directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 24 d'octubre de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas:“aquest final d'any marcarà un abans i un després en la història de Catalunya”

El president Mas denuncia una "operació sistemàtica i continuada de desmuntatge i destrucció de l'autogovern" per part del govern espanyol"

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat ha constatat que aquest final d'any serà "rellevant i decisiu" per al futur del país. Mas ha començat la intervenció reiterant la seva "voluntat i determinació" de convocar la consulta, la del Govern i la de la majoria del Parlament, i ha remarcat l'atenció que genera ara mateix el procés i ha explicat hi ha factors que encara afegeixen més transcendència a la consulta sobre el futur polític del país prevista per al 9-N. El president ha denunciat que l'Estat vol convertir les autonomies en "pures unitats administratives prestadores de serveis sense perfil polític" i ha alertat que sense capacitat de decisió "no hi ha possibilitat de construir un projecte propi". El discurs del president s’ha centrat grans eixos que ha resumit: Catalunya se’n comença a sortir de la crisi econòmica; les finances publiques catalanes estan greument amenaçades i s’esgota el temps; la determinació amb la consulta és ferma ;  i la determinació del govern de lluitar contra la corrupció, vingui d’on vingui, és clara.
Els missatges del president :
 
Consens i unitat

Mas ha avisat que és responsabilitat de tots per igual mantenir la unitat i que cal cuidar-la "amb delicadesa" i ha reiterat el seu compromís de consensuar amb els partits les decisions a prendre

Votar és bo per Espanya

Si l’Estat permetés la consulta Espanya enterraria definitivament la vella Espanya per redescobrir-se com es realment: plurinacional, i guanyaria qualitat democràtica. Quan espanyols no voldrien un estat així?, ha demanat Mas, que ha assegurat que si  fos així la negociació post 9-N seria més serena.

Del català emprenyat al català il·lusionat

El president ha recordat que  Catalunya sempre ha col·laborat amb Espanya i l’ha ajudat en diferents reptes, -com evitar el rescat d’Espanya el maig del 2010, ha dit Mas generant rebombori a les files populars-, però ara s’ha cansat del tracte de l’estat espanyol. Cada cop més catalans han desconnectat d’un estat que no senten seu, i això s’expressa en forma d’il·lusió i no d’emprenyament. Hem passat del català emprenyat al català il·lusionat que creu en el potencial de Catalunya, però que és conscient dels problemes i dificultats.

Espanya té una forta crisi constitucional amb motius diversos, però l’accent més pronunciat es diu Catalunya

Davant això  la resposta de l’estat espanyol és utilitzar les lleis com a murs de contenció i no de solució. Catalunya, en canvi vol votar. Es parla de xoc de trens però no anem per la mateixa via i contra sentit perquè ara  Catalunya i l’estat van per vies diferents, el que hi ha és allunyament dels trens.

Alerta a l’Estat espanyol

“Aquest Parlament té un mandat clar del poble de Catalunya del 25 de novembre del 2012, ni més ni menys” ha recalcat Mas, que ha alertat que el que fem “no respon a cap dèria d’uns quants”. Mas ha insistit que la consulta té caràcter consultiu i no té conseqüències jurídiques però si polítiques de gran abast, i ha animat a defensar les posicions de cadascú i no impedir votar, perquè és a les urnes on s’ha de decidir el que vol la majoria.

Mas vol acabar la legislatura quan toca, “si es pot”

Aquesta qüestió no només està en les seves mans, ha dit Mas, i ha afegit que "Ha de poder ser així, i perquè pugui ser així, s'ha de votar el 9 de novembre i amb plenes garanties democràtiques", deixant oberta la porta a unes eleccions anticipades. El president ha tornat a defensar que cal "soldar la legitimitat amb la legalitat" per celebrar la consulta, i que el seu resultat ha de poder ser llegit "amb nitidesa".
 
Es reinstaurarà la paga extra als treballadors públics

Mas ha assegurat que reinstaurarà la paga extra als treballadors públics perquè "no té sentit" la seva supressió si l'Estat no la retalla també als seus funcionaris".

 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
Resolt fletxa Catalunya
17 de setembre de 2014, 15.54 h

#33 Deixa les drogues tarat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
BEJOTA fletxa bcn
17 de setembre de 2014, 12.44 h

ADVIERTE LA CÁMARA DE COMERCIO AMERICANA
Firmas de EEUU congelan inversiones por temor a la desobediencia civil en Cataluña


N.B. NO HI HA CAP RECOLZAMENT ,RES DE RES...,SR. MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
DSFSD fletxa DFADSFAS
16 de setembre de 2014, 18.44 h

El president Mas denuncia una "operació sistemàtica i continuada de desmuntatge i destrucció de l'autogovern" per part del govern espanyol" . El president ha denunciat que l'Estat vol convertir les autonomies en "pures unitats administratives prestadores de serveis sense perfil polític" i ha alertat que sense capacitat de decisió "no hi ha possibilitat de construir un projecte propi". ------------------------------------> PER AIXÒ ÉS MÉS NECESSARI QUE MAI EL REFERÈNDUM O CONSULTA. SI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
BEJOTA fletxa bcn
16 de setembre de 2014, 17.13 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Resolt fletxa Catalunya
16 de setembre de 2014, 16.59 h

#32 Deixa les drogues tarat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Guillem fletxa Barcelona
16 de setembre de 2014, 15.05 h

Aposta per la independència a www.referendux.cat.

Vota la data que creus que Catalunya serà independent i mira el teu grau d'optimisme respecte la mitjana dels catalans.

Xup-xup: adquirint autoconeixement sobre el procés...

T'hi esperem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
16 de setembre de 2014, 13.34 h

#31 Los Socialistas del PSOE seremos la vanguardia para crear el Nuevo Orden Mundial, derrotaremos a los catalanes en su propio territorio y recobraremos el Imperio Español donde no se ponía el sol. Al tiempo, catalanes, todo llega.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
16 de setembre de 2014, 13.19 h

Comunicat de la Resistència :


Davant l'espectacular resposta donada pel Poble Català a les convocatòries fetes per les diferents organitzacions que lluiten pel Dret a Decidir amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, volem , des de la nostra organització resistencial, donar la major enhorabona i felicitació a totes les forces polítiques,socials,i culturals que han fet possible aquestes massives concentracions de ciutadans per expressar el seu desig d'aconseguir mitjançant la consult... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
16 de setembre de 2014, 12.29 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
16 de setembre de 2014, 12.24 h

Comunicado de la Resistencia :


Ante la espectacular respuesta dada por el Pueblo Catalán a las convocatorias hechas por las distintas organizaciones que luchan por el Derecho a Decidir con motivo de la Diada Nacional de Catalunya, queremos , desde nuestra organización resistencial, dar la mayor enhorabuena y felicitación a todas las fuerzas políticas,sociales,y culturales que han hecho posible estas masivas concentraciones de ciudadanos para expresar su deseo de lograr mediante la consult... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Si volem parlar en català ho haurem de fer a la reserva índia on se’ns haurà confinat

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.