directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra demana al Senat que desaparegui el Ministeri de Cultura espanyol

El senador Miquel Bofill considera que 'mantenir aquest ministeri és innecessari' perquè tracta competències de les autonomies

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de Cultura per l'Entesa al Senat, Miquel Bofill (ERC) ha dit que en aquest moment de retallades 'seria oportú aprimar' l'administració en el que és competència de les comunitats autònomes, i ha tornat a demanar la supressió del ministeri. Bofill ha assegurat que 'el catalanisme polític reclama el respecte a les competències de la cultura' i ha argumentat que 'mantenir aquest ministeri és innecessari, a més que estalviaria i evitaria duplicitats'. De fet el Congrés dels Diputats espanyol ja va aprovar la supressió dels ministeris de Cultura, Igualtat i Habitatge l'estiu passat, una proposta que Zapatero ha ignorat. En la compareixença de la ministra de Cultura espanyola, Ángeles González Sinde, Bofill també ha demanat els traspassos de biblioteques i museus i un calendari sobre el trasllat dels papers de Salamanca.
senat espanyol
Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, Bofill ha parlat de les transferències que haurien d'haver culminat en biblioteques, museus i arxius i que encara són titularitat de l'Estat. Per Bofill, 'hi ha àmbits de poder que es resisteixen a traspassar el que correspon a les comunitats autònomes'. Segons el senador, 'les transferències no s'han de negar en nom de la crisi, sinó que s'han de fer en nom dels estatuts i de la legalitat vigent'.

Sobre els papers de Salamanca, Bofill ha dit que 'és un escàndol la velocitat a la que estan tornant a Catalunya els documents, quan han passat cinc anys i queden 1.600 caixes per traslladar'.

El Congrés ja va aprovar la supressió

Les demandes de Bofill al Senat no són noves, ja que el juny passat el Congrés dels Diputats ja va aprovar la supressió dels ministeris de Cultura, Habitatge i Igualtat, gràcies als vots de tots els partits menys el PSOE. Els republicans, que van presentar la moció aprovada, ho van justificar per la necessitat de reduir l'estructura actual del govern espanyol i adequar l'administració estatal a la realitat de l'Estat de les autonomies.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
21 de maig de 2010, 22.13 h

Carai! Es que hi havia un ministeri de cultura a espanya?

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
21 de maig de 2010, 08.50 h

Als madrilenys els fa pànic la paraula descentralitzar, ja que per cada transferència de competències que fan perden milers de funcionaris que es precisament la seva principal industria. En tenen 600.000, si es liquides l`estat espanyol, a part de que Catalunya recuperaria uns 100.000 llocs de treball (250.000 als PPCC), els madrilenys es quedarien completament pelats. L'única comunitat castellanoparlant que aporta diners a l`estat, TAMBÉ seria deficitaria, aquesta es la realitat de l`estat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.