directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU amplia el seu avantatge i es mira el PSC des de 7,5 punts de distància

El creixement de la federació nacionalista es produeix a costa d'ERC ·Reagrupament obtindria l'1,2% dels vots

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU guanyaria les eleccions al Parlament amb un 25% dels vots, segons l'últim baròmetre (pdf) del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), i amplia el seu avantatge sobre el PSC en dos punts, fins arribar als 7,5 punts de distància. Els socialistes obtindrien el 17,5% dels vots, una dècima més que en el baròmetre d'hivern, mentre CiU experimenta una pujada de dos punts. El creixement de la federació es produeix a costa d'ERC, que baixa un punt, i d'ICV-EUiA i el PPC, que baixen cadascú 0,6 punts. Així, els republicans serien la tercera força, amb un 6,6% dels vots, seguits dels ecosocialistes, amb un 5%, i del PPC, amb un 4,3. El vot en blanc baixa dues dècimes, però supera en percentatge els republicans. Reagrupament obtindria l'1,2% dels vots, una dècima més que en el baròmetre d'hivern. Un 60% dels catalans creuen que Catalunya té un nivell insuficient d'autonomia i un 52% voldria que fos un estat independent, ja sigui federat amb l'espanyol o independent.
artur mas, ciu, cdc, convergència, comença el canvi, doc sessions
Comparteix
   


Etiquetes
En el Baròmetre d'Opinió Política del CEO de primavera presentat aquest divendres, tant CiU com el PSC pugen en intenció de vot, però la federació ho fa en dos punts i els socialistes catalans en una dècima. Això fa que l'avantatge de CiU sobre el PSC passi dels 5,6 punts de fa tres mesos a 7,5. CiU se situa així en un 25% de vots; el PSC obté el 17,5%; ERC el 6,6; ICV-EUiA un 5; el PPC un 4,3, i Ciutadans un 1,1%. Si CiU i PSC pugen, la resta de partits baixen en intenció de vot: els republicans un punt, els ecosocialistes i els populars sis dècimes i Ciutadans una dècima.

Reagrupament obtindria l'1,2% dels vots, una dècima més que en el baròmetre d'hivern. El vot en blanc baixa tres dècimes, mentre el 9,2% de la ciutadania diu que no votaria. Els indecisos pugen del 15,2 al 17%. El director del CEO, Gabriel Colomé, ha subratllat que el vot en blanc és en aquests moments 'el tercer partit de Catalunya'.

CiU és també la formació amb l'electorat més mobilitzat, amb un 81,5% de fidelització de vot. El PSC registra un 56,7%; el PPC un 53,2%; ICV-EUiA un 50,5; ERC un 43,9%, i C's un 34,4%. Colomé ha constatat que CiU està 'mobilitzat com si la setmana vinent hi haguessin eleccions'. Aquest percentatge, ha dit, 's'obté quan estàs literalment en campanya, mentre els altres partits estan en 'stand by''. El director del CEO ha indicat que el que seria normal és que els partits que ara estan fragmentats 'tornin a cohesionar-se' a mesura que s'apropin les eleccions. De fet, ha argumentat que els partits en el Govern solen mobilitzar-se més tard.

Pel que fa a les generals, el PSC se situa en un 25,3% dels vots, 1,4 punts més; CiU puja també i arriba al 17,2%, un punt més; els populars, en canvi, baixen tres dècimes fins al 9,1%; ERC passa del 5,8% al 4,3, i ICV-EUiA baixa dècima i obté un 4,2%. C's perdria una dècima i se situaria en un 0,2% de vots.

Duran i Mas, els més valorats

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, segueix sent el líder més valorat pels catalans, amb un 6,2. Aquesta puntuació arriba fins al 7,41 en el cas dels votants de CiU. El segon líder més valorat és Artur Mas, amb un 5,7. Mas obté un 7,35 entre l'electorat de CiU, una puntuació lleugerament inferior a la de Duran.

Segueixen a Duran i Mas, la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el president de la Generalitat, José Montilla, amb un 5,25 i un 5,18 respectivament. Els votants socialistes puntuen amb un 6,6 els seus líders. Joan Ridao i Joan Puigcercós se situen en cinquè i sisè lloc, però ja suspenen, amb un 4,83 i un 4,81. A partir d'aquí ja hi figura Joan Herrera (4,78), Joan Saura (4,16), Dolors Camats (3,97), Josep-Lluís Carod-Rovira (3,97), Daniel Sirera (3,18), Alícia Sánchez-Camacho (3,15) i Albert Rivera (3,11). En qualsevol cas, Montilla és el líder més conegut, seguit de Josep-Lluís Carod-Rovira, d'Artur Mas i de Carme Chacón.

