directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Qui ha darrere la campanya del #YesScotland ?

Milers de voluntaris fan campanya porta a porta pels barris de les ciutats escoceses

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Edimburg: L.M.Sala, G.Domínguez /Falten dos dies pel referèndum d’Escòcia i l’ambient que es respira al país és emocionant, sobretot entre els partidaris del sí. El més d’un milió de persones que han manifestat el seu suport a la campanya i els milers de voluntaris que hi treballen respiren eufòria i convenciment. La poca distància que separen les dues opcions a les enquestes i l’estel·lar evolució que ha viscut el sí fa que tots els que hi dediquen hores tinguin la confiança que dijous aconseguiran el seu repte. 
Yes Scotland
El Yes arriba a totes les cases d'Escòcia


YesScotland
Una de les moltes seus del Yes a un districte de Glasgow


Yes Scotland
David McDonald, un dels responsables de la campanya del Yes a Pollok a la seu del districte


YesScotland
Un grup de voluntàries preparades per fer el porta a porta pel districte de Pollok

Comparteix
   


Etiquetes
A les bases locals de campanya s’hi reuneixen persones de totes les generacions, joves estudiants, jubilats i pares i mares amb fills. Recullen flyers, gadgets de campanya, adhesius i xapes i es dediquen a fer campanya pels seus barris.  Persones com la Margaret  Donegan, una ex-laborista que ens explica que l’ambient és de comunitat, com diuen ells, però també d’il·lusió. La majoria no han estat mai involucrats en política i s’han involucrat en aquesta campanya perquè creuen que és una oportunitat per millorar el seu futur. Diuen que la clau per aplegar tants voluntaris és que “el seu objectiu és engrescador” i ha sigut capaç de teixir un sentiment de germanor. 

Han dedicat els últims mesos a fer un porta a porta intensiu a cada carrer dels seus districtes per explicar per què volen la independència i quins beneficis suposarà per Escòcia. Han elaborat un registre detallat per saber on viuen els que votaran sí, no i els indecisos que volen convèncer. Anne Butler és una d’aquestes persones que dedica les seves hores a repartir informació de casa en casa amb un somriure als llavis. Reparteixen propaganda de tot tipus, tenen llibrets extensos amb dades i arguments, pamflets directes per convèncer els laboristes i tríptics sobre salut i educació.  Són molts els arguments que conformen el debat d’una societat que , segons Butler, actualment està molt polititzada.  Aquesta activista, com moltes d’altres, creu que la independència és una oportunitat per aconseguir un país diferent, en una direcció “més socialista” basada en l’Estat del Benestar i la igualtat. Segons diu, la majoria dels escocesos així ho volen, i és que des d’Escòcia Westmister és vist com la “right wig” (l’ala dreta) que posa els interessos econòmics per sobre les persones.

Les regles del joc són conegudes per tothom i el debat es civilitzat. La campanya és finançada de manera privada per partits, entitats i votants sota uns topalls. Només els convocats a les urnes poden participar del finançament de les dues plataformes en que s’organitza la campanya, el Better Together i el #YesScotland, que podran fer campanya fins l’últim moment, fins i tot durant el dia de la votació. Els escocesos podran votar entre les 7h del matí i les 22h del vespre, i ho faran durant els seu temps lliure.  David Mc Donald, coordinador de la campanya del #YesScotland a Pollok –una de les zones més deprimides de Glasgow- ens explica que la participació serà altíssima, segons diu, més d’un 90% de la població s’ha registrat per poder votar aquest dijous –quan la participació normalment és d’un 40% en una convocatòria ordinària-.  Mc Donald creu que, per una banda, a xarxa ha destapat “les mentides” que l’unionisme i la premsa –que, diu, no està de part seva-  i, per altra,  “la gent ja no té por de votar sí” en especial les generacions joves. 

Podeu veure més fotos de la campanya AQUÍ



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 de setembre de 2014, 01.19 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
100.000 voluntaris per a un nou país fletxa .................................
16 de setembre de 2014, 17.01 h

http://www.youtube.com/watch?v=1EAxVRCmTN4&feature=youtu.be

Ja som 12.000 voluntaris!! Unes hores pel país, us necessitem a TOTS!!

Només queden 2 mesos per al 9 de novembre! Junts construïm un nou país, un país millor. LA REPÚBLICA CATALANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.