directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els arguments del #YesScotland 


El diputat del SNP, James Dornan, assenyala els principals motius per votar sí a la independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Escòcia - L.M.Sala, G.Domínguez / Els escocesos ja poden votar des de les 7 del matí i fins les 22h. Avui el dia serà molt intens. Les enquestes no són clares però als carrers es viu una sensació d’emoció i il·lusió permanent. Si els carrers ja estaven plens dels colors del #YesScotland, avui són molts els escocesos – i curiosos estrangers- que vesteixen les seves xapes lluint el “Yes”. El sí guanya indiscutiblement davant els col·legis electorals, a les finestres de les cases i a l’ambient festiu que es viu a la capital escocesa. Els cotxes toquen el clàxon a les paradetes mostrant el seu suport i els nens es passegen amb banderes escoceses lligades com a capa. A hores d’ara no sabem qui aconseguirà la victoria però els partidaris del sí són molt optimistes, estan convençuts que defensen els millors arguments i també estan convençuts que avui seran capaços de girar els números de les enquestes i guanyar. 


Yes Scotland, James Dornan,
Lola M. Sala entrevistant a James Dornan a la seva oficina electoral


James Dornan, SNP, YesScotland, Escòcia
El diputat James Dornan, del SNP, durant l'entrevista

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat James Dornan, del Scottish National Party, entrevistat pel directe!cat explica que els arguments dels partidaris del sí són molts, i que es resumeixen en la voluntat –i la possibilitat- d’aconseguir un futur millor, una Escòcia més justa, social i democràtica. Tot i així és clar i afirma “vull veure les decisions que afecten Escòcia, preses pels escocesos”, i no pel govern britànic. Com tants activistes, argumenta que els escocesos estan farts que el seu vot no tingui una veritable rellevància en el govern del Regne Unit, sempre tendent a la “right wig” (dreta conservadora).



Dornan afirma que els escocesos fa molts anys que paguen més impostos que altres zones del Regne Unit, però el veritable problema no és només pagar-los, sinó que no estan d’acord amb la utilització que se’n fa, “el que diem és que aquests diners es gastin per una societat millor”, diu mentre no es cansa de repetir que els escocesos volen progressar en la socialdemocràcia. 



El diputat, a més, carrega contra certes mesures del govern de Cameron -a qui els independentistes sovint acusen de prioritzar els beneficis econòmics per sobre de les persones- i explica, per exemple, que en una Escòcia independent molt probablement un dels primers canvis que es produirà és la supressió de la “bedroom tax” -un impost que penalitza la “subocupació de les cases” i que afecta sobretot a pares i mares de família les quals vivien en una casa gran amb els seus fills i que després de la seva emancipació s’han quedat amb habitacions buides- que actualment el govern del SNP assumeix per tal que els escocesos no l’hagin de pagar. 



Malgrat tot, James Dornan és realista i vol posar els peus a terra, diu que si avui la independència guanya el referèndum “el 19 de setembre no serem capaços de construir un país nou, el 19 de setembre començarem a parlar del país que volem crear”. En aquest sentit, aquest dirigent de SNP apunta no només en un país que blindarà un sistema universal de benestar, sobretot amb un sistema sanitari i educatiu de qualitat i gratuïts, sinó també en un país pacífic que vol expulsar les armes nuclears britàniques de Fastlane. En aquest sentit, el diputat anuncia que si són independents “i el SNP revalida la victòria a les eleccions el 2016, les armes nuclears seran fora el 2020”.

Els escocesos volen ser lliures, i no descansaran fins a aconseguir-ho, però ho volen fer de manera pausada i ben feta, no volen la seva llibertat en contra de ningú i és per aquest motiu que James Dornan assegura que l’Escòcia independent voldrà mantenir-se dins la Unió Europea, les Nacions Unides i tantes d’altres organitzacions de les quals forma part ara integrada dins el Regne Unit. A més, els escocesos no tenen cap intenció de trencar la seva relació confraternal amb les altres nacions del Regne Unit, ans al contrari “el govern escocès i el govern del britànic parlaran i negociaran per veure com podem tirar endavant les coses junts” sentencia James Dornan.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de setembre de 2014, 12.27 h

Comunicado de la Resistencia :



Ante la espectacular respuesta dada por el Pueblo Catalán a las convocatorias hechas por las distintas organizaciones que luchan por el Derecho a Decidir, queremos , desde nuestra organización resistencial, dar la mayor enhorabuena y felicitación a todas las fuerzas políticas,sociales,y culturales que han hecho posible estas masivas concentraciones de ciudadanos para expresar su deseo de lograr mediante la consulta del 9-N la ansiada Independencia.

Consid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
B.Urleta fletxa huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH HHHHUUUUUAAAAAHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aquesta colla de tarats pancastellanistes, mai no pararàn de fer-nos petar de riure.
18 de setembre de 2014, 21.54 h




Entre l'Alberto-Anacleto-Flatulencio Aragocaques, que es pensa que a base de repetir les seves cantimflesques carallades aconseguirà que els seus desitjos es facin realitat, i que amb quatre tonteries podràa acabar amb la VOLUNTAT FERMA dels catalans de separar-nos de merdosos com ell, i el pobre Bejiota exhibint impùdicament les seves escandaloses limitaacions intel.lectuals, TENIM L'ESPECTACLE ASSEGURAT PER UNES QUANTES SETMANES !!!!


Visca l'estupidesa dels pancastellanistes !!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de setembre de 2014, 21.32 h




Mi soufflé se desinfla, no hay nada que hacer para mantenerlo hinchado, ni Viagra ni Biafra ni el putón que me parió logran que se me vuelva a inflar. Estoy desesperado.





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
18 de setembre de 2014, 20.14 h

EL SOUFFLE YA ESTA DESINFLADO. EN ESCOCIA PERDERA EL SI. YA NADIE SE PREOCUPA EN ESPAÑA DEL 9-N. TODO EL MUNDO YA SE ESTA POSICIONANDO PARA LAS ELECCIONES ANTICIPADAS. NAZIS, CORRED YA A LAS FARMACIAS POR VUESTRO VALIUM. NO VA A HABER SUFICIENTE..

Ruptura inminente entre CiU y ERC

Toda la dirección de ERC cree que la ruptura total entre ERC y CiU es inminente. Ambas, hacen un juego final: culpabilizarse mutuamente. Habrá el fin del proceso de consulta, pero sin consulta. Mas quiere llegar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de setembre de 2014, 18.57 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.