Un 60% dels catalans vol anar més enllà

D'altra banda, el 60,5% dels catalans considera que Catalunya ha assolit un nivell insuficient d'autonomia, mentre que un 29,9% creu que té un nivell d'autonomia suficient. Mentrestant, el percentatge de ciutadans que creuen que Catalunya hauria de ser una comunitat autònoma d'Espanya baixa del 38,2 fins al 35,2. L'estat dins d'una Espanya federal puja del 29,5 al 31,2, i l'estat independent passa del 19,4 al 21,5. En aquest punt, Colomé ha subratllat que l'enquesta es va fer entre el 16 i el 30 d'abril, coincidint amb el fracàs del TC a l'hora de dictar sentència sobre l'Estatut i amb Sant Jordi. El baròmetre s'ha realitzat a partir de 2.000 enquestes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
Joanet fletxa Barcelona
23 de maig de 2010, 13.52 h

#33 Doncs matrimoni a la força o no, el sexe que heu tingut els d'ERC amb els sociates és fastigós. No hi entenc tant com tu de sadomasoquisme per saber si el fuet s'ha de fer anar contra l'altre o contra un mateix. A mi em va el plaer tradicional. O sigui feina per tothom....i després independència, si una clara majoria de catalans ho volem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
23 de maig de 2010, 10.46 h

#11 Francesc, de matrimoni forçat res de res, si és que et refereixes a la unió de convergència amb ecspanya. Si així és, només és un matrimoni en la qual la dona, en aquest cas CiU, és massoquista i vol ser assotada cada dia amb l'assot amb boletes de plom a les puntes de l'assot. estic d'acord amb la resta del teu comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
22 de maig de 2010, 19.34 h

#30 Jistament perque tenim memòria...us fotrem al carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
22 de maig de 2010, 18.09 h

-mentre ciu té una pujada. No 'experimenta'
-el psc té un 56,7%. No 'registra'
-el psc tindria un 25,3% dels vots. No 'se situa'


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Maria fletxa Barcelona
22 de maig de 2010, 16.23 h

A tots aquells que creieu que CIU ens tornarà la dignitat, esteu molt equivocats, CIU és tan espanyolista com en Montilla, però a més a més té moltes coses que amagar, si no de què creieu que en Millet encara no és a la presó doncs perquè arrossega molta gent i sortirien moltes coses inconfessables dels 23 anys de govern de Convergència. És això el que voleu?. Aquests país hauria de tenir memòria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Maria fletxa Barcelona
22 de maig de 2010, 16.21 h

A tots aquells que creieu que CIU ens tornarà la dignitat, esteuConvergència molt equivocats, CIU és tan espanyolista com en Montilla, però a més a més té moltes coses que amagar si no de què creieu que en Millet encara no és a la presó. Perquè arrossega molta gent moltes coses inconfessables dels 23 anys de govern de Convergència. És això el que voleu


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
22 de maig de 2010, 15.12 h

#21 UUUUUh! que ve el PP!!!...UUUUUUh que ve el PP!!!.

Ui quina por!!.

El que passarà és que si no ens possem les piles, ERC ens tornarà a fotre un Montilla a la nostre vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
apendrepelsac UNIONISTES fletxa CONVERGENTS i SOCIATES
22 de maig de 2010, 13.43 h

Pobra Catalunya, passara de estar a mans de la puta a mans de la ramoneta ,..amb un sant i amen.
Una pregunta, qui es fa el paper de la "puta" i qui te el paper de la "Ramoneta"..? es prou clar que les dos son UNIONISTES amb Espanya... però ben be no se qui es una o l'altra la la qui manara a Catalunya. SOCIOVERGÈNCIA...!! ES LA REESPOSTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
22 de maig de 2010, 13.23 h

La cosa és molt sencilla: segons les enquestes, el 70% dels catalans NO VOL a José Montilla Aguilera de President de la Generalitat, i el temps ha de mostrat que, o votas CiU o et foten a n Montilla fins a la sopa.

Ho "pillas" ERC?... ho "pillas" que aneu en contra del 70% dels catalans?.

A les hores, no culpeu a ningú del vostre estrepitós fracás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
22 de maig de 2010, 11.31 h

Votants d'ERC no feu més elridicul, demaneu a la cúpula de vostre partit que surt ija del tripartit i eligiu uns dirigents nous amb un rumb nou, sinó e fracàs serà antologic


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.