directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els verds escocesos veuen la independència com una oportunitat

Una Escòcia independent no tindria armes nuclears i aplicaria una política més sostenible amb el petroli

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L.M.Sala, G.Domínguez. Escòcia / El partit d’Els Verds escocesos (Green Party) tenen un paper important a la campanya del #YesScotland. Han aportat diversos arguments sobre el model energètic i sobre la tinença d’armes nuclears que han centrat una part important del debat. Defensen una Escòcia en què la preservació del medi ambient tingui un paper protagonista, i en què el petroli - una de les grans riqueses del país- s’aprofiti d’una manera responsable que permeti alliberar-se de la dependència d’aquest fuel. No volen armes nuclears, ja que, com diuen, la societat escocesa no les vol, i volen enviar un missatge al món amb la seva destrucció.
Alice, Green Party, Yes Scotland
L'Alice, és voluntària del Green Party a Edimburg i fa campanya pel Sí


Green Party, Yes Scotland
Arguments dels simpatitzants del Green Party a una parada informativa d'Edimburg


Green Party, Yes Scotland
Campanya del Sí per part dels Green Party

Comparteix
   


Etiquetes
Els Verds escocesos també demanen el vot pel sí perquè, com la resta de grups que conformen el #YesScotland, creuen que la independència és una oportunitat per Escòcia, per “prioritzar les persones per davant dels beneficis”, tal com ha explicat al directe!cat l’Alice, una militant del Scottish Green Party que, com molts d’altres, fa campanya pel sí aquests dies pels carrers d’Edimburg . Consideren que la independència “és millor per la democràcia” i que els escocesos han de ser governats per escocesos, que viuen les preocupacions del país. “Millor des d’Edimburg que a Londres”, deia somrient l’Alice amb la complicitat dels seus col·legues. I és que Escòcia i el seu Parlament segueixen una línia més socialista, dedicada a un sistema universal que fuig de l’austeritat de Westminster, i amb “la independència”, deia l’Alice, “podem progressar”.

“Eradicar les armes nuclears és evidentment bo pels escocesos, però envia el missatge que nosaltres no creiem en les armes nuclears com una manera de guanyar guerres, creiem en la pau”. Aquest imput ha estat una de les aportacions essencials d’Els Verds a la campanya del #YesScotland que planteja no només la independència, sinó un canvi en el model de país. “Els escocesos no volen armes nuclears” i la independència és la manera d’expulsar-les del país. El parlament europeu ja camina en aquesta direcció, diferenciant-se de Westminster, i amb la independència, Els Verds, creuen que Escòcia pot avançar en aquest camí.

Els escocesos volen un nou país que camini en direcció a una democràcia del benestar, responsable, sostenible, respectuosa i pacífica i, en aquest sentit, també volen que l’Escòcia independent faci un canvi en el seu model energètic. Volen disminuir el ritme d’explotació de les seves reserves de petroli, proposen que un 30% es destini a l’ús de les petroquímiques però que no sigui utilitzat com a combustible ni per a l’exportació. “Tenim molts experts en renovables, per tant podem esdevenir líders mundials en energies renovables, i hem de fer-ho, no hem d’estar cremant fuels fòssils, que poden acabar-se i a més poden causar catàstrofes” sentenciava l’Alice, que conjuntament amb els seus companys es dediquen aquests últims dies a explicar els seus arguments a centenars de paradetes de colors verds i músiques alegres.

Les cròniques des d'Escòcia aquí



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
18 de setembre de 2014, 13.51 h

¿ Y PORQUÉ NO TE PREGUNTAS EL MOTIVO DE QUE SE QUIERAN IR ? SERÁ QUE NO ESTÁN A GUSTO CON EL TRATO QUE RECIBEN DESDE EL CENTRALISMO ESPAÑOL, ADEMÁS QUE ESTOS TERRITORIOS TIENEN MOTIVOS PARA INDEPENDIZARSE, DESDE SU IDIOMA DISTINTO, O VARIEDADES IDIOMÁTICAS HASTA CULTURAS DIFERENTES, Y POR QUÉ NO, TAMBIÉN ES IMPORTANTE EL HECHO DE QUE TODAS LAS SOCIEDADES EVOLUCIONAN, NO PERMANECEN IGUAL DURANTE SIGLOS, POR LO QUE PUEDE PASAR, ( Y DE HECHO PASA MUCHO ) QUE LLEGA UN MOMENTO EN QUE UN TE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
18 de setembre de 2014, 00.23 h

España es esa mierda que se traga el water cuando tiras de la cadena. Albertita Anacleta Flatulencia Aragoneses és el gusano que iba en la mierda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Spain frets as Catalonia eyes Scotland fletxa ............................
17 de setembre de 2014, 18.42 h

http://www.youtube.com/watch?v=McyyHUboEHs

Important! Internacionalitzem vídeos com aquest que ha fet el The New York Times sobre els que està passant a Catalunya aquests últims mesos, que tot el món sàpiga la guerra bruta de l'estat espanyol que ens nega inclús el dret a votar. Aquesta batalla es juga al món, expliquem-nos al màxim i guanyem suports i aliats per a la nostra causa. Tots i cadascú de nosaltres som... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de setembre de 2014, 15.17 h

Condenan a la cúpula de Spanair y a la Generalitat a pagar 10,8 millones por la quiebra de la aerolína.


CATALONIA IS SPANAIR

http://www.elmundo.es/economia/2014/09/17/5419651d22601d31218b4574.html?a=01edb144ff14b9e329033026b46da28a&t=1410959103


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.