent per revertir-ho, sinó, simplement, com evitem que el carrer s’hi pugui pronunciar. D’això a la Grècia clàssica no en deien democràcia, sinó aristocràcia.
 
TORRES-DULCE, Eduardo (fiscal general de l’Estat).
A cops de Codi.

Davant l’èxit descomunal de la nostra V, la primera reacció del poder judicial espanyol ha estat la del fiscal general de l’Estat, el mateix que va fulminar el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per justificar la Consulta; s’ha avançat als esdeveniments i ha optat per amenaçar les autoritats catalanes amb l’aplicació del Codi Penal. La nostra gran victòria de dijous ha refermat les seves dues grans “línies d’investigació”: l’una els convenç del fet que si ens insulten molt fort, molt fort, molt fort (aquests dies, de Joaquín Leguina a Paco Frutos, passant per l’inefable José Antonio Monago), acabarem plegant veles; l’altra, que consisteix a amenaçar-nos amb l’aplicació de la llei. És una guerra de nervis que haurem de saber resistir per guanyar.
 
ZARZALEJOS, José Antonio (periodista).
Escenes de melangia.

El títol del seu article del dia després ho diu tot: mentre els més primaris es despatxen amb insults indiscriminats (el de nazis recupera terreny, mentre l’assimilació del nostre mosaic amb Corea del Nord puja com l’escuma), el veterà periodista resumeix el seu article amb un encapçalament depressiu: “Siniestro total”. El text, si teniu la paciència de llegir-lo, conté un abstrús encadenament de divagacions inconnexes de fosca interpretació. Bàsicament, per acabar demanant temps per reconduir la situació de Catalunya. Els seus habituals articles de pinxo de barri amenaçador, substituïts per una reflexió de barra de bar després d’un excés etílic per a oblidar. El tenim francament fora de combat. M’ha fet peneta i tot.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
RAÜL Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
17 de setembre de 2014, 15.38 h


Com canvia la gent, de membre o propagandista de l'Obra a la UB a càstig d'espanyols des del Bestiari del Procés.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
ah;_: fletxa ghdjdgf
17 de setembre de 2014, 12.40 h

el mateix que va fulminar el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per justificar la Consulta -----------> ACÍ A ESPANYA LA LLEI NO ÉS CEGA. ÉS TOTALMENT PARTIDÀRIA O ARBITRÀRIA. PER TANT NO ES LLEI EN EL SENTIT DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA. HO POT SER MÉS A L'ESTIL DELS MODELS ABSOLUTISTES A ON QUI MANA ÉS LA LLEI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
ah;_: fletxa ghdjdgf
17 de setembre de 2014, 12.35 h

Sense dubte, un dels grans gurús de les tertúlies nocturnes al castell comtal és l’economista Josep Soler. Aquesta setmana li hem sentit un argument que, fins ara, semblava només reservat al nivell deliri de les tertúlies madrilenyes sobre el que aquí anomenem procés i allà repte sobiranista. Diu (amb Nacho Corredor) que la plebs no podem votar sobre el que sigui, que és molt perillós. --------------> SI S'APLIQUESSIN ELLS MATEIXOS AQUEST ARGUMENT SOBRE QUI TÉ DRET A PARLAR RESULTA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
16 de setembre de 2014, 13.15 h

Comunicat de la Resistència :


Davant l'espectacular resposta donada pel Poble Català a les convocatòries fetes per les diferents organitzacions que lluiten pel Dret a Decidir amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, volem , des de la nostra organització resistencial, donar la major enhorabona i felicitació a totes les forces polítiques,socials,i culturals que han fet possible aquestes massives concentracions de ciutadans per expressar el seu desig d'aconseguir mitjançant la consult... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
15 de setembre de 2014, 13.48 h

Comunicado de la Resistencia :


Ante la espectacular respuesta dada por el Pueblo Catalán a las convocatorias hechas por las distintas organizaciones que luchan por el Derecho a Decidir con motivo de la Diada Nacional de Catalunya, queremos , desde nuestra organización resistencial, dar la mayor enhorabuena y felicitación a todas las fuerzas políticas,sociales,y culturales que han hecho posible estas masivas concentraciones de ciudadanos para expresar su deseo de lograr mediante la consul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
En el Siglo VII antes de Cristo (Victor Cucurull dixit). . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit). fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos los catalanes).
15 de setembre de 2014, 11.04 h

#36
El hereu del Pujolone declarando ante la Audiencia Nacional desde las 10 de la maañana. e snoticia en todas las TV, menos en TVEN3 que siguen hablando del sexo de los angeles.

Otro cachorro del Pujolone, Oleguer, con 35 años y sin profesion conocida ingreso en España mas de 2.000 millones de Euros para comprar mas de 1000 oficinas del banco de Santander.

Otra hija del Pujolone, de profesion fisioterapeuta, hizo una transfer desde Andorra de MAS DE UN MILLON DE EUROS, ¿Que masajes dar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
15 de setembre de 2014, 09.02 h

aquesta tropa son uns embusteros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jo fletxa Catalunya
14 de setembre de 2014, 21.39 h

Els unionistes no aprenen mai: escara estan amb el cas Pujol després de la V perquè no troben més arguments. Ridículs!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
100.000 voluntaris per un país nou. fletxa ...............................
14 de setembre de 2014, 20.59 h

http://www.youtube.com/watch?v=1EAxVRCmTN4&feature=youtu.be

Ja som quasi 12.000!! Dedica una tarda pel país, us necessitem a TOTS!!

Només queden 2 mesos per al 9 de novembre! Junts construïm un nou país, un país millor. LA REPÚBLICA CATALANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
B.Urleta fletxa La paraula es una arma carregada de MALA LLET (quan cal) huah huAHHUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH!!!!!!!!!!!!!!!!
14 de setembre de 2014, 20.26 h





#29
#32 Carall, Alberto-Anacleto-Flatulencio Aragoneses, quina originalitat la dels teus comentaris. No et repeteixes mai, eing, nano? Bé, així m''agrada, que vagis donant testimoni de la teva capacitat intel.lectual . . .





Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.