directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La suspensió del TC donarà el tret de sortida de la campanya pel “sí-sí”

L'ANC i Òmnium Cultural es proposen fer "la campanya més gran de la història política d'Europa" per promocionar el 'sí-sí' en la consulta del 9-N.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ja ha avançat que la campanya es posarà en marxa el mateix dia que el Tribunal Constitucional (TC) suspengui cautelarment la llei de consultes i el decret de convocatòria. Juntament amb Òmnium busquen 100.000 voluntaris, ja en tenen 15.000, per arribar a les 2,5 milions de llars que hi ha Catalunya. L'objectiu és que cada català expressi quin és el país que vol, independentment de si defensa o no la independència. De fet, Forcadell ha deixat clar que no s'intentarà convèncer a ningú. 



Comparteix
   


Etiquetes
No serà el TC el que decideixi si els catalans podem votar  

Forcadell ha deixat clar que "no serà el TC el que decideixi si els catalans poden votar el 9 de novembre" i que, a la suspensió del decret de convocatòria, l'ANC respondrà amb "més campanya, més llibertat i més democràcia". De fet, l'Assemblea i Òmnium Cultural convocaran a la ciutadania perquè es manifesti davant les places dels ajuntaments aquella mateixa tarda.

"Hi ha un mandat democràtic, una majoria social i parlamentària i, a partir de divendres, un marc legal. No hi ha cap impediment per fer la consulta", ha insistit la presidenta de l'ANC. Forcadell ha destacat, a més, que aquest dimecres els quatre grups parlamentaris que van acordar la pregunta i la data de la consulta aprovaran una proposta de resolució per posar "les màximes garanties democràtiques possibles" al 9-N.

Com t’imagines el país nou?

La campanya del 'sí-sí' que plantegen Òmnium Cultural i l'ANC necessita de 100.000 voluntaris. A cadascun d'ells se li assignarà un recorregut perquè dediqui dues hores d'una tarda a visitar a catalans que estiguin a casa. Un "porta a porta" amb el que pretenen arribar a les 2,5 milions de llars que hi ha a Catalunya. "Volem arribar a cadascuna de les cases de tots els barris, de tots els pobles i ciutats del nostre país per preguntar a la gent com s'imagina el país nou", ha indicat el director de la campanya, Oriol Soler.

"El país s'omplirà de groc"

Durant la visita es farà un qüestionari de tres minuts a les persones que ho acceptin i se'ls hi demanarà que completin la següent frase: "jo....sí o sí". Els punts suspensius serviran perquè tothom escrigui allò que vulgui pensant en el nou país que desitja i seran precisament aquests post it els que serviran de missatges de campanya a través de cartells, de lones, de marquesines d'autobusos, de pòsters, etc. "El país s'omplirà de groc", ha garantit Soler. "És la campanya política més ambiciosa de la història del nostre país", ha afegit Forcadell, que ha subratllat que en cap cas s'intentarà convèncer a ningú que voti a favor del 'sí-sí'.

Des de l'estiu la campanya 'Ara és l'Hora' ha recaptat dos milions d'euros, entre aportacions individuals i venda de samarretes. Una xifra que es destinarà al porta a porta i als cartells posteriors i també als actes que s'organitzin durant aquestes properes setmanes. Des de l'ANC ja s'ha advertit que serà necessari ampliar la recaptació per arribar a completar la campanya, tot i que no s'endeutaran per aconseguir-ho.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
BEJOTA fletxa bcn
18 de setembre de 2014, 18.40 h

Por a la desobediencia civil

Empreses americanes frenen les inversions a Catalunya

La Cambra de Comerç Americana representades firmes multinacionals com Morgan Stanley, General Electric, IBM o Microsoft i facturen més de 248.000 milions a tota Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de setembre de 2014, 13.27 h

Londres pregunta a Salmond si cuenta con el apoyo de algún país de la UE

El titular de Exteriores británico recuerda que las negociaciones de una Escocia independiente serían largas y complejas

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/londres-pregunta-salmond-cuenta-con-apoyo-algun-pais-3260525


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
18 de setembre de 2014, 12.28 h

#11 ¿ Y PORQUÉ NO TE PREGUNTAS EL MOTIVO DE QUE SE QUIERAN IR ? SERÁ QUE NO ESTÁN A GUSTO CON EL TRATO QUE RECIBEN DESDE EL CENTRALISMO ESPAÑOL, ADEMÁS QUE ESTOS TERRITORIOS TIENEN MOTIVOS PARA INDEPENDIZARSE, DESDE SU IDIOMA DISTINTO, O VARIEDADES IDIOMÁTICAS HASTA CULTURAS DIFERENTES, Y POR QUÉ NO, TAMBIÉN ES IMPORTANTE EL HECHO DE QUE TODAS LAS SOCIEDADES EVOLUCIONAN, NO PERMANECEN IGUAL DURANTE SIGLOS, POR LO QUE PUEDE PASAR, ( Y DE HECHO PASA MUCHO ) QUE LLEGA UN MOMENTO EN QUE U... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
M.Artell fletxa Els espanyolistes són invasors per genètica visigòtica. Han arruïnat les civilitzacions més avançades d'Amèrica i ens volen arruïnar a nosaltres
18 de setembre de 2014, 07.05 h




#13 "no se puede hacer un referendum" ... per què? per què ho dius tu? O perquè ho diu el partit fundat per un ministre de Franco, partit on varen anar a parar tots els franquistes orfes de partit? o perquè ho diu la constitució votada en 1978 sota el xantatge de tot l'aparell d'estat i tots els poders fàctics franquistes?

#14 "los números cantan por si solos" ... quins numeros? el dels dos milions de participants als 11S de 2013 i 2014? Més de la meitat del cens electoral !




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de setembre de 2014, 00.04 h

Otra cosa es si votara una DUI el Parlamento de Cataluña, porque son 87 votos a favor como mínimo y eso es mayoría para declarar la independencia.

Pero, tenéis un problema, el Estado español puede reaccionar con las armas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 de setembre de 2014, 23.59 h

Es mejor dejarlo y cuando sean más gente volverlo a intentar.

Estoy seguro que si hicieran una campaña televisiva para firmar online no pasarían de 700.000 firmas, porque no creo que sean mas de 800.000 los independentistas.

Los números cantan por si solos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 de setembre de 2014, 23.53 h

#12 No se puede hacer un referéndum, si quieres saber cuantos sois firma online.

#11 No veo que sean muchos, inscritos en la V 500 mil, 700 mil firmas por pueblos, 5 mil firmas online, esta todo dicho que sean como mucho 800 mil, son muy poca gente. muy poca. y perderán si llegan a votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de setembre de 2014, 23.15 h

#11 Hola Susana.

Lo mas logico para decidir si somos mayoria o no, como tu dices, seria hacer un referendum, no?

Pues en eso estamos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de setembre de 2014, 22.37 h

Después de ir puerta por puerta por toda Cataluña sólo han firmado 700 mil personas, un 10% de la población.

En la firmas de Internet es aun peor no llegan a 5 mil firmas. http://www.change.org/p/catalunya-nou-estat-d-europa

Las pocas firmas indican que sois pocos los independentistas, eso la gente lo ve y no le da importancia. Si fuerais 2 millones ya seria otra cosa, aun así España no quiere consultas n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
B.Urleta fletxa Aquesta colla de caspanyols nostàlgics del FRANQUISME, quan no van borratxos no serveixen per res , i quan van mamats tampoc, però al menys desvariegen.
17 de setembre de 2014, 19.12 h





#6 Si per a una ment DEFECTUOSA, PRIMITIVA, OBTUSA i CRETINA com la teva, "Catalonia és Spanair", suposo que per la mateixa regla de tres, per a la teva ment DEFECTUOSA, PRIMITIVA, OBTUSA i CRETINA, Spain ha de ser forçosament MARTINSA-FADESA, oi, pobre titella?

Suposant que la teva patosa ignorància no et permet saber que Martinsa -Fadesa va protagonitzar la fallida més onerosa de tota la hª de l'estat espanyol, amb un deute de 7 000 000 000€ (SET MIL MILIONS d'euros) , e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